12 ιδέες για το πώς να ταξιδέψετε δωρεάν (σχεδόν) το 2022 » Savoteur

0
12 ιδέες για το πώς να ταξιδέψετε δωρεάν (σχεδόν) το 2022 » Savoteur

Αν είστε σαν εμάς, το πιθανότερο είναι να αναρωτιέστε αν θα καταφέρουμε ποτέ να ταξιδέψουμε ξανά! Τα ταξίδια με μασκοφόρους σε παντοπωλεία, σπίτια φίλων και το κοντινό πάρκο απλά δεν το κόβουν πια.

Καθώς όλος ο κόσμος έχει χαλαρώσει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, πολλοί από εμάς έχουμε ετοιμάσει τις βαλίτσες μας και έχουμε απογειωθεί ξανά.

Εκτός από την πανδημία, ένα άλλο θέμα για τους περισσότερους ταξιδιώτες είναι το κόστος που σχετίζεται με το ταξίδι. Συνιστούμε πάντα να προσθέτετε τα ταξίδια ως στόχο στο σύνολο σας οικονομικό σχέδιο γιατί το ταξίδι μπορεί να είναι ακριβό.

Πρέπει να πληρώσετε για αεροπορικό εισιτήριο, ξενοδοχεία και φαγητό. Τι θα έλεγες όμως να ταξιδέψεις δωρεάν ή με πολύ λίγα χρήματα; Ακούγεται αδύνατο, σωστά; ΟΧΙ ακριβως!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ταξιδέψετε δωρεάν με αποδεδειγμένες ιδέες που πρέπει να γνωρίζετε εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ εξερευνάτε τον κόσμο. Αυτή η ανάρτηση θα μοιραστεί πώς να ταξιδεύετε δωρεάν (σχεδόν) χρησιμοποιώντας δοκιμασμένες μεθόδους όπως ο εθελοντισμός, τα μπόνους πιστωτικών καρτών ή τα προγράμματα πόντων ανταμοιβής. Ας πάμε λοιπόν κατευθείαν σε αυτό.

Εθελοντισμός στο εξωτερικό

Green Peace Ο εθελοντισμός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξερευνήσετε τον κόσμο και να συνεισφέρετε κάτι σημαντικό στους προορισμούς σας. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στο δωμάτιο και στην επιβίβαση. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βρείτε ευκαιρίες εθελοντισμού σε όλο τον κόσμο:

1. Εθελοντής σε μια φάρμα

Μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για την εύρεση εθελοντικής εργασίας σε ένα αγρόκτημα είναι το WWOOF (Παγκόσμιες Ευκαιρίες σε Βιολογικές Φάρμες). Υπάρχουν WWOOF οικοδεσπότες σε όλο τον κόσμο. Επιλέξτε τη χώρα σας και εγγραφείτε για να βρείτε ευκαιρίες. Θα μάθετε για τη βιολογική γεωργία και θα αποκτήσετε εμπειρία από πρώτο χέρι εργασίας σε μια φάρμα. Σε αντάλλαγμα, θα έχετε δωρεάν δωμάτιο και διατροφή. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε ντόπιους και να δημιουργήσετε δια βίου σχέσεις.

Οι ευκαιρίες σε βιολογικά αγροκτήματα θα απαιτήσουν από εσάς να λερώσετε τα χέρια σας με τη φύτευση, τη συγκομιδή, την κομποστοποίηση, τη φροντίδα των ζώων της φάρμας κ.λπ.

2. Εθελοντής σε Ξενώνα

Εάν η γεωργία δεν είναι το πράγμα σας, μπορείτε επίσης να βρείτε εθελοντική εργασία σε ξενώνες με αντάλλαγμα δωρεάν διαμονή. Επίσκεψη Worldpackers να βρείτε και να εφαρμόσετε ευκαιρίες σε όλο τον κόσμο. Η δουλειά είναι μεγάλη: από το βάψιμο μέχρι τη βοήθεια στην κουζίνα μέχρι την κατασκευή. Ακολουθούν μερικά συναρπαστικά δείγματα αναρτήσεων:

Ξενοδοχείο

Εργασία στο εξωτερικό

3. Λάβετε μια απομακρυσμένη εργασία

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε και να πληρωθείτε δουλεύοντας εξ αποστάσεως. Οι ευκαιρίες έχουν εκραγεί καθώς πολλές εταιρείες που συνήθως δεν προσφέρουν απομακρυσμένες θέσεις ακούνε τι θέλουν οι υπάλληλοί τους μετά την Covid. Εάν το σχεδιάζετε σωστά, μπορείτε να νοικιάσετε το σπίτι σας και να χρησιμοποιήσετε τον τρέχοντα μισθό σας για να χρηματοδοτήσετε τα έξοδα ταξιδιού.

Λάβετε υπόψη τις ζώνες ώρας όταν αποφασίζετε για απομακρυσμένες εργασίες. Δεν θέλετε να βρίσκεστε στην Ασία και να εργάζεστε με αμερικανικές ώρες.

4. Διδάξτε αγγλικά

Ένας δοκιμασμένος στο χρόνο τρόπος για να χρηματοδοτήσετε το ταξίδι σας είναι να διδάξετε αγγλικά στο εξωτερικό. Εάν μιλάτε άπταιστα Αγγλικά, αποκτήστε πιστοποίηση TEFL για να διευκολύνετε τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Ενώ υπάρχουν ευκαιρίες παντού, η Ασία είναι ίσως ο κόμβος για θέσεις εργασίας διδασκαλίας αγγλικών. Πολλές αναρτήσεις δεν απαιτούν εμπειρία, αλλά θα κερδίσετε περισσότερα χρήματα εάν έχετε διδακτική εμπειρία ή πτυχίο κολεγίου.

5. Ζητήστε μια διεθνή μεταφορά

Εάν εργάζεστε σε μια πολυεθνική εταιρεία με υποκαταστήματα σε άλλες πόλεις, ζητήστε από την εταιρεία σας μεταφορά ή βρείτε ευκαιρίες για ταξίδια που σχετίζονται με την εργασία.

Συνήθως, οι εργοδότες θα καλύψουν το κόστος των πτήσεων και των ξενοδοχείων για μια επίσημη επίσκεψη. Για παράδειγμα, ένας καλός μας φίλος εδρεύει εκτός Νέας Υόρκης αλλά ταξιδεύει τακτικά στην Ασία για να εκπαιδεύσει το τοπικό προσωπικό της εταιρείας του.

6. Γίνε Σύμβουλος

Η εργασία σε μια εταιρεία συμβούλων διαχείρισης είναι ένας άλλος τρόπος για να ζητήσετε από την εταιρεία σας να χρηματοδοτήσει το ταξίδι σας. Οι περισσότερες εταιρείες συμβούλων διαχείρισης όπως η Accenture, η Deloitte και η McKinsey απαιτούν εγχώρια και διεθνή ταξίδια. Ενώ οι ώρες μπορεί να είναι πολλές, οι νύχτες και τα Σαββατοκύριακα είναι δικά σας για να εξερευνήσετε τον προορισμό σας.

Ως σύμβουλος για δέκα χρόνια, ο Pri έχει ταξιδέψει σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχία μας την επίτευξη οικονομικής ελευθερίας στα 30 μας. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική δουλειά που μπορείτε να εργαστείτε εξ αποστάσεως – ακόμα και από το σπίτι.

7. Εργαστείτε ως Au Pair

Εάν έχετε εμπειρία στην εργασία με παιδιά και θέλετε να ζήσετε σε ένα μέρος για τουλάχιστον μερικούς μήνες, σκεφτείτε να εργαστείτε ως Au Pair ή ως νταντά.

Ως Au Pair, θα πληρώνεστε για να ζείτε με την οικογένεια υποδοχής σας και να παρέχετε φροντίδα παιδιών ή/και βοήθεια με το μαγείρεμα, την καθαριότητα κ.λπ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεύθερο χρόνο και τις ημέρες των διακοπών σας για να ταξιδέψετε στην πόλη ή τη χώρα υποδοχής σας, χρησιμοποιώντας τους μισθούς κερδίζεις, κερδίζετε.

Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι για να βρείτε θέσεις εργασίας Au Pair, μεταξύ των οποίων Au Pair World και Go Au Pair.

8. Αξιοποιήστε τις δεξιότητές σας

Είστε δημιουργικοί; Εύχρηστος με τα εργαλεία; Καλοί στην ανάπτυξη Ιστού; Όποιες και αν είναι οι δεξιότητές σας, μπορείτε να τις αξιοποιήσετε για να κερδίσετε χρήματα στο δρόμο με ιστότοπους όπως το Fiverr και το TaskRabbit. Εδώ είναι μια λίστα με διαδικτυακές πλευρικές ιδέες για να ρέουν οι χυμοί.

Μετρητά σε Travel Points

9. Μετρητά σε δωρεάν πτήσεις ή διαμονή σε ξενοδοχεία

Υπάρχουν χιλιάδες πιστωτικές κάρτες με επιλογές ανταμοιβής ταξιδιού εκεί έξω που σας κερδίζουν πόντους απλώς και μόνο για τη χρήση της κάρτας σας για τα καθημερινά σας έξοδα.

Μπορείτε να λάβετε μια κάρτα συνδεδεμένη με μια συγκεκριμένη αλυσίδα ξενοδοχείων όπως το Marriott ή μια πιστωτική κάρτα πόντων ταξιδιού που σας επιτρέπει να εξαργυρώσετε πόντους για αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, πρόσβαση στο σαλόνι ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Για παράδειγμα, εάν αξιοποιείτε ταξιδιωτικές πιστωτικές κάρτες που σας προσφέρουν ανταμοιβές Marriott Bonvoy, μπορείτε να μείνετε στο Ξενοδοχείο Walt Disney World’s Swan Reserve εντελώς δωρεάν, σε σημεία. Πιθανότατα έχουμε χρησιμοποιήσει κάθε κάρτα ανταμοιβής ταξιδιού εκεί έξω. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές δωρεάν επιλογές, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε μια ετήσια αμοιβή για να λάβετε τις καλύτερες ανταμοιβές.

Γιατί συμπεριλαμβάνουμε τις κάρτες ετήσιας χρέωσης στη λίστα μας με τις στρατηγικές δωρεάν ταξιδιού;

Ορισμένες κάρτες σάς δίνουν αρκετά προνόμια για να ακυρώσετε την ετήσια χρέωση. Για παράδειγμα, η κάρτα US Bank Altitude Reserve Visa Infinite Card είναι μία από τις αγαπημένες μας. Πληρώνουμε ένα βαρύ ετήσιο τέλος 400 $, αλλά αυτό ακυρώνεται με ετήσια πίστωση 325 $ για αγορές που σχετίζονται με ταξίδια, φαγητό ή ποτά. Περιλαμβάνονται επίσης 100 $ σε πιστώσεις TSA PreCheck και τέσσερις δωρεάν επισκέψεις στο σαλόνι του αεροδρομίου.

Για να μεγιστοποιήσετε τους πόντους, μείνετε σε μία κάρτα για όλες τις αγορές σας. Οι περισσότερες κάρτες προσφέρουν επίσης μεγάλα μπόνους εγγραφής και παραπομπής για να δώσουν ώθηση στους πόντους σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε αίτηση για πάρα πολλές κάρτες, κάτι που μπορεί να βλάψει η πιστοληπτική σας αξιολόγηση.

Αποκτήστε δωρεάν διαμονή

10. Couch Surf

Ένας από τους παλαιότερους, πιο αξιόπιστους τρόπους για να ταξιδέψετε λιτά και να γνωρίσετε νέους ανθρώπους είναι μέσω του Couchsurfing. Αυτός ο ιστότοπος ξεκίνησε την αρχική κοινότητα ταξιδιωτών που προσφέρουν τα σπίτια τους για άλλα ταξίδια.

Το καναπέ σερφ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε ντόπιους και να εξερευνήσετε την πόλη υποδοχής σας, αλλά λόγω του τεράστιου όγκου των αιτημάτων των οικοδεσποτών, δεν είναι εύκολο να βρείτε ένα μέρος για να μείνετε.

Σκεφτείτε το Couchsurfing ως εφαρμογή γνωριμιών και όχι ως εφαρμογή κρατήσεων ξενοδοχείων. Θα χρειαστεί να προετοιμάσετε το προφίλ σας και να επαληθευτείτε (με ελάχιστο κόστος). Όπως και οι εφαρμογές γνωριμιών, πρέπει να δείξετε ότι είστε πραγματικό άτομο που ενδιαφέρεται για γνήσιες συνδέσεις και εμπειρίες.

Προχωρήστε και εμπλακείτε στην κοινότητα του Couchsurfing, παρακολουθήστε συναντήσεις και γίνετε εσείς οικοδεσπότες. Τέλος, όπως αυτό το πρώτο DM, τελειοποιήστε το πρώτο μήνυμα προς τον οικοδεσπότη. Βεβαιωθείτε ότι είναι εξατομικευμένο και δείχνει τι φέρνετε στο τραπέζι. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνετε τις πιθανότητές σας να ταιριάξετε όταν κάνετε σάρωση προς τα δεξιά.

