Φτιάξτε έναν γρήγορο γλυκερίτη εχινάκειας * The Homesteading Hippy

2
Φτιάξτε έναν γρήγορο γλυκερίτη εχινάκειας * The Homesteading Hippy

Όταν πολλοί άνθρωποι σκέφτονται να φτιάξουν εκχυλίσματα βοτάνων, η πρώτη τους σκέψη είναι να χρησιμοποιήσουν αλκοόλ. Αλλά, τι γίνεται αν δεν χρησιμοποιείτε αλκοόλ για οποιονδήποτε άλλο λόγο ή θέλετε απλώς μια εναλλακτική; Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια γλυκερίνη ποιότητας τροφίμων για να πάρετε αυτό που ονομάζεται γλυκερίτης.

Η γλυκερίνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξαγάγουμε τις φαρμακευτικές ιδιότητες που χρειαζόμαστε από τα βότανα. Οι γλυκερίτες είναι επίσης μια εξαιρετική φυτική επιλογή για τα παιδιά. Έχουν μια ήπια γλυκιά γεύση και λειτουργούν και ως συντηρητικά. Ενώ η γλυκερίνη είναι η καλύτερη για υδατοδιαλυτά βότανα και για την εξαγωγή τανινών και αλκαλοