Tudja meg, mi van a Sony konzolban – JustGeek

Tudja meg, mi van a Sony konzolban – JustGeek

30 September 2021 0 Von admin

A Sony nagyot ütött, amikor kiadta a PlayStation 5. A következő generációs konzol sikere olyan volt, hogy gyorsan elfogyott a készlet. Ha sikerült elkapnia egyet, akkor valószínűleg kíváncsi arra, hogy mi van a motorháztető alatt. Egy idő után elhagyta a PS5, A Sony bemutatott egy videót, amelyben felfedezzük mi tartalmazza a híres konzolt. Ebben a cikkben minden titkát eláruljuk Önnek.

Dupla légbeszívó ventilátor

Ebben a videóban Yasuhiro Ootori, a Sony mérnöki részlegének vezetője lépésről lépésre megmutatja nekünk, hogyan kell szétszedni a PS5 -öt. Kezdi azzal, hogy függőleges helyzetbe helyezi. Ezután eltávolítja az alapot, amelyet egyetlen csavar tart.

Ezt követően Yasuhiro Ootori megtámadja a két fehér panelt, amelyek a konzol két oldalán találhatók. Az első dolog, amit lát, amikor eltávolítja a két panelt, a PS5 beépített hűtőventilátora.

Ez egy dupla légbeömlő ventilátor, 120 mm átmérőjű és 45 mm vastag. Közvetlenül ezután két porgyűjtőt láthatunk.

PlayStation 5 (PS5)

Tárhely és processzor

Yasuhiro Ootoritól megtudjuk, hogy a PS5 rendelkezik M.2 interfésszel, amely kompatibilis a PCIe 4.0 -val. Telepítése lehetővé teszi az SSD tárhely bővítését. A tárhely oldalán a hagyományos merevlemez helyett 825 GB -os SSD található.

Az egyedi SSD vezérlőnek köszönhetően az olvasási sebesség eléri az 5,5 GB / s nyers adatátviteli sebességet. Ez segít csökkenteni a játék betöltési idejét.

Másrészt a PS5 8 maggal és 16 szállal van felszerelve, amelyek elérhetik a 3,5 GHz -et. Van egy grafikus processzor is, amely akár 2,23 GHz -re is felmehet.

Fedezze fel a PS5 hővezetőjét

Yasuhiro Ootori megmutatja nekünk a hővezető vagy TIM jelenlétét a hűtőborda és az SoC között. Hővezetőként a PS5 folyékony fémet használ, amely magas hűtési teljesítményt biztosít, de hosszú távon stabil.

Yasuhiro Ootori szerint a Sony csapata két évet vett igénybe ennek az alkatrésznek a kifejlesztésére.