DIY Πλυντήριο χεριών με δύο κουβάδες * The Homesteading Hippy

1
DIY Πλυντήριο χεριών με δύο κουβάδες * The Homesteading Hippy

Σε πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, οι άνθρωποι σκέφτονται να φτιάξουν τα δικά τους πλυντήρια ρούχων χωρίς ρεύμα. Η πλειοψηφία των Αφρικανών πλένουν τα ρούχα τους στο χέρι, είτε σε κουβάδες είτε σε ρυάκια.

Για όσους χρησιμοποιούν κουβάδες, ετοιμάζουν τρεις κάδους (αν και δύο αρκούν). Στον πρώτο κουβά, πλένουν τα ρούχα χρησιμοποιώντας ράβδους σαπουνιού για να αφαιρέσουν τη βρωμιά και τους λεκέδες. Ο δεύτερος κάδος είναι να ξεπλύνετε το μεγαλύτερο μέρος του σαπουνιού και ο τρίτος είναι το τελευταίο ξέβγαλμα.

DIY Πλυντήριο ρούχων από δύο κουβάδες

Τα υδραυλικά είναι ένα όνειρο εκεί. Οι άνθρωποι περπατούν για μίλια κουβαλώντας τις λεκάνες και τα βρώμικα ρούχα τους σε μέρη όπου παρέχεται καθαρό νερό για πόσιμο, μπάνιο και πλύσιμο ρούχων.

Η ζωή είναι σκληρή, αλλά αυτοί οι άνθρωποι ευδοκιμούν με την αίσθηση της κοινότητας που δημιουργείται όταν συγκεντρώνονται για να κάνουν τις δουλειές τους. Είναι μια κοινωνική συγκέντρωση για τους ενήλικες να γελούν και να συνομιλούν, ενώ τα παιδιά παίζουν.

Βρήκα μερικές δημιουργικές ιδέες για πλυντήρια ρούχων DIY, και μάλιστα έφτιαξα ένα μόνος μου. Αυτό το απλό σχέδιο βασίζεται σε δύο κουβάδες, ο ένας από τους οποίους έχει ανοίξει μερικές τρύπες.

Προμήθειες πλυντηρίων ρούχων DIY
προμήθειες που απαιτούνται για αυτό το έργο

DIY Πλυντήριο ρούχων από 2 κουβάδες

Αυτό το χειροκίνητο πλυντήριο κατασκευάζεται μόνο από δύο κουβάδες και δεν χρειάζεται ρεύμα!

  • Ανοίξτε τρύπες στις πλευρές και στη βάση ενός μόνο κάδου.

  • Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο για να αφαιρέσετε τις τραχιές άκρες γύρω από κάθε τρύπα.

  • Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο ενός από τα καπάκια.

  • Ανοίξτε τρύπες στο λάστιχο του εμβόλου.

  • Περάστε το χέρι του εμβόλου μέσα από την οπή στο καπάκι.

Πως δουλεύει

Τοποθετήστε τον κάδο με τις τρύπες μέσα στον μη τρυπημένο κάδο και προσθέστε νερό και απορρυπαντικό. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε τον κάδο μέχρι πάνω.

Προσθέστε τα βρώμικα ρούχα σας.

Βάλτε το καπάκι με το έμβολο στον κάδο έτσι ώστε το έμβολο να βρίσκεται μέσα στον κάδο.

Βυθίστε το έμβολο πάνω-κάτω για λίγα λεπτά.

βυθίζοντας το πλυντήριο

Οι τρύπες στο έμβολο θα αναταράξουν το νερό, ανακατεύοντάς το για να φτάσει σε όλα τα μέρη των ρούχων σας και απελευθερώνοντας βρωμιά.

ρούχα μέσα στους δύο κουβάδες μισογεμάτους νερό

Στραγγίστε το νερό σηκώνοντας τον εσωτερικό κουβά προς τα έξω και τοποθετώντας τον σε τούβλα για να στραγγίσει:

αποστράγγιση νερού μέσα από τρύπες κάτω από τον κάδο

Χρησιμοποιήστε τον εξωτερικό κάδο για να στραγγίξετε καλά τα ρούχα βάζοντάς τον μέσα στον κάδο με τις τρύπες και πιέζοντας προς τα κάτω μέχρι να μην βγαίνει άλλο νερό:

χρησιμοποιώντας τον κάδο χωρίς τρύπες για την αποστράγγιση του νερού

Ξεπλύνετε τους κάδους πλυσίματος, προσθέστε καθαρό νερό και επαναλάβετε την κίνηση με το έμβολο για να αφαιρέσετε το σαπούνι από τα ρούχα σας.

Μπορείτε να ξεπλύνετε με αυτόν τον τρόπο όσες φορές θεωρείτε απαραίτητο για να αφαιρέσετε όλο το σαπούνι. Χρησιμοποιήστε ξανά ολόκληρο τον κάδο για να στραγγίσετε το νερό από τα ρούχα σας στον κάδο με τις τρύπες. (Αυτό είναι το μέρος όπου ένα δέντρο θα ήταν υπέροχο, αλλά δεν είναι απαραίτητο για τη αγγαρεία σας.)

Κρεμάστε τον κουβά από το δέντρο χρησιμοποιώντας ένα σχοινί συνδεδεμένο στη λαβή του κάδου με τις τρύπες σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι το κλαδί του δέντρου, το σχοινί και η λαβή των κάδων είναι όλα γερά.

Γυρίστε τον κουβά στο σχοινί για να τυλίγετε πραγματικά το σχοινί σφιχτά. Το εφέ που επιδιώκετε μοιάζει πολύ με το να στροβιλίζετε το κάθισμα ενός σετ αιώρησης και μετά να το αφήνετε να περιστρέφεται γρήγορα από μόνο του.

Αφήστε τον κουβά και παρακολουθήστε καθώς περιστρέφεται όλο το περιττό νερό από τα ρούχα σας.

Τώρα είστε έτοιμοι να στεγνώσετε τα ρούχα σας στον ήλιο. Χρησιμοποιήστε το άδειο πλυντήριο ως καλάθι ρούχων, ώστε όλα τα βρώμικα να είναι έτοιμα για πλύσιμο. Αυτό το πλυντήριο είναι ιδανικό για διαμερίσματα, κάμπινγκ, μικροσκοπικά σπίτια και οικοδεσπότες.

Άλλα σχέδια

Ακολουθούν μερικοί καινοτόμοι τρόποι για να φτιάξετε το δικό σας πλυντήριο ρούχων χωρίς ρεύμα.

Αυτό το σχέδιο σας δείχνει πώς να φτιάξετε ένα πλυντήριο ρούχων με μανιβέλα.

Αυτό είναι ένας ελαφρώς πιο περίπλοκος τρόπος κατασκευής πλυντηρίου. Καταλαμβάνει όμως χώρο στο δάπεδο, επομένως δεν είναι ιδανικό για διαμερίσματα.

Αυτό το τελευταίο θέλει πολύ περισσότερη επιδεξιότητα από το πλυντήριο που κατασκεύασα καθώς πρέπει να μπορείς να συγκολλήσεις για να το φτιάξεις. Οι δημιουργοί βρήκαν έναν τρόπο να ασκούνται, να απελευθερώνουν το άγχος και να πλένουν τα ρούχα ταυτόχρονα. Αυτό το πλυντήριο ρούχων τροφοδοτείται με πεντάλ χρησιμοποιώντας ένα ποδήλατο για να δημιουργήσει την κίνηση για να γυρίσει η κάννη.

Τύλιξε

Έχετε φτιάξει ή χρησιμοποιείτε παρόμοιο πλυντήριο ρούχων εκτός δικτύου; Πλένεις ρούχα στο χέρι; Επιτρέψτε μου και ολόκληρη την κοινότητα στα παρακάτω σχόλια, εάν έχετε συμβουλές για να το κάνετε αυτό πιο εύκολο ή πιο αποτελεσματικό.

εικόνα καρφίτσας με μανιβέλα πλυντηρίου ρούχων

Schreibe einen Kommentar