jelszókezelő Mac és iPhone készülékekhez – JustGeek

jelszókezelő Mac és iPhone készülékekhez – JustGeek

30 September 2021 0 Von admin

Sokan még mindig leírják jelszavaikat egy íróasztal sarkában heverő vulgáris papírlapra. Ez a módszer azonban messze a legjobb és legbiztonságosabb … Valóban, egy személynek csak meg kell szereznie ezt a híres papírt, és minden fiókja veszélyben van. Ehelyett azt javaslom, hogy használjon helyette jelszókezelőt. Ebben az értelemben mutatom be ma nektek Minimalista, a jelszókezelő Apple eszközökhöz (iPhone, iPad és Mac) készült.

Mi az a jelszókezelő?

A jelszókezelő olyan szoftver / alkalmazás, amely, mint a neve is sugallja, lehetővé teszi, hogy az összes jelszót egy biztonságos helyre mentse.

Szinte minden jelszókezelő ugyanúgy működik. Telepíti a szoftvert vagy az alkalmazást az okostelefonjára, majd beállít egy mester jelszót az összes jelszót tartalmazó “digitális széf” eléréséhez.

Nyilvánvaló, hogy a fő jelszavának elég erősnek kell lennie, hogy ne lehessen kitalálni, és ugyanakkor könnyen megjegyezhető legyen, így könnyedén hozzáférhet a széfjéhez.

Miután belépett a széfbe, menthet annyi jelszót, amennyit csak akar, és rendezheti azokat, ahogy jónak látja. Például elmentheti a szociális hálózati fiókjai, az e-kereskedelmi webhelyek vagy a bank jelszavait.

Röviden, a jelszókezelő jelentősen megkönnyíti az életét. Csak egyetlen jelszót kell megjegyeznie, hogy hozzáférjen az összes értékes szezámhoz. Sőt, a legtöbb jelszókezelő felhő szinkronizálási rendszert kínál, hogy megkönnyítse jelszavainak kezelését a különböző eszközökön. Ha például új jelszót ment a számítógépről, akkor azt okostelefonján is megtalálhatja, és fordítva.

Minimalista, jelszókezelő az Apple eszközök számára

Minimalista egy jelszókezelő, amelyet egy kanadai csapat tervezett és fejlesztett. Az egyik alkalmazásfejlesztő (Jeffrey Fulton) elmagyarázza a ProductHunt -on, hogy korábbi 1Password ügyfél. Mivel elégedetlen volt a cég irányával és alkalmazásával, úgy döntött, hogy saját biztonságos, gömbölyű jelszókezelőt hoz létre, ezért a név azt hiszem 🙂

Ha olyan Apple eszközöket használ, mint a Mac, az iPhone vagy az iPad, akkor valószínűleg a Minimalista jelszókezelő az Ön számára! Ahogy a neve is sugallja, ez a jelszókezelő minimalista felületet kínál. Azonban minden olyan funkció (vagy majdnem), amelyet egy hatékony és biztonságos jelszókezelőtől elvárhat, megvan.

Minimalista jelszókezelő felület

Érdekes jellemzők

Mint minden jelszókezelő, a Minimalista is lehetővé teszi erős, biztonságos és egyedi jelszavakat hozhat létre minden online fiókjához. Ingyenes verziójában legfeljebb 10 jelszót tárolhat. Ennek a korlátozásnak a feloldásához fel kell iratkoznia egy fizetett ajánlatra, amelyet egy kicsit később fogunk látni.

Minden jelszava egy teljesen titkosított széfben van tárolva a AES-256 bites titkosítás. Ugyanez vonatkozik a jelszavak szinkronizálására a különböző eszközök között.

Minimalista jelszókezelő felület Mac rendszeren

A minimalista is megengedi biztonságosan tárolja és generálja a 2FA kódokat (kétfaktoros hitelesítés) harmadik féltől származó alkalmazás nélkül.

A minimalista támogatja a kétfaktoros hitelesítést

Minimalista támogatja az Apple AutoFill rendszerét integrálva az iPhone, iPad és Mac rendszerekbe, lehetővé téve a jelszavak automatikus kitöltését. Nincs szükség böngészőbővítményre.

Automatikusan töltse ki jelszavait

Ha úgy dönt, hogy áttér a Minimalistára, akkor lehetősége van arraimportálja a jelszavakat olyan szolgáltatásokból, mint az 1Password, LastPass, Dashlane, mSecure, Enpass vagy RoboForm.

Jelszavak importálása

A legtöbb jelszókezelő szolgáltatással ellentétben a Minimalista ajánlatok egyetlen árképzési rendszer. Valóban, megteheti vásároljon élethosszig tartó engedélyt mindössze 59 dollárért, vagy kb 50 €. Ha úgy tetszik, választhat a éves előfizetés évente 19 dollárt számláztak, vagy nagyjából 16 €.

Minimalista jelszókezelő árképzés

Azt hiszem, itt tettem meg ezt a jelszókezelőt. De ha még mindig vannak kérdései ezzel kapcsolatban, meghívlak nézze meg a GYIK -ot Minimalista hivatalos weboldalán.