Márkakép létrehozása az Instagram tippekben

Márkakép létrehozása az Instagram tippekben

20 September 2021 0 Von admin

Ha cége ma nincs jelen az Instagramon, akkor nagyszerű lehetőséget szalaszt el. A közösségi hálózatok hírnevet szereznek Önnek, és lehetővé teszik, hogy olyan hűséges közösséget hozzanak létre, amely a verseny előtt eljön hozzád anélkül, hogy sokat gondolkodna rajta. A márkaimázs létrehozása az Instagram -on nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, de következetesnek és világos tartalmi stratégiának kell lennie. Elmagyarázzuk, hogyan cége ill üzleti el tudja érni.

Határozza meg a hangját és a történetét

Kapcsolja be a márka arculatát Instagram összhangban kell állnia a vállalat értékeivel és céljaival. A tartalmi stratégia létrehozásának megkezdéséhez nagyon tisztában kell lennie azzal, hogy mit szeretne elmondani és hogyan akarja elmondani.

Ban ben közösségi hálózatok, a történetmesélés vagy a márka elbeszélése sikeres. Az Instagramon megjelenő márkaimázs minden eleme összeáll, hogy elmesélje a vállalat történetét. Rendkívül fontos meghatározni a szervezet által képviselt értékeket, azt, hogy miért szolgáltatása vagy terméke értékes a felhasználók számára, és az Ön különbözeti értéke.

Ha mindez világos, elkezdheti a márkakép létrehozását az Instagramon.

  • Válasszon olyan hangszínt, amely kapcsolatba lép a cél ügyféllel (ifjúsági, formális, oktatási, újságírói).
  • Válassza ki a színpalettát annak megfelelően, hogy mit szeretne közvetíteni.
  • Határozza meg vizuális tartalmának stílusát. (Minimalista, díszes, termékfotók, magyarázó videók, szöveggel stb.)

Tartalom létrehozása az Instagram számára

A fényképek, történetek, tekercsek és az IGTV között nagyon széles a tartalom létrehozásának lehetősége az Instagramon. Az általános ajánlás az, hogy mindegyiket használja, de ne feledje: Jobb nem publikálni, mint bármi értelmetlenet közzétenni.

Szükségtelen minden nap közzétenni tartalmat, de szükséges, hogy bizonyos rendszerességgel tegyük, és igyekezzünk változatossá tenni. Célszerű elemezni, hogy milyen tartalmat kínálhat (humor, adatok, vizuálisan vonzó fotók vagy videók stb.), És tartalomnaptárt tervez az Instagram számára, amely meghatározza, hogy mit és mikor tesz közzé.

A siker kulcsa az Instagramon

Miután meghatározta márkaképét az Instagramon, létrehozta fiókját, és elkezdte közzétenni tartalmát, megkezdődik a hűséges közönség megszerzése. A részletes profil, az izgalmas termék és a barátságos hangvétel nem elegendő ahhoz, hogy az Instagram közössége növekedjen.

Az Instagram algoritmusa oly gyakran változik, de a legújabb frissítésekben van egy közös nevező: az elkötelezettség elsőbbséget élvez, és ez hozza a legtöbb láthatóságot, ezért fontos, hogy Midas eredményeivel és minden tevékenységét figyelemmel kísérje.

Amikor elköteleződésről van szó, az az Instagram -felhasználók interakcióira utal a bejegyzéseiddel. Az Instagram értékeli ezen interakciók mennyiségét és minőségét, és figyelembe veszi azokat, amikor tartalmát más felhasználóknak megmutatja. A felhasználók által a tartalommal folytatott fő interakciók a következők (fontossági sorrendben):

  • Szuper lájk vagy mentés a bejegyzésből
  • Részvény
  • Megjegyzés
  • Tetszik

Ezen interakciók megszerzése időt és elkötelezettséget, valamint értékes és magával ragadó tartalmat igényel, de van egy aranyszabály: Ha kapcsolatba lépsz a közösséggel, az veled is.

Stratégiák az elkötelezettség javítására az Instagramon

Íme néhány taktika, amelyet követve javíthatja elkötelezettségét az Instagramon:

  • Beszélgetések létrehozása: Publikációiban kérjen véleményt, és érdeklődjön felhasználói tapasztalatairól. Tegyen fel kérdéseket, és válaszoljon követőinek megjegyzéseire, mindig próbáljon beszélgetést folytatni.
  • Felhasználó által létrehozott tartalom megosztása: Ha követői tartalmat (fotókat, videókat, véleményeket stb.) Készítenek a termékével/szolgáltatásával, ossza meg azt. Ezáltal az ügyfelek láthatják, hogy a márka közel van, és törődik a vevői elégedettséggel.
  • Kérjük, használja fel a történeteket a felmérések, játékok és egyéb interaktív tevékenységek elvégzéséhez: Elkötelezettséget generálnak, és lehetővé teszik, hogy többet megtudjon követői tetszéseiről és érdeklődési köréről, hogy javítsa lojalitását.

Segítünk létrehozni márkaképedet az Instagramon

A márkaimázs létrehozása és karbantartása az Instagramon teljes munkaidős munka. Emiatt gyakran a legjobb, ha olyan szakemberek segítségét veszik igénybe, akik minden időt szánhatnak arra, hogy a márka növekedjen és sikeres legyen a közösségi hálózatokban.

Olvassa el még: Tanácsok a feltörekvő adattudósoknak