Hogyan kell leolvasni a QR -kódot?  – JustGeek

Hogyan kell leolvasni a QR -kódot? – JustGeek

30 September 2021 0 Von admin

Korunkban elengedhetetlenné válik a QR -kód elolvasása, akár információért, akár egy múzeumban végzett munkáról, vagy akár az egészségügyi igazolás ellenőrzéséről. Nézzük meg ebben a cikkben, hogy mi ez, és hogyan tovább olvassa el a QR -kódot.

Mi az a QR -kód?

A QR-kód valójában kétdimenziós (2D) vonalkód. Ez utóbbi különösen lehetőséget kínál az adatok kódolására. Tudnia kell, hogy a QR -kód nagyon gyakran egy webhely oldalára utal. Egyre gyakoribb, hogy egy szórólapon, plakáton vagy akár egy folyóiraton QR -kódot látunk.

Ezenkívül tudnia kell, hogy használjon QR -kódot, hasznos és szükség van okostelefonra. Ezért a QR -kód lehetőséget nyújt arra, hogy egy internetes oldalra hivatkozva többet tudjon. Utóbbiról fejlett információkat találunk. Ez mindenekelőtt interaktív folyamat.

A QR -kód 1994 -ben jelent meg. Valójában ez egy japán vállalat, amely a QR -kód eredete. Bár egy cég hozta létre, a QR -kód használata ingyenes.

Olvassa el a QR -kódot egyszerűen és gyorsan

Azért, hogy gyorsan és egyszerűen olvassa el a QR -kódot, javasoljuk, hogy kövessen néhány alapvető lépést. Először is rendelkeznie kell QR -kódjával. Azután, egyszerűen nyissa meg a kamera alkalmazást az okostelefonján.

Ezt követően helyezze okostelefonját többé -kevésbé 20 centiméterre a QR -kódtól. Ebben a szakaszban két lehetőség van. Az okostelefon vagy közvetlenül olvassa a QR -kódot, vagy nem.

Ha nem történik semmi, akkor kell telepítsen egy alkalmazást az okostelefonon, hogy el tudja olvasni. Az ilyen típusú alkalmazások lehetővé teszik a QR -kód felismerését és olvasását. Androidon például van QR-kódok és szalagkód-szkennerek (TeaCapps) és iPhone esetén van QR -kód (TinyLab).

Vegye figyelembe, hogy egyes okostelefonokban a gyártók közvetlenül a telefonba integrálják a QR -kód olvasót, míg más gyártók nem. Akárhogy is, ne félj. A QR -kód használata rendkívül egyszerű. Mindenki számára elérhető.