Az e-kereskedelem, mi ez és miért van szüksége a vállalkozásának

Az e-kereskedelem, mi ez és miért van szüksége a vállalkozásának

8 Juli 2021 0 Von admin

Minden méretű vállalat már elkezdte kipróbálni e-kereskedelmét. Ez egy átalakulás a üzleti modell, amelyet helyesen kell alkalmazni a sikerhez. Sok vállalatnak azonban már sikerült kidolgoznia a képletet, és bővítenie kell lehetőségeit és értékesítését. Elemezzük, mi az e-kereskedelem, miért kell a vállalatoknak figyelembe venniük ezt a változást és annak fő előnyeit.

Mi az e-kereskedelem

Az e-kereskedelem egy online platform, amely megkönnyíti szolgáltatások vagy áruk interneten keresztüli adásvételét. Az elektronikus kereskedelem vagy internetes kereskedelem néven is ismert elektronikus kereskedelmet fizikai termékek online értékesítésére használják, de digitális termékeket is (például elektronikus könyv vagy szoftver értékesítése).

Mindkét esetben az üzleti tranzakciót a digitális eszközök és az internethálózat segíti elő. Az e-kereskedelem gyorsan a legkedveltebb értékesítési közeggé vált minden típusú vállalkozás számára, a nagy multinacionális vállalatoktól a szabadúszókig, szabadúszókig vagy kkv-kig. Mindenféle vállalat megsokszorozhatja eladásait az internetnek köszönhetően.

Miért fontos és szükséges az üzleti életben?

  • Az e-kereskedelem már a gazdaság lényeges része: a becslések szerint 2021 végére az internetezők 65% -a már online vásárol. Azok a vállalatok, amelyek nincsenek jelen az e-kereskedelemmel, elszalasztják ezt a lehetőséget.
  • Látványos növekedés a COVID-19 után, ami 4-6 évvel felgyorsította az iparág növekedési pályáját.
  • Ez nem hóbort, hanem állandó átalakulás, amelyhez a vállalkozásoknak alkalmazkodniuk kell, azzal a kockázattal, hogy elavulnak, ha nem alkalmazkodnak.

Az e-kereskedelem előnyei

Alacsonyabb költségek

Az e-kereskedelem megszünteti a fizikai áruház szükségességét, amelyhez a felhasználóknak hozzá kell férniük vásárlásukhoz. A bérleti vagy személyi költségek így megszűnnek vagy minimálisra csökkennek. Ezenkívül az e-kereskedelem népszerűsítésének munkája főként online hirdetéseken keresztül történik, ami szintén olcsóbb, mint a hagyományos hirdetési megoldások.

Ezek az alacsonyabb költségek viszont magasabb haszonkulcsot eredményezhetnek a vállalatok számára vagy alacsonyabb árakat a fogyasztók számára. Lehetőség van arra is, hogy az e-kereskedelmi modell kompatibilis legyen a fizikai helyiségekben történő értékesítéssel. Ez a képlet lehetővé teszi az értékesítések megsokszorozását anélkül, hogy alig kellene növelni az erőfeszítéseket (mivel az ellátási lánc egyes szakaszai, például a beszállítói menedzsment már megoldódtak).

Több potenciális ügyfél

Az e-kereskedelem megszünteti azokat a földrajzi és fizikai akadályokat, amelyek elvileg korlátozhatják a helyi üzleti modelleket. Más szóval, az e-kereskedelem potenciális közönsége globális. Ezenkívül megfelelő digitális eszközön keresztül marketing stratégia, lehetőség van olyan üzleti rések elérésére, amelyek a fizikai helykorlátokból nehezebben hozzáférhetők.

Például előfordulhat, hogy nagyon kis népességben nincs elég vásárlója a kézzel készített hímzéseknek ahhoz, hogy az üzlet nyereséges legyen. Az internet azonban megnyitja az ajtót, hogy olyan ügyfeleket találjon, akik érdeklődnek a nagyon különleges termék iránt világszerte vagy akár világszerte.

Hozzáférés az értékes adatokhoz

Azok az eszközök és szoftverek, amelyek megkönnyítik a telepítést e-kereskedelem ügyeljen arra is, hogy a tranzakció befejezése után értékes adatokat gyűjtsön egy vállalkozás ügyfeleitől. Így lehetőség nyílik arra, hogy jobban megismerjük egy vállalkozás valódi ügyfeleit, és ellássuk őket az általuk igényelt termékek és szolgáltatások típusával, valamint személyre szabott ajánlatokkal.

Például egy tipikus e-kereskedelmi stratégia magában foglalja azokat a felhasználókat, akik soha nem vásároltak olyan termékeket, amelyek újból megcélozzák azokat, akik elhagyták a kosarukat. Ebben az esetben lehetőség van e -mailt küldeni nekik személyre szabott ajánlattal, hogy eldönthessék a vásárlást.

Elérhetőség

Az e-kereskedelem megszünteti az időkorlátot is: az áruház akkor érhető el, amikor a felhasználó kényelmesebbnek tartja a vásárlást. Szeretne többet megtudni az e-kereskedelem előnyeiről és annak alkalmazásáról a vállalkozásában.

Olvassa el még: Miért fontos eszköz a Microsoft Office 365 egy vállalkozás számára?