Tulipomania | Σάλι Νεξ

0
Tulipomania |  Σάλι Νεξ

τουλίπες 4Έχω τουλίπες να χορεύουν μπροστά στα μάτια μου.

Πρέπει να φύτεψα χίλια τις τελευταίες εβδομάδες. Όχι στον δικό μου κήπο, δυστυχώς: αν και έχω αγοράσει σε μερικά ακόμη είδη τουλίπες (το ιδιαίτερο πάθος μου) και μερικές «Abu Hassan», «White Triumphator» και «Ballerina» για να ξεπεράσω τα κύρια σύνορα, ο κήπος μου είναι στο κάτω μέρος της σειράς ραμφίσματος, έτσι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να μπορέσω να απομακρυνθώ από όλη την άλλη φύτευση τουλίπας που πρέπει να κάνω.

Όλοι οι κήποι που φροντίζω έχουν ιδιοκτήτες που λατρεύουν τις τουλίπες, οπότε τις φυτεύω μαζικά όπου μπορούμε να τις χωρέσουμε.

τουλίπες 2

Ο κήπος με κοτόπουλα έχει τεράστιες όμορφες γλάστρες από τερακότα γεμάτες με τα πράγματα μπροστά και έναν όμορφο κήπο γεμάτο με «Graceland», «Apricot Beauty», «Belle Epoque» και «Sapporo». όμως ακόμα έρχονται. Είμαι στη μέση της φύτευσης ενός ουράνιου τόξου χρώματος τουλίπας μέσα από το μεγάλο περίγραμμα του κήπου με τριανταφυλλιές αυτή τη στιγμή: θα φαίνεται υπέροχο.

Στον κήπο του Ντόρσετ φροντίζω να υπάρχουν μερικά όρια δίπλα στο σπίτι που φύτεψα με ένα μείγμα τουλίπες ως πείραμα πέρυσι.

τουλίπες 1

Μέχρι να το έκανα αυτό, είχα ευνοήσει τη σχολή φύτευσης τουλίπες του Christopher Lloyd: μεγάλα κομμάτια και κομμάτια της ίδιας ποικιλίας, πενήντα κάθε φορά σε απόσταση περίπου 10 cm μεταξύ τους για μέγιστο αντίκτυπο. Επίσκεψη Μεγάλος Dixter οποιαδήποτε στιγμή τον Μάιο για να δείτε ακριβώς το αποτέλεσμα για το οποίο μιλάω: φαίνεται εκπληκτικό.

Το έκανα αυτό στον κήπο μου εδώ και πολλά χρόνια και σημαίνει ότι έχετε τον πλήρη αντίκτυπο κάθε τύπου τουλίπας στο μέγιστο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι έχετε ένα τετράγωνο από πρώιμες τουλίπες που θα εμφανιστούν στα τέλη Απριλίου και μετά ένα μικρό κενό πράσινου λουλουδιού πριν ανθίσει το επόμενο μπλοκ στις αρχές Μαΐου. Ή αλληλεπικαλύπτονται και έχετε μια ελαφρώς τρελή αντίθεση πριν αναλάβει το επόμενο μπλοκ.

Φυσικά, αυτή είναι πιθανώς η δική μου παρρησία στην εφαρμογή της θεωρίας του Christo και είμαι σίγουρος ότι ο Fergus Garrett θα το έκανε σωστά.

Αλλά για πλάκα, πέρυσι δοκίμασα έναν συνδυασμό από τουλίπες διαφορετικών εποχών ανθοφορίας στο ίδιο μέρος.

τουλίπες 3

Όλα είχαν παρόμοια χρωματική παλέτα, αλλά είχα ομάδες μεικτών τύπων πρώιμης-μεσαίας εποχής και όψιμης ανθοφορίας για να παρέχουν μια διαδοχή χρωμάτων από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο.

Παραδόξως, αυτό ακριβώς συνέβη. Άνθισαν για αιώνες και ήταν χαρούμενα και όμορφα και γεμάτα απόλαυση: μου θύμισαν ένα πακέτο Jelly Tots. Κάτι που με έκανε επίσης να συνειδητοποιήσω πόσο όμορφοι είναι οι Jelly Tots.

Τα αγαπήσαμε τόσο πολύ που βγάλαμε πολλές φωτογραφίες (συμπεριλαμβανομένων των παραπάνω) και τις ξαναφύτευσα σχεδόν ακριβώς το ίδιο φέτος (με μερικά απαραίτητα στενά υποκατάστατα καθώς οι αρχικές ποικιλίες δεν ήταν διαθέσιμες). Τώρα βλέπω αν μπορώ να βρω παρόμοιους υπέροχους συνδυασμούς για χρήση στον δικό μου κήπο.

Σκέφτηκα να μοιραστώ τη μίξη μαζί σας: ορίστε τι φύτεψα. Δεν είναι και τόσο περίπλοκο: μόνο ζευγάρια πρώιμων, μεσαίων και όψιμων ποικιλιών, όλα τονισμένα έτσι ώστε όταν επικαλύπτονται να φαίνονται καλά μαζί. Απλά.

Apricot Beauty (Single Early)
Purple Prince (Single Early)
Negrita (Triumph – mid-season)
Ανοιξιάτικο Πράσινο (Viridiflora – μέση σεζόν)
Pink Diamond (Single Late)

Schreibe einen Kommentar