fájlok tömörítése és kicsomagolása – JustGeek

fájlok tömörítése és kicsomagolása – JustGeek

29 September 2021 0 Von admin

Az adatok tömörítése nemcsak helyet takarít meg a merevlemezen / SSD -n, hanem megkönnyíti a fájlok megosztását is. Ez egy nagyon elterjedt gyakorlat, és mindenki számára elérhető. Ha bele akar lépni, győződjön meg róla, hogy megfelelő szoftverrel rendelkezik. Ma erről fogunk beszélni veled 7-Zip, egy szoftver ingyenes fájltömörítés. A nyílt forráskódú projektből származó 7-Zip a fő archív formátumokkal végzi tevékenységét (ZIP, RAR, 7Z stb.)

Fedezze fel a 7-Zip-et

Azok, akik ismerik a fájlok tömörítését, már ismerik a 7-Zip-et. Ez egy nagyon leegyszerűsített felületű szoftver, amely fájlok tömörítésére / kicsomagolására szolgál. Ez a nyílt forráskódú eszköz nagyon magas tömörítési aránnyal büszkélkedhet, ami valójában igaz.

A 7-Zip képes kibontani az ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DEB, DMG, FAT, HFS, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, RAR, RPM, SquashFS, UDF, VHD, WIM , XAR és Z. Meg kell jegyezni, hogy ez a szoftver egyben archiváló eszköz is. Ami a tömörítést illeti, támogatja a 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP és WIM formátumokat.

Ingyenes és biztonságos

Ha nem szeretne pénzt költeni tömörítő szoftver vásárlására, akkor 7-Zip az Ön számára készült. Valójában ez a segédprogram teljesen ingyenes. A kompatibilitás szempontjából ezt a szoftvert kifejezetten a Windows rendszert futtató számítógépekhez tervezték.

A 7-Zip egyik előnye az is, hogy képes titkosítani a fájlokat (AES-256). Így biztos lehet benne, hogy rajtad kívül senki sem fér hozzá, mert a fájl jelszóval védett.

A 7-Zip funkcióinak középpontjában

A 7-Zip egy nagyon hatékony szoftver, amely számos funkcióval rendelkezik. A képek tömörítésén és kicsomagolásán kívül ez az eszköz egy nagyon hatékony fájlkezelőt is kínál.

Ezenkívül integrálja a „drag and drop” funkciót is, amely lehetővé teszi, hogy fájljait vagy mappáit közvetlenül a 7-Zip felületre húzza, és hozzáadja őket az archívumhoz. A legújabb frissítéseknek köszönhetően javult a kijelző, a hibajavítások és a megnövelt tömörítési sebesség.

Ráadásul a 7-Zip esetében nincs nyelvi akadály. Valóban, 87 különböző nyelvre fordították le, beleértve a franciát is.

Ennek a fájltömörítő / kicsomagoló szoftvernek a működése nagyon egyszerű. Óvatosan kövesse az alábbi lépéseket:

1. Lépjen a projekt hivatalos webhelyére és töltse le az optimalizált verziót számítógépéhez (32 vagy 64 bit).

2. Ezután telepítse a 7-Zip szoftvert, majd nyissa meg a fájlkezelő ablak eléréséhez.

3. Ezután navigáljon a tömörítendő mappához vagy dokumentumhoz. Húzhatja az elemeket a szoftver kezelőfelületére a Fájlkezelőből is, vagy kattintson a jobb egérgombbal a tömörítendő elemre, majd navigáljon a 7-Zip helyi menübe, és kattintson a ” Hozzáadás az archívumhoz ».

4. Alapértelmezés szerint a 7-Zip a házi 7z formátum használatát javasolja, amely hatékonyabb, mint a ZIP vagy a RAR, de kevésbé univerzális náluk. Persze lehet válasszon archív formátumot az illik hozzád a legjobban.

Válassza ki az archívum formátumát a 7-Zip formátumban

5. Akkor lehetősége van arra válassza ki a tömörítési szintet (maximum, normál stb.). Nyilvánvaló, hogy a leghatékonyabbak hosszabb feldolgozási időt igényelnek. Javasoljuk, hogy tartsa be az opciót ” Normál ».

Válassza ki a tömörítési szintet a 7-Zip-ben

6. Akkor választhat a kettő között négy tömörítési módszer amelyek különböző algoritmusoknak felelnek meg. Jobban szeret LZMA2.

Válassza ki a tömörítési módot a 7-Zip-ben

7. Válassza ki azt a mappát, ahová az archívumot menti kattintson a felület jobb felső sarkában található három kis pontra, majd kattintson a ” rendben “-ért indítsa el a tömörítési folyamatot.

8. Végül várjon, amíg a fájl vagy mappa tömörítve van. Ezután keresse meg archívumát az előzőleg kiválasztott könyvtárban.

Fájl tömörítése 7-Zip segítségével