Μια γρήγορη αναζήτηση στο Google θα σας βοηθήσει να βρείτε άλλες κοινότητες οικιακής κοινής χρήσης όπως το BeWelcome και το GlobalFreeloaders.

11. Γίνετε Σπίτι και Πετσίτερ

Γυναίκα σκύλος Μπορεί να έχετε ακούσει για το «home sitting», αλλά το 99% των οικοδεσποτών που θέλουν οικοδεσπότες ψάχνουν πραγματικά για κατοικίδια. Έτσι, εάν είστε λάτρης των κατοικίδιων, μπορείτε να μείνετε σε ένα σπίτι μακριά από το σπίτι και να φροντίζετε τα κατοικίδια κάποιου ενώ λείπουν. Το καλύτερο μέρος είναι ότι έχετε δωρεάν διαμονή και σπίτι στον εαυτό σας όσο οι οικοδεσπότες λείπουν.

Μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες για κατοικίδια σε όλο τον κόσμο, με ιστότοπους όπως Αξιόπιστοι Housesitters ή Nomador. Όλοι πρέπει να επαληθευτούν και υπάρχει ένα σύστημα αναθεώρησης για την εξάλειψη των κακών εμπειριών. Υπάρχει μια ετήσια χρέωση για ορισμένους ιστότοπους, αλλά είναι συνήθως μικροσκοπική σε σύγκριση με το ποσό που θα ξοδεύατε για το κόστος του ξενοδοχείου.

Όπως και με το Couchsurfing, έτσι και το κάθισμα κατοικίδιων έχει να κάνει με την αμοιβαία εφαρμογή. Όταν κάνετε αίτηση για ευκαιρίες, βεβαιωθείτε ότι το προφίλ σας είναι ενημερωμένο με τις εμπειρίες σας σχετικά με το κάθισμα στο σπίτι, τα κατοικίδια, ακόμη και τις δεξιότητες τεχνίτη. Οι καλές δημοσιεύσεις λαμβάνονται γρήγορα, γι‘ αυτό μείνετε έτοιμοι με την προβολή και τις αναφορές σας.

12. Αξιοποιήστε το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ή αποφοίτων σας

Αυτό δεν είναι το φλιτζάνι του τσαγιού όλων, αλλά αν δεν ντρέπεστε να ζητήσετε από τους φίλους και την οικογένειά σας επαφές στο εξωτερικό, μπορεί να μπορείτε να κάνετε μια ή δύο δωρεάν διαμονή. Ακόμα κι αν δεν πετύχει, θα έχετε ενδεχομένως κάποιον να κάνετε παρέα όταν βρίσκεστε στην πόλη του.

Έχουμε φίλους στο Λονδίνο και μακρινή οικογένεια μέσα Ντουμπάι. Όποτε το επισκεπτόμαστε, μένουμε στο σπίτι τους για μια εβδομάδα περίπου, εξοικονομώντας πολλά χρήματα για διαμονή σε αυτές τις ακριβές πόλεις.

Ενώ περιμένουμε να ανοίξει ξανά ο κόσμος, γιατί να μην ξεκινήσετε τα ταξιδιωτικά σας όνειρα; Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδέψετε δωρεάν ή πολύ φθηνά για να δείτε τον κόσμο.

Οι περισσότερες από αυτές τις ιδέες απαιτούν να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να αγκαλιάσετε τον μη παραδοσιακό τρόπο ταξιδιού. Εάν είστε διατεθειμένοι να το κάνετε αυτό, τότε δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να ζήσετε όλα όσα έχει να προσφέρει ο κόσμος!
Οι Ash & Pri είναι οι ιδρυτές του AshandPri.com όπου δίνουν τη δυνατότητα στους άλλους να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις για τα χρήματα σε όλες τις πτυχές της ζωής. Πέτυχαν οικονομική ελευθερία στα 30 τους και έχουν ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 χώρες, χάρη σε μια πειθαρχημένη προσέγγιση στη διαχείριση χρημάτων. Και οι δύο είναι κάτοχοι πτυχίου MBA και έχουν εμπειρία 13+ ετών σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, συμβουλές και τηλεπικοινωνίες.


Schreibe einen Kommentar