Blockchain technológia a kriptovaluta mögött a Trends Tech Blogon

Blockchain technológia a kriptovaluta mögött a Trends Tech Blogon

8 Juni 2021 0 Von admin

A kriptovalutát ma nagy közönség használja, amely a befektetőktől és az online játékosoktól a hírességekig terjed. A virtuális devizák decentralizált jellegükből adódóan továbbra is lendületet vesznek, és minden nap új kriptovaluták jelennek meg. Ez a rengeteg kriptovaluta bizonyítja a sikerét Blockchain, a legtöbb titkosítást támogató technológia neve.

Az első blokkláncot 2009 -ben hozták nyilvánosságra a Bitcoinnal. Azóta ez technológia széles körben kihasználták más digitális valuták bevezetésére, de számos különböző iparágban (egészségügyi, kiskereskedelmi stb.) is kínál felhasználási lehetőségeket. De hogyan működik a Blockchain technológia? A legfontosabb tudnivalók a kriptovalutáról és a Blockchain kriptovalutáról és a Blockchain technológiáról eredendően összefüggő fogalmak.

A kriptovaluta elve

Használjon virtuális valutát! Az ötlet vidámnak, ha nem ésszerűtlennek tűnhetett, túl sokunk közül 2009. január 12. előtt. De ezen a napon egy magát Satoshi Nakamoto -nak hívó személy létrehozta Bitcoin: az első dematerializált valuta. A feltaláló célja az államoktól és a központi bankoktól teljesen független pénz forgalmazása.

Kriptovaluta a hagyományos valuták alternatívájaként kerül bemutatásra. Csak az interneten keresztül működik, és lehetővé teszi az online pénzváltást. A virtuális valuta egyik jellemzője, hogy decentralizált. Ezért nincsenek olyan intézmények, amelyek ellenőrzik, ellentétben a hagyományos valutákkal. A kriptovalutát tokeneken (virtuális token) keresztül használják.

Blockchain technológia

A kriptovaluta működése a Blockchain technológiától függ. Ne feledje, hogy az utóbbit szintén 2008 -ban, egy évvel a Bitcoin megjelenése előtt hozta létre ugyanaz az ismeretlen zseni. Ha virtuális pénznemeket használ, vagy azt tervezi, érdeklődjön a Blockchain -hez kapcsolódó hírek iránt. Valójában minél több információval rendelkezik erről a technológiáról, annál jobban követheti a kriptovaluta trendeket.

A blokklánc a blokkok láncolata. Ez egy peer-to-peer (peer-to-peer) rendszerben gyökerező technológia, vagyis egy nyilvános hálózat, amelyben minden entitás éppúgy kliens, mint szerver. A web nem központosított. Bárki szabadon használhatja. Ezenkívül a Blockchain és a kriptovaluta kölcsönösen függ egymástól. Ez a Blockchain, amely érvényesíti a virtuális pénznemben végrehajtott tranzakciókat.

Azonban nem működhet tokenek használata nélkül. A tranzakciók érvényesítéséhez a peer-to-peer hálózat tagjai versenyeznek. Ezek a bányászok. Minden tranzakció befejezésekor a bányász, aki lehetővé tette, tranzakciós díjakkal jutalmazza. Ne feledje, hogy a bányászok jutalmat is kaphatnak, ha új titkosítási egységet fedeznek fel algoritmusok használatával bonyolult egyenletek megoldásával.

A blokklánc technológia és a kriptovaluták működése

A blokklánc technológiát alkalmazásokon keresztül telepítik. A megvalósítás módja alkalmazásonként eltérő.

Pénztárca

A blokklánc blokkjai mindegyike több tranzakciót tartalmaz. A Blockchain részét képezik a hálózat csomópontjain keresztül.

  • Egy index
  • Egy hash azonosítására
  • Az előző blokk kivonata
  • Egy időbélyeg
  • Tranzakciók sora

A Blockchainhez való csatlakozáshoz és új blokk hozzáadásához pénztárcát, szoftvert vagy ügyfélprogramot kell használnia, amely lehetővé teszi a Blockchain csomópont létrehozását. A pénztárcájával szinkronizálhatja a Blockchain -t a csatlakoztatott eszközön.

A technológia decentralizált, a Blockchain tárolás mindenhol megtörténik, és a hálózat minden csomópontjának van másolata. A felhasználónak privát kulcsa és nyilvános kulcsa van a műveleteihez. Ezt aszimmetrikus titkosításnak nevezik. Ami a privát kulcsot illeti, az bizalmas és garantálja a Biztonság a cserékről.

Tranzakció

Amikor pénztárcát használ tokenek küldésére egy személynek, a tranzakció a Blockchain -ba kerül. Ezután folytatódik, várva az érvényesítést. A kiskorúak ezután aktiválják magukat, hogy ellenőrizzék a cserék történetét. Ezután algoritmikus technikák segítségével meggyőződnek arról, hogy a felhasználó rendelkezik -e az átutalni kívánt pénzzel. Végül a konszenzus a bányász körül van, aki a legtöbb számítási teljesítményt nyújtotta az új blokk hash -jének meghatározásához.

A kivonat egy új blokk aláírása, amelyet kivonatolással kapunk (egy matematikai függvény, amely lehetővé teszi bármilyen hosszúságú karaktersorozat rögzített hosszúságú karaktersorozatká alakítását). Amikor új konszenzus születik, az új blokkot integrálják a blokkláncba. A kiskorú ezután megkapja díjazását. Ezenkívül pénztárcáját a közelmúltban manipulált titkosító tokenekkel jóváírják.

Olvassa el még: Hogyan lehet javítani a számítógépes rendszer üzletágán