Χρήσεις Σιρόπι Σαμπούκου – Μικροί Οικογενειάρχες

0
Χρήσεις Σιρόπι Σαμπούκου – Μικροί Οικογενειάρχες

Πολλοί από εμάς έχουμε ακούσει για το σιρόπι σαμπούκου για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Μπορεί επίσης να κάναμε το λάθος να πιστέψουμε ότι αυτό το σιρόπι είναι μόνο για παιδιά, παρόλο που μπορεί να είναι χρήσιμο για άτομα κάθε ηλικίας. Αυτά τα μικρά, μωβ-μαύρα μούρα κάνουν αρκετά ευεργετικό σιρόπι, επομένως θα πρέπει να διαβάσουμε το θέμα πριν δοκιμάσουμε τις πιο συνθετικές θεραπείες για τη γρίπη, το κρυολόγημα κ.λπ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν πιο φυσικές θεραπείες στο σύνολό τους και το σιρόπι σαμπούκου φαίνεται σαν μια κατάλληλη φυσική εναλλακτική λύση για φάρμακα για τον βήχα και άλλα φάρμακα επίσης. Ας δούμε τώρα τις χρήσεις αυτής της επιλογής:

1. Μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης

Μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης

Τα εμβόλια γρίπης αποτελούν μέρος της ζωής για τους περισσότερους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά δεν είναι πάντα αποτελεσματικά. Μερικοί μπορεί ακόμη και να επιλέξουν να μην κάνουν εμβόλια κατά της γρίπης, ενώ άλλοι μπορεί να υποφέρουν από προβληματικά συμπτώματα παρά όλες τις προφυλάξεις. Το να έχετε σιρόπι σαμπούκου στο χέρι μπορεί να είναι ο τρόπος για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα της γρίπης σας φέτος τον χειμώνα.

Σύμφωνα με τουλάχιστον μία μελέτη που περιλαμβάνει 60 συμμετέχοντες, περίπου 15 ml σιροπιού σαμπούκου κρίθηκαν αποτελεσματικά στη μείωση των συμπτωμάτων της γρίπης κατά σημαντική ποσότητα. Αυτή η μελέτη διεξήχθη την περίοδο της γρίπης μεταξύ 1999 και 2000, και πιθανώς υπάρχουν και πιο πρόσφατες διαθέσιμες.

Για παράδειγμα, υπήρξε μια μελέτη το 2019 που πρότεινε πώς ο καρπός του σαμπούκου θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων γρίπης και κρυολογήματος στους ανώτερους αεραγωγούς. Μια αυστραλιανή μελέτη το 2016 ανέφερε ότι η χρήση εκχυλίσματος σαμπούκου πριν και μετά από μια πτήση μείωσε τον αριθμό των ημερών ασθενείας στο μισό.

2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

βακτήρια_ασθένεια_escherichia_coli_παθογόνα

Όταν έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, το σώμα μας μπορεί φυσικά να καταπολεμήσει τις περισσότερες ασθένειες και ασθένειες προτού αντεπεξέλθουν σωστά. Λαμβάνοντας σιρόπι σαμπούκου, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα αυξήσουμε την παραγωγή κυτοκίνης μας. Οι κυτοκίνες είναι ένα είδος πρωτεΐνης που προέρχεται από ορισμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Με περισσότερα από αυτά, θα έχουμε επίσης ισχυρότερη ανοσία και θα είμαστε λιγότερο ευάλωτοι σε κάθε είδους ιούς, επιβλαβή βακτήρια κ.λπ.

3. Αποφυγή χρόνιας νόσου

διαβήτης_ζάχαρο_αίματος_διαβητική_ιατρική_ινσουλίνη

Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C στα σαμπούκους είναι καλά για την αποβολή των τοξινών από το σώμα μας. Αυτός ο φυσικός καθαρισμός μειώνει τον κίνδυνο να κολλήσουμε χρόνιες ασθένειες. Επιπλέον, αυτό το όφελος είναι επίσης καλά νέα για όποιον πάσχει από υψηλή αρτηριακή πίεση ή κινδυνεύει να εμφανίσει αναιμία λόγω έλλειψης σιδήρου.

Επιπλέον, υπάρχουν φυτοχημικά στα σαμπούκους, τα οποία ονομάζονται επίσης φλαβονοειδή. Αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής μειώνοντας τις πιθανότητες καρκίνου.

Οι βιταμίνες σε αυτά τα μούρα συνεργάζονται με τα φυτοχημικά για να σχηματίσουν έναν ισχυρό αντιοξειδωτικό στρατό. Με αυτό το πλεονέκτημα, το σώμα μας θα είναι σε θέση να καταπολεμήσει τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

4. Νευροπροστατευτικά οφέλη

Νευροπροστατευτικά οφέλη

Τα χρώματα ενός φρούτου ή λαχανικού είναι σημάδι των πλεονεκτημάτων του και το σαμπούκο δεν διαφέρει. Το σκούρο μωβ-μαύρο χρώμα αυτού του φρούτου σημαίνει ότι είναι όραση σε ανθοκυανίνες. Αυτές είναι ενώσεις που προστατεύουν τον εγκέφαλο, αποτρέπουν γνωστικά προβλήματα και βοηθούν στη διατήρηση της μνήμης μας αιχμηρή.

Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν το παράπονο ότι χάνουν τη μνήμη και τη νοημοσύνη τους όσο περνάει ο καιρός. Ίσως μια τακτική δόση σιροπιού σαμπούκου μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα αυτού του προβλήματος. Δεδομένου ότι είναι μια φυσική επιλογή, η λήψη αυτού του σιροπιού σε τακτική βάση δεν θα μπορούσε να βλάψει. Ωστόσο, θα πρέπει ιδανικά να συμβουλευόμαστε έναν γιατρό σχετικά με τη δοσολογία και τη συχνότητα λήψης σιροπιού σαμπούκου καθώς και οποιωνδήποτε άλλων φυσικών ή συνθετικών συμπληρωμάτων.

5. Βελτίωση της φυσικής απόδοσης

Βελτίωση της φυσικής απόδοσης

Όταν είμαστε σωματικά ικανοί, δεν μας πειράζει να μετακινούμαστε ή να ασκούμαστε για να διατηρήσουμε την υγεία μας. Ένα από τα κύρια οφέλη του σιροπιού σαμπούκου είναι ότι βοηθά στη βελτίωση της απόδοσης της άσκησης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να ανυπομονούμε να περάσουμε τις προπονήσεις μας και να κάψουμε τις υπερβολικές θερμίδες πιο εύκολα.

6. Ανακούφιση από τον πόνο

Ανακούφιση από τον πόνο

Οι ανθοκυανίνες στα σαμπούκους είναι γνωστές για τη μείωση της φλεγμονής με φυσικό τρόπο. Αυτό επιτυγχάνεται με τον περιορισμό της παραγωγής ταντρικού οξειδίου από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού στο σώμα μας. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα σηματοδοτικό μόριο που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή μετά από ασθένεια ή τραυματισμό. Όταν μειώνουμε την παραγωγή του, μπορεί να αντιμετωπίσουμε μια ανακούφιση από το πρήξιμο και τον πόνο που προκαλεί.

Στις φυσικές φαρμακευτικές πρακτικές, μπορούμε επίσης να δούμε ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν σκλάβους και βάμματα από σαμπούκο για πολλές δεκαετίες. Αυτές είναι τοπικές επιλογές, οι οποίες είναι χρήσιμες για τη θεραπεία εγκαυμάτων, κοψίματα, μώλωπες, ακόμη και οδοντικού πόνου. Ορισμένοι άνθρωποι διαπιστώνουν ακόμη ότι τα προβλήματα νευροπαθητικού πόνου τους, όπως η ισχιαλγία, εξαφανίζονται επίσης μετά τη χρήση σαμπούκου.

Τα πιθανά μειονεκτήματα του σιροπιού σαμπούκου

Τα πιθανά μειονεκτήματα του σιροπιού σαμπούκου

Όπου υπάρχουν οφέλη, υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα ή πιθανά προβλήματα με κάθε είδους θεραπεία. Δεδομένου ότι το σιρόπι σαμπούκου είναι μια κυρίως φυσική επιλογή, πιθανότατα δεν θα βλάψει κανέναν. Μπορεί να θέλετε να ελέγξετε αυτούς τους κινδύνους προτού αποφασίσετε να χρησιμοποιείτε τακτικά σιρόπι σαμπούκου:

  • Εάν φτιάχνετε σιρόπι σαμπούκου στο σπίτι, να γνωρίζετε ότι τυχόν ωμά ή/και άγουρα σαμπούκους περιέχουν τοξικές ενώσεις. Τα παιδιά και τα κατοικίδια διατρέχουν ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο εδώ, καθώς ακόμη και τα στελέχη και τα φύλλα είναι τοξικά σε κάποιο βαθμό. Η κατανάλωση αυτών μπορεί να οδηγήσει σε νοσηλεία λόγω δηλητηρίασης, επομένως βεβαιωθείτε ότι τα μούρα έχουν ψηθεί πλήρως και τα υπολείμματα απομακρύνονται το συντομότερο δυνατό.
  • Οι ειδικοί δηλώνουν επίσης ότι το σιρόπι σαμπούκου μπορεί να αντιδράσει αρνητικά και ακόμη και να επηρεάσει οποιοδήποτε φάρμακο που παίρνουμε ήδη. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν καθαρτικά, αντιδιαβητικά φάρμακα και διουρητικά φάρμακα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εδώ.
  • Όσοι παίρνουν φάρμακα που καταπολεμούν το ανοσοποιητικό, όπως μονοκλωνικά αντισώματα ή στεροειδή, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν σαμπούκο. Αυτό μπορεί να επιστρέψει στην αναστροφή της επίδρασης αυτών των φαρμάκων.

συμπέρασμα

Εάν οι παραπάνω χρήσεις του σιροπιού σαμπούκου φαίνονται αρκετά καλές, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να αγοράσετε ένα μπουκάλι και να δοκιμάσετε αυτό το προϊόν αμέσως. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι υπάρχουν επίσης μερικά εμπορικά σιρόπια σαμπούκου διαθέσιμα στην αγορά σήμερα. Πολλά από αυτά μπορεί να προσθέσουν πολλή ζάχαρη ή σιρόπι γλυκόζης για να κάνουν το παρασκεύασμα καλύτερη γεύση. Συνιστάται να αναζητούμε την πιο φυσική επιλογή με τη λιγότερη ποσότητα γλυκαντικών, διαφορετικά το σιρόπι μπορεί να περιέχει περισσότερο κακό παρά οφέλη. Πάνω από όλα, μια ισορροπημένη διατροφή, ο έλεγχος των μερίδων και η τακτική άσκηση είναι απαραίτητα εάν θέλουμε να κάνουμε μια υγιή ζωή.

Τα οφέλη των σαμπούκων μπορεί να μην περιορίζονται στους ανθρώπους. Μάθετε αν είναι μια υγιεινή επιλογή και για τα κοτόπουλα σας.

Schreibe einen Kommentar