A Bitcoin történetének áttekintése a trendeken Tech Blog

A Bitcoin történetének áttekintése a trendeken Tech Blog

1 September 2021 0 Von admin

A Bitcoin értéke óriási növekedést ért el. 2010 -ben a kriptovaluta ára megugrott 0,0008–0,08 dollár. Ugyanakkor több összeomláson is átesett, így a kereskedési tér egyik leginkább ingadozó eszköze. De mielőtt mélyebbre merülnénk a bitcoin története, először hadd mutassunk be egy rövid bevezetést a kriptovalutába.

Bevezetés a kriptovalutába

A kriptovaluta digitális pénz, amely online árusítható árukért vagy szolgáltatásokért. Mivel digitális, ezért nincs papírpénz, amelyet a pénztárcájában tarthat vagy tárolhat. Vásárolhat kriptovalutákat brókerektől fiat pénz felhasználásával, vagy bányászhatja őket.

Blokklánc – a technológia a kriptovaluták mögött – virtuális főkönyv a számítógépeken, amelyek tranzakciókat kezelnek és rögzítenek. A központosított bankrendszerrel szemben nincs egyetlen entitás, amely a kriptovalutákat szabályozza.

A tranzakciók nyilvántartása elérhető egy nyilvános főkönyvben, amelyet bárki láthat a Bitcoin peer-to-peer hálózatában. Minden tranzakció végrehajtásakor az adott tranzakció rekordja blokkot hoz létre. A blokkok folyamatos hozzáadása láncot hoz létre, ezért blokkláncnak nevezik.

A kriptovaluták számos funkciót láthatnak el. Használhatja őket fizetések küldésére és fogadására, befektethet technikai induló vállalkozásokba, és akár átválthatja őket helyi pénznemre utazása során.

A titkosítást vonzóvá teszi az azokat használó emberek számára az a biztonsági szint, amelyet a blokklánc technológia kínál. Ez azért lehetséges, mert a kriptovaluták tulajdonosainak privát kulcsok használatával kell igazolniuk tulajdonjogukat. A Blockchain titkosítási technikákkal, például hash -zással is biztonságban tartja a tranzakciókat.

Mikor kezdődött a Bitcoin?

A Bitcoin ötlete Satoshi Nakamoto jóvoltából, Craig White álneve. Tovább 2008. október 31, Nakamoto a világnak a Bitcoin előnézetét adta meg azzal, hogy üzenetet tett közzé a „Bitcoin P2P e-cash paper” címen, amely a kriptográfia. Nakamoto üzenete tartalmazott egy linket a „Bitcoin: Peer-to-Peer Electronic Cash System” című fehér könyvhöz.

Nakamoto elképzelése a Bitcoinról az volt, hogy alternatívája legyen a hagyományos valutáknak. A Bitcoin decentralizált, vagyis a tranzakciókat nem bank szabályozza. A Bitcoin -tulajdonosok közvetlenül elküldhetik érméiket másoknak a Bitcoin -hálózaton keresztül, anélkül, hogy közvetítő bankon kellene keresztülmenniük.

2009. január 3-ig a genezis blokk-az első kitermelt blokk-jelezte a Bitcoin elindítását, bár a Bitcoinnak akkor még nem volt valós ára.

A bányászok – olyan számítógépek, amelyek igazolják a korábbi bitcoin tranzakciók legitimitását és pontosságát, vagy amelyek összetett matematikai feladatokat oldanak meg, hogy jutalmakat kapjanak új bitcoinok formájában – Bitcoin -eszközeiket használták fel egymással.

2010. május 22 -én megtörtént az első olyan tranzakció, amely a Bitcoin pénzértékét adta. Valaki, aki 25 dollár értékű pizzát rendelt, 10 000 bitcoin használatával fizetett érte.

A Bitcoin egyre nagyobb lesz

Jelenleg a Bitcoin piac több száz milliárd dollárt ér. A kriptovaluta úttörője megerősödik, és a pénzügyi szektor és sok más iparág, például az utazás, az oktatás, a kiskereskedelem, a játékok és még sok más iparág elfogadja a főáramú figyelmet, és elfogadja a Bitcoint fizetési módként. A Bitcoin használatát lehetővé tevő országok közé tartoznak a fejlett országok, például Kanada, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok. Több mint 10 éves fennállásával és folyamatosan növekvő piaci sapkájával a Bitcoin vitathatatlanul a következő legjobb dolog, amelyet birtokolni és befektetni lehet.

Olvassa el még: Business Backup Professional Backup Software