Φυσική Αποτοξίνωση – Εξαιρετική για Εξανθήματα Poison Ivy!

1
Φυσική Αποτοξίνωση – Εξαιρετική για Εξανθήματα Poison Ivy!

Έρχεται η άνοιξη και μαζί της όλα τα πράσινα και όμορφα.

Ωστόσο, δεν είναι όλα υπέροχα. Δηλαδή, δηλητηριώδης κισσός. Ο δηλητηριώδης κισσός μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστο εξάνθημα από μια αλλεργική αντίδραση σε μια λιπαρή ρητίνη που ονομάζεται urushiol (u-ROO-she-ol). Τα σημεία και τα συμπτώματα ενός εξανθήματος από δηλητηριώδες κισσό περιλαμβάνουν:

  • Ερυθρότητα
  • Κνησμός
  • Πρήξιμο
  • Φουσκάλες
  • Δυσκολία στην αναπνοή, εάν έχετε εισπνεύσει τον καπνό από το κάψιμο του δηλητηριώδους κισσού

δηλητηριώδης κισσός

Το εξάνθημα τις περισσότερες φορές μοιάζει με ευθεία γραμμή,

αλλά μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με το πώς το δέρμα σας έρχεται σε επαφή με το φυτό. Μπορείτε επίσης να μεταφέρετε το λάδι σε άλλα μέρη του σώματος και η αντίδραση αναπτύσσεται συνήθως σε 12-48 ώρες. Αυτή η αντίδραση μπορεί να διαρκέσει 2-3 εβδομάδες και μπορεί να προκαλέσει επώδυνες φουσκάλες.

αποτοξίνωση οριζόντια

Όταν έρθετε σε επαφή με ένα φυτό, θα θέλετε να πλένετε τα χέρια/το σώμα/τα ρούχα σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ελαχιστοποιήσετε την εξάπλωση.

Ωστόσο, εάν εμφανιστεί εξάνθημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αλοιφή για να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τα έλαια και να ηρεμήσετε το δέρμα σας.

δηλητηριώδες εξάνθημα κισσού

Τα βότανα σε αυτό έχουν πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες που θα βοηθήσουν στην επούλωση του δέρματός σας.

ρεβίθια, Ιατρική Stellaria χρησιμοποιείται συνήθως για την απομάκρυνση των τοξινών στα τραύματα του δέρματος. Πλέιντιν, Plantago lanceolata χρησιμοποιείται συνήθως για τις αντιφλεγμονώδεις και στυπτικές του ιδιότητες. Καλέντουλα,Calendula officinalis έχει αντιφλεγμονώδη και επουλωτικά τραύματα. Αιθέριο έλαιο ελχρυσίου,Helichrysum angustifolia έχει εκπληκτικές αντιφλεγμονώδεις και αναγεννητικές ιδιότητες των κυττάρων. Το έλαιο jojoba έχει επίσης ορισμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Για να φτιάξετε αυτό το άρωμα, θα χρειαστείτε:

Ξεκινήστε μετρώντας τα αποξηραμένα βότανα κατά βάρος.

Η χρήση βάρους έναντι „φλιτζανιών“ ή „κουταλιών του γλυκού“ δίνει μια πολύ πιο ακριβή εικόνα του τι χρησιμοποιείτε. Εάν χρειάζεστε μια φθηνή ζυγαριά, αυτό είναι αυτό που χρησιμοποιώ. Τοποθετήστε όλα τα βότανα μαζί σε ένα πιάτο που είναι κατάλληλο για φούρνο και καλύψτε με το ελαιόλαδο και το έλαιο jojoba.

Βάζουμε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 ώρες να εμποτιστεί. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Στραγγίστε τα βότανα και ρίξτε τα στα σκουπίδια. Προσθέτουμε το κερί μέλισσας και το ξαναβάζουμε στο φούρνο να λιώσει εντελώς. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν.

Βάλτε ετικέτα και ημερομηνία με τα συστατικά που χρησιμοποιούνται (για να μην ξεχνάτε)

και αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος καλά σκεπασμένο. Για τη χρήση, εφαρμόστε απαλά ένα λεπτό στρώμα σε περιοχές που καλύπτονται από το εξάνθημα, όπως απαιτείται, έως και 4 φορές την ημέρα. Χρήση εντός 6 μηνών.

αλοιφή αποτοξίνωσης δέρματος κάθετη

Schreibe einen Kommentar