Hogyan tartsuk első otthonunkat csúcsminőségű állapotban

Hogyan tartsuk első otthonunkat csúcsminőségű állapotban

7 Oktober 2021 0 Von admin

Amikor megvásárolja első lakását, először csak a vásárlásra és a pénzügyeire kell összpontosítania erőfeszítéseit. Miután ténylegesen beköltözött, könnyen lehet azt gondolni, hogy most már csak élveznie kell az új betétet. Bár fontos, hogy sok szórakozás és jó idő legyen az első otthonában, szem előtt kell tartania annak fenntartását is. Ha első vásárlóként megteszi a lépést, hogy vigyázzon a házára, akkor nagyszerű állapotban tartja, és elkerülheti az egyébként felmerülő költséges problémákat.

Az otthona csúcsformában tartásának fontossága nem korlátozódik a bajok megelőzésére vagy a javítási költségek csökkentésére. A házak olyanok, mint az emberek, és megöregednek, ami olyan problémákhoz vezethet, amelyek valójában egészségügyi kockázatot jelentenek Önre és családjára nézve. Ha rendszeresen ellenőrzi házát, és megfelelően gondoskodik arról, hogy biztonságos és élvezetes hely legyen.

Tippek az első otthon fenntartásához

Természetesen az első lakástulajdonos számára az a probléma, hogy pontosan tudja, mire kell figyelnie. Ha korábban nem rendelkezett lakással, vagy távol lakott a szüleitől, akkor egyszerűen nem tudja, mit kell szem előtt tartania.

Ha ez vonatkozik rád, akkor van néhány legfontosabb otthoni karbantartási tippek tudni az alábbiak szerint.

  • Végezze el a kis munkákat, mielőtt nagyokká nőnek – Ha gondoskodik arról, hogy háza a lehető legjobb állapotban legyen, az nemcsak megőrzi értékét, hanem elkerüli a nagy problémákat. Az egyik legfontosabb dolog, hogy figyelje a nedves problémákat, amelyeket a hiányzó csempe, a falak repedései, a szivárgó csövek stb. Okoznak. Győződjön meg arról, hogy azonnal megoldja ezeket, amikor még apró problémákról van szó, és így sok költséget takaríthat meg. pénz a javításra az úton.
  • Rendszeresen tesztelje a füst- és szén -dioxid -riasztókat – mint fentebb megjegyeztük, otthonának jó állapotban tartása létfontosságú ahhoz, hogy mindenki biztonságban legyen. Talán a legfontosabb karbantartási feladat, amelyet néhány havonta el kell végezni, a füst- és szén -dioxid -riasztó tesztelése. Ez biztosítja, hogy az elemek továbbra is működjenek, és maguk a riasztók is rendben legyenek. Ezzel biztosíthatja, hogy otthona teljes mértékben védett legyen, és korai figyelmeztetést kaphat minden problémáról, mielőtt túl késő lenne.
  • Tartsa tisztán az ereszcsatornákat – egy hatalmas probléma, amelyet egyes házak idővel szenvedhetnek, nedvesség vagy penész. Bár ennek számos oka lehet, beleértve a gyenge szellőzést, a legfontosabb az esővíz, amely törött vagy eltömődött ereszcsatornákból kifolyik a külső falakra. Idővel ez a víz penészesedést vagy nedvességet okozhat. Ennek elkerülése és a ház kiváló állapotának megőrzése érdekében rendszeresen tisztítsa ki az ereszcsatornákat, és javítsa meg a törött részeket.
  • Tartsa naprakészen a festést – nagyszerű tipp annak biztosítására, hogy első otthona jó formában maradjon évekig, ha rendszeresen frissíti a belső dekorációkat. Jó taktika, amelyet néhány lakástulajdonos használ, az a festék frissítése minden évben egy másik szobában. Ez viszonylag kis munkát jelent abban az időben, elkerülve a sok munkát később, ha az egész házat felújítani kell.
  • Vigyázz a kertre – fenntartása, hogy az új otthon ugyanúgy arról szól, amit kint csinál, mint belül. A kertet mindig jól karban kell tartani, nyáron nyírt pázsitot és bokrokat kell metszeni. A gondozás hiánya miatt nem lehet vad vagy túlburjánzott szakasz, mert ez rontja az ingatlan összképét.

Keresse meg a legjobb otthoni garanciát

Sok első vásárló bízik a lakásgaranciákban, hogy segítsenek megőrizni ingatlanukat – mindenképpen érdemes megpróbálni kideríteni többet az otthoni garanciákról és amit kínálnak. A fedezetért éves díjat kell fizetnie, hogy megvédje otthonát egy professzionális garanciaszolgáltatóval. A garancia ezután fedezi az otthonában található kulcsfontosságú készülékek váratlan javításának vagy cseréjének költségeit. Bármennyit is tesz azért, hogy karban tartsa otthonát és mindent, ami benne van, néha a dolgok egyszerűen elromlanak, ezért az ilyen jellegű fedezet bölcs befektetés.

Jó szórakozást, hogy új otthonát remek formában tartsa

Az új otthon gondozásának legjobb módja az, ha a karbantartást rendszeresen elvégzi. Végül is sok pénzt költött az ingatlan megvásárlására, ezért meg akar győződni arról, hogy megfelelően gondoskodnak róla.