The Home Herbalist Library-Ποιοι είναι οι καλοί πόροι που πρέπει να έχετε;

2
The Home Herbalist Library-Ποιοι είναι οι καλοί πόροι που πρέπει να έχετε;

Σπουδάζω βοτανολογία και αρωματοθεραπεία εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

Μου άρεσε κάθε μέρα, μαθαίνοντας νέα πράγματα και εφαρμόζοντας αυτά τα πράγματα στην πράξη. Αν και αυτή δεν είναι μια εξαντλητική λίστα με βιβλία που πρέπει να έχετε και η βιβλιοθήκη μου είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να μεγαλώνει, εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου πηγές που προσβλέπω σε καθημερινή βάση.

οριζόντια βιβλιοθήκη βοτανολόγων

Τα πάντα για τα βότανα

Κάθε ένα από αυτά τα βιβλία έχει πολλές πληροφορίες, συσκευασμένες τακτοποιημένα.

Μοιράζονται πολλές από τις ίδιες πληροφορίες και για ερευνητικούς σκοπούς, είναι ωραίο να υπάρχουν πολλά πράγματα που λένε το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν συνταγές και συμβουλές για το πώς να καλλιεργήσετε τα δικά σας βότανα σε κάθε βιβλίο, και οποιαδήποτε από αυτές από μόνη της θα ήταν μια εξαιρετική πηγή.

Αιθέρια Έλαια και Αρωματοθεραπεία

Πρώτη φορά μούσκεψα πραγματικά τα πόδια μου στον κόσμο των αιθέριων ελαίων όταν έμπλεξα με μια εταιρεία MLM που πωλούσε έλαια. Αφού έμαθα περισσότερα, αποφάσισα ότι δεν μπορούσα πλέον να υποστηρίξω την εταιρεία και ορισμένες από τις προτεινόμενες χρήσεις που μοιράζονταν άλλοι. Μερικές από αυτές ήταν καλές συμβουλές, αλλά κάποιες από αυτές ήταν καθαρά επικίνδυνες πρακτικές όταν έγιναν υπό ορισμένες συνθήκες. Ο στόχος μου είναι τώρα να μοιράζομαι αυτά που μαθαίνω με άλλους, ώστε να έχουν τα οφέλη των αιθέριων ελαίων, ενώ τα χρησιμοποιούν με ασφάλεια. Μερικοί από τους αγαπημένους μου πόρους μέχρι στιγμής ήταν:

Αυτά τα βιβλία είναι γεμάτα πληροφορίες

σχετικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση διαφορετικών ελαίων, καθώς και συνταγές για τη δημιουργία του δικού σας μπάνιου και περιποίησης σώματος με αιθέρια έλαια (στο βιβλίο The Essential Oils της Colleen K. Dodt κυρίως) Η Εγκυκλοπαίδεια των Αιθέριων Ελαίων είναι γεμάτη από τις πληροφορίες materia medica για κάθε έλαιο, με τη βοτανική ονομασία, την ιστορία και τη λαογραφία που περιβάλλουν κάθε χρήση ελαίων. Οτιδήποτε από τον Robert B. Tisserand θα είναι όλες οι πληροφορίες που βασίζονται στην επιστήμη, και παρόλο που είναι φοβερό, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να ξαπλώσετε και να διαβάσετε. Βασίζονται περισσότερο στην έρευνα παρά στην απόλαυση της εκμάθησης βιβλίων. Ωστόσο, είναι μια πραγματικά εξαιρετική πηγή πληροφοριών.

Στην πορεία μου προς τον Master Herbalist, διάβασα επίσης πολλά άλλα βιβλία.

Ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε από πού «προήλθε η σύγχρονη ιατρική», καθώς και διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους φτάσαμε εδώ. Επίσης, απολαμβάνω διάφορες ιστορίες για πραγματικούς ανθρώπους και τη ζωή τους. Μερικά από τα αγαπημένα μου ήταν:

Αν μπορούσα να σας πω να διαβάσετε μόνο ένα από αυτά τα βιβλία, θα έπρεπε να πω ότι θα ήταν η Αθάνατη ζωή της Χενριέττας Λακς.

Αυτή είναι μια πραγματικά ανατριχιαστική ιστορία για μια μαύρη γυναίκα στις αρχές της δεκαετίας του 1950 με καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Έλαβε θεραπεία για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά δεν της είπαν τι συνέβαινε με τις θεραπείες της. Κατά τη διάρκεια των θεραπειών της, μερικά από τα κύτταρα του τραχήλου της εξήχθησαν και όχι μόνο ΔΕΝ πέθαναν στα εργαστήρια όπως άλλα, αλλά και στην πραγματικότητα μεγάλωσαν.

Τόσο πολύ που τα κύτταρα της μπόρεσαν να πουληθούν σε άλλα εργαστήρια, εν αγνοία της. Η κυτταρική της σειρά αναφέρεται ως HeLa και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα, καθώς οι ερευνητές συνεχίζουν τη μάχη κατά του καρκίνου. Το πώς αυτό επηρέασε την οικογένειά της θα σας εκπλήξει, πραγματικά. Ωστόσο, κάθε ένα από τα βιβλία είναι απαραίτητο για μένα. Στο Σχέδιο Μάχης για τον Καρκίνο, περνάμε από το ταξίδι της Anne στον καρκίνο και τις φυσικές προσεγγίσεις της στη θεραπεία.

Αν και η Anne έχασε τελικά τη μάχη της, τα άλματα και τα όρια αυτού που μάθαμε είναι εκπληκτικά. Φυσικά, όλοι γνωρίζουμε την ιστορία του Typhoid Mary. Ή κάνουμε; Σοκαρίστηκα όταν έμαθα τι πραγματικά συνέβη σε αυτή τη γυναίκα, όταν πίστευαν ότι ήταν φορέας αυτής της θανατηφόρας ασθένειας. Και, το The Ghost Map παρουσιάζει την αρχή της επιδημιολογίας καθώς ταξιδεύουμε στη βικτωριανή Αγγλία και τη θανατηφόρα νόσο της χολέρας.

Ποια βιβλία θέλετε να ξεκινήσετε να διαβάζετε; ΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

κάθετη βιβλιοθήκη βοτανολόγων

Schreibe einen Kommentar