az UFC-Que Choisir alkalmazás a mobilhálózat minőségének tesztelésére

az UFC-Que Choisir alkalmazás a mobilhálózat minőségének tesztelésére

30 September 2021 0 Von admin

A Fogyasztók Szövetsége-Que Select, közismertebb nevén UFC-Que Select, felelős a fogyasztók tájékoztatásáért, tanácsadásáért és védelméért. Tavaly júliusban a fogyasztói szervezet tájékoztatta a „QuelDébit” együttműködési alkalmazás elindításáról. Utóbbi célja a franciaországi mobilhálózat minőségének tesztelése. Hogyan működik ez az alkalmazás? Visszafejtés ebben a cikkben.

QuelDébit: az alkalmazás különböző szempontok alapján értékeli a francia hálózatot

Nincs több kellemetlen meglepetés az UFC-Que Choisir új mobilalkalmazásának köszönhetően. A fogyasztók most két -három kattintással maguk is felmérhetik mobilhálózatuk minőségét. Azért, 4 különböző kritériumot határoztak meg:

  • késleltetés;
  • az áramlás ;
  • weboldal megnyitása;
  • video lejátszás.

Ezeket a kritériumokat a következő skála szerint kell értékelni: “rossz” -tól “nagyon jó” -ig. Ez lehetővé teszi a meghatározást a szóban forgó hálózat általános minősítése, 10 -én jött létre.

Az ARCEP, az Elektronikus Hírközlési és Postai Szabályozó Hatóság mintaként szolgál a minősítés keretében követendő protokollokhoz.

QuelDébit: egy alkalmazás a mobilhálózat minőségének tesztelésére

A tesztek a QuelDébit pontozási alkalmazáson keresztül érhetők el

A fogyasztóknak lehetőségük van rájönni két különböző teszt az alkalmazásnak köszönhetően Mi az áramlás elérhető Android és iOS.

Először elvégezhetnek egy gyors tesztet, amely magában foglalja késleltetés továbbá átviteli és vételi arányok.

Másodszor, teljes tesztet végezhetnek, amely támogatja a videók megtekintésének minőségét. Ez az ellenőrzés lehetővé teszi a megítélést is bizonyos weboldalak betöltési ideje. Ez a kritérium rendkívül fontos, mivel egy internethasználónak nem szabad 3 másodpercnél tovább várnia, amíg meglátja a webhely betöltött oldalait. Ebben az esetben arra ösztönzik, hogy hagyja el a szóban forgó weboldalt, hogy versenytárshoz forduljon.

Számszerűsíthető digitális szakadék Franciaországban

A QuelDébit alkalmazás ezért érdekes a fogyasztók számára, mert lehetővé teszi számukra, hogy véleményt formáljanak a különböző szolgáltatók internetes szolgáltatásairól. Ez az elsődleges funkciója, amely árulkodóbb, mint az üzemeltetők által megjelenített árak. Az ajánlat kiválasztásakor, mint pl olcsó mobil terv vagy 5G előfizetés, az üzemeltető hálózata teljesítményének megismerése lehetővé teszi a szolgáltatások minőségének jobb megértését.

Ez azonban nem az egyetlen lehetséges alkalmazás. Ez utóbbi lehetővé teszi a mérést és számszerűsíteni a földrajzi különbségeket Franciaországban. Konkrétabban ez azt jelenti, hogy a felhasználók áttekinthetik a franciaországi mobilhálózatokat annak megállapítása érdekében, hogy mely szolgáltatások a leghatékonyabbak. A szolgáltatás minőségének mutatóit jelenleg az alkalmazás fejlesztése érdekében dolgozzák ki.

Az együttműködési aspektus itt rejlik a folyamatban, mivel a felhasználók mobilizálásának százalékos aránya határozza meg az alkalmazás végső hatékonysága. Itt hozhatjuk létre a linket a TousAntiCovid mobilalkalmazással, amely a polgárok beruházását igényli a megfelelő működés érdekében.