Videók optimalizálása a YouTube -hoz a Trends Tech Blogon

Videók optimalizálása a YouTube -hoz a Trends Tech Blogon

19 März 2021 0 Von admin

A YouTube saját keresőmotorjaként működik, vagyis a tartalmat ugyanúgy optimalizálhatja, mint a Google -on. Videóid optimalizálása növeli a rangodat, a megtekintési időt és az általános organikus keresési eredményeket. Íme öt hasznos tipp a videók YouTube -ra optimalizálásához:

1. Beszúrjon kulcsszavakat természetesen a videócímekbe

Az egyik első dolog, amit a YouTube -videókat böngésző emberek látni fognak, az a videó címe, és nem meglepő módon ez az egyik fő tényező annak eldöntésében, hogy a néző rákattint -e a linkre a megtekintéshez. Ugyanez vonatkozik magára a YouTube -ra is, mivel elsőbbséget élvez a videód keresési és megjelenítési módjában. Ezért egy kulcsszó beillesztése a címbe az egyik első, legegyszerűbb megtekintési optimalizálási módszer.

Azonban két kritikus tényezőt kell szem előtt tartani: a videó kulcsszavainak természetesnek kell lenniük, és meg kell egyezniük a videó tartalmával. Valójában a kutatások azt sugallják, hogy egy kulcsszó használata a címben csak azért, hogy ott legyen egy kulcsszó, nem növeli a nézettséget, és nem is figyeli az embereket, ha a cím nem írja le pontosan a tartalmat. Fontos megérteni a kulcsszavak felhasználásának lehető legjobb módját YouTube keresőoptimalizálás (SEO).

2. Nevezzen el videofájlokat kulcsszavakkal

A videofájl elnevezése releváns kulcsszóval egyszerű dolog, de gyakran figyelmen kívül hagyják. Ha egy videót kulcsszóval neveznek el, előfordulhat, hogy a néző nem veszi észre, de a YouTube figyelembe veszi és figyelembe veszi, mivel rangsorolja a videót, és eldönti, hogy mikor és kinek ajánlja.

3. Ösztönözze a megjegyzéseket

A YouTube videók optimalizálásának nagy tényezője a közönség interakciója velük. Ezért erős mutatója annak, hogy mely videókat részesítjük előnyben a keresési találatok között, a nézők által a videóhoz írt megjegyzések száma. A több megjegyzés azt jelenti, hogy többen vesznek részt és válaszolnak. Ez több megosztáshoz és lájkoláshoz vezet, végső soron pedig a keresési találatok között, ahol megjelenik.

4. Front Load Video leírások

Amikor tartalmat hozol létre a YouTube számára, fontos megjegyezni, hogy az emberek azért vannak, hogy videókat nézzenek, és ne olvassanak tartalmat. A videó alatt található videóleírás körülbelül 100 karakter megjelenítését teszi lehetővé, mielőtt levágják. A felhasználónak a „tovább megjelenítése” gombra kell kattintania, hogy megtekinthesse a videó teljes leírását. Ezért létfontosságú, hogy a fő kulcsszavakat, sőt a cselekvésre ösztönzést (CTA) is az első néhány mondatban jelenítse meg. A címhez hasonlóan fontos megjegyezni, hogy minden írott tartalomnak a lehető legtermészetesebbnek kell lennie. Egyszerűen a kulcsszavak leírásba kényszerítésének nincs nagy hatása a keresés optimalizálása szempontjából.

5. Töltsön fel egyéni videó indexképet

A címmel együtt a videó indexképe az első dolog, amit a néző lát, amikor eldönti, hogy megnézi -e a videót. Bár a YouTube automatikusan létrehozhat egy miniatűröt egy videóból, ez nem garancia arra, hogy ez az automatikusan generált kép a lehető legstratégikusabb módon fogja felkelteni a néző figyelmét. Ráadásul a véletlenszerűen kiválasztott képkocka nem a legjobb módja a videón belüli tartalom reklámozásának. Az indexkép testreszabása jobb módja annak, hogy megragadja az olvasót, és intrika érzetet kelt, amely a nézőt többet akarja tudni.

Ennek az öt lépésnek a követésével egy lépéssel közelebb kerül a YouTube SEO sikeréhez.

Olvassa el még: Mik a mesterséges intelligencia előnyei?