5 módszer a vállalat vállalati márkaépítésének javítására

5 módszer a vállalat vállalati márkaépítésének javítására

27 August 2021 0 Von admin

A vállalati márka kiemeli a céget a versenytársak légiója közül, akik első pillantásra ugyanazt kínálják. Tanulja meg használni, hogy a cége ne csak egy másik lehetőség legyen, hanem inkább a választott lehetőség.

Mi a vállalati márkaépítés

A vállalati márkaépítést úgy definiálhatjuk, mint a fogyasztók egy márkáról vagy vállalatról alkotott felfogását. Ez megfoghatatlan, de rendkívül releváns érték, különösen olyan digitális környezetben, ahol a felhasználók folyamatosan kapnak reklámüzeneteket. Más szóval: a vállalat identitásának felépítéséről van szó, hogy felismerhetővé és elismert legyen. A márka márkaépítésének javítása stratégiai döntés, amely helyesen végrehajtva számos előnnyel jár: a vállalat vállalati márkaépítésén való következetes munka akár 23%-kal is növelheti a vállalat jövedelmét.

5 módszer a vállalati márkafejlesztés javítására

1. Határozza meg a vállalat jövőképét

A megfelelő és világos vállalati jövőkép megmutatja a fogyasztóknak, hogy termékei vagy szolgáltatásai hogyan tudják megoldani igényeiket, és milyen értékek állnak a márka mögött. Például egy sörfőzde elképzelése lehet a hagyományos sörfőzés folyamatának helyreállítása. Egy másik sörgyártó cég úgy dönthet, hogy új termékekkel kívánja modernizálni a piacot. E két elképzelés meghatározása az első lépés a digitális kommunikációval, vizuális identitással, a kommunikáció „hangvételével” kapcsolatos különböző döntések meghozatalában.

2. Keressen érzelmi kapcsolatot

Az érzelmek alapvető szerepet játszanak a vásárlási döntésekben, különösen akkor, ha a fogyasztók összehasonlítják a hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat árban, minőségben vagy teljesítményben. Ebben az esetben az egyensúly a márka felé billenhet, amellyel érzelmi kapcsolatot generálnak. Például gyakori, hogy a sportmárkák olyan érzelmeket generálnak, mint a motiváció vagy a sporthoz kapcsolódó pozitív érzések. Másrészt egy élelmiszer -márka a családi étkezésekből származó közösségi érzésre hivatkozhat. Később ennek az elképzelésnek a fejlesztéséről van szó az üzeneteket és a történeteket hogy a márka kommunikál.

3. Fejlessze ki a márkaidentitást

A márka identitása két elemből áll:

  • Vizuális művészet: a logó, a márka színei, a megosztott képek típusa közösségi hálózatok.
  • A kommunikáció hangszíne és stílusa írott üzenetekben: a hírlevélről a közösségi hálózatokon található szövegekre.
  • A választott értékektől függően, és figyelembe véve azt a nyilvánosságot is, amelyhez termékei vagy szolgáltatásai irányulnak, a hangszín közeli, mérvadó lehet.

Végső soron egy olyan vállalati márka kialakításáról van szó, amely felismerhetővé teszi márkáját a potenciális ügyfelek számára megjelenő minden szempontból, beleértve a digitális jelenlétet és az offline világot is.

4. Munka A kommunikációs csatornák

Becslések szerint a felhasználónak 5-7 alkalommal kell látnia a márka üzeneteit, hogy felismerjék és emlékezzenek rá. A márka identitását át kell adni a különböző kommunikációs csatornák amelyek lehetővé teszik a találkozást a fogyasztók és a vállalatok között: a csomagolástól a weboldalig, szlogenekig, vizuális hirdetésekig (bannerek), vagy üzleti többek között kártyákat.

5. Integrálja a márkaépítést más stratégiákkal

A vállalati márkaépítés integrálása a többi stratégiába, beleértve a digitális stratégiát is marketing stratégia, elengedhetetlen. Arról van szó, hogy biztosítsuk, hogy a márkaépítés minden a üzleti – a termékfejlesztési döntésektől a munkavállalók és az ügyfelek közötti interakció módjáig.

Hogyan segíthet a vállalati márka a vállalatnak

  • Növeljük a vállalat elismerését az ügyfelek körében.
  • Erősítjük a cég hitelességét és bizalmát.
  • Erősíti az ügyfelek lojalitását.
  • A márka hitelességét átruházza az új termékekre.

Ha követi ezeket a tippeket, emlékezetes vállalati márkaépítést hozhat létre, amely sokat változtat.

Olvassa el még: Javítsa vállalatának kiberbiztonságát