hogyan kell megváltoztatni a DNS -t a konzolon – JustGeek

hogyan kell megváltoztatni a DNS -t a konzolon – JustGeek

29 September 2021 0 Von admin

Előfordulhat, hogy az internetszolgáltató (ISP) DNS -kiszolgálói leállnak, vagy problémák merülnek fel. Ez ahhoz vezethet csatlakozási problémák a PlayStation 5 (PS5) készüléken mint például a kapcsolat megszakadása, szakaszos kapcsolat vagy akár a ping -kiesés. Ezen problémák lehetséges megoldása érdekében megpróbálhatja módosítsa a DNS -t a PS5 -n. Az eljárás nagyon egyszerű, és csak néhány percet vesz igénybe. Itt van, hogyan kell csinálni.

Miért kell megváltoztatni a PS5 DNS -beállításait?

Fórumok vagy közösségi hálózatok böngészésekor egyes felhasználók arról számolnak be, hogy a PS5 DNS -jének megváltoztatásával a legjobb ping vagy innen jobb letöltési sebesség. De a valóságban nem az …

Jómagam több tesztet is elvégeztem (különböző DNS -sel: Google, Cloudflare, FDN és OpenDNS), és az eredmények nagyjából megegyeznek. Észrevehető javulást nem vettem észre. A letöltési sebesség nagyjából azonos, és a késés is.

Szerintem, módosítsa a PS5 DNS -jét egyszerűen megoldja az internetszolgáltató DNS -kiszolgálóival esetlegesen felmerülő problémákat. Tehát ne számíts arra, hogy a Call of Duty: Warzone vagy a Fortnite közepén egy lépéssel megelőzi ellenségeidet. Ellenkező esetben nagyon hamar csalódni fog 😉

Az a DNS -beállítások módosítása a PS5 rendszeren viszonylag egyszerű. Óvatosan kövesse az alábbi néhány lépést.

1. Kezdje a PS5 beállításainak megnyitásával.

PS5 beállítások

2. Ezután lépjen a beállításokhoz ” Hálózat ».

PS5 hálózati beállítások

3. Ezután kattintson a ” Hálózat “, Akkor tovább” Állítsa be az internetkapcsolatot ».

Állítsa be az internetkapcsolatot a PS5 -en

4. Válassza ki az internetkapcsolatot a listában, majd kattintson a ” további beállítások ».

PS5 Internetkapcsolat speciális beállításai

5. Nyomja meg a ” DNS beállítások “, Majd a kiválasztáskor” Kézikönyv A legördülő menüből.

PlayStation 5 (PS5) DNS -beállítások

6. Most töltse ki a ” Elsődleges DNS “és” Másodlagos DNS “. Személy szerint az FDN DNS -jét használom, nevezetesen 80.67.169.12 és 80,67,169,40. Használhatja azonban a Google DNS -t, a Cloudflare -t vagy az OpenDNS -t. Ezen a címen találja a leggyorsabb és legbiztonságosabb DNS -kiszolgálók listáját.

Módosítsa a PS5 DNS -jét

7. Miután megadta a DNS -t, ne felejtse el menteni a módosításokat a ” rendben ».

Módosítsa a PS5 DNS -beállításait

✅ Tessék! Most módosította a PS5 konzol DNS -beállításait. És ha valamilyen oknál fogva szeretné megtalálni az internetszolgáltató DNS -címét, válassza a ” Automatique “A melletti legördülő menüben” DNS beállítások “És érvényesítse a következővel:” rendben ».