véglegesen törölje az érzékeny fájlokat – JustGeek

véglegesen törölje az érzékeny fájlokat – JustGeek

30 September 2021 0 Von admin

Mindenféle okból törölünk fájlokat a számítógépünkről. Ennek oka lehet az, hogy túl sok helyet foglalnak el vagy érzékenyek. Akárhogy is, tudnia kell, hogy még ha törli is őket a kukából, továbbra is jelen lesznek a merevlemezen / SSD -n. For véglegesen töröl egy fájlt a számítógépről, ezen a területen speciális szoftvereken kell keresztülmennie, mint pl Radír amit ma bemutatok nektek.

Biztonságosan törölje fájljait a Radírral

Ha töröl egy fájlt, az a Lomtárba kerül. Gyakran, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy eltűnt, a Kukából is töröljük. A legtöbben azonban nem vagyunk tisztában azzal, hogy a manipuláció ellenére a fájl továbbra is visszaállítható adat -helyreállító szoftverrel.

Annak elkerülése érdekében, hogy bárki a kezébe vegye az érzékeny fájlokat, javasoljuk a Radír használatát. Ez egy olyan szoftver, amely véglegesen törli a fájlokat a számítógépről.

Biztosan kíváncsi, hogyan működik ez a segédprogram. Nos, ez egyszerű. A Radír egy algoritmust használ, amely felülírja a merevlemezen / SSD -n helyet foglaló adatokat.

Határozza meg a szoftver paramétereit

Először is le kell töltenie és telepítenie kell Radír a készüléken. Ez a szoftver a fejlesztő hivatalos webhelyének „Letöltés” ​​szakaszából érhető el. Csak kattintson a legújabb verzióra. Vegye figyelembe, hogy teljesen ingyenes.

A Radír telepítése után a szoftver beállításaiban megadhatja a fájlok törlésének módját. A “Pseudorandom Data” opcióval egyetlen menetben törölheti a merevlemezen található fájlokat.

A “Gutmann” funkcióval az adatok 35 menet alatt fokozatosan törlődnek. Ez a második lehetőség hosszabb időt vesz igénybe, de nagyon hatékony. Röviden, minél több szakasz van, annál lehetetlen lesz a fájl helyreállítása.

Radír szoftver eltávolító algoritmusok

A Radír szoftver kezelése viszonylag egyszerű. Az érzékeny fájl végleges törléséhez a számítógépről kövesse az alábbi lépéseket:

1. A fájlokat a Radírral törölheti a helyi menüből. Ha jobb gombbal kattint egy fájlra, kiválaszthatja a Radír opciót. Ezután kattintson a Törlés gombra.

Töröljön véglegesen egy érzékeny fájlt a Radírral

2. A fájl törlése előtt a szoftver megerősítést kér. Kattintson ” Igen “és íme.

A fájl törlése az Ön által megadott paraméter szerint történik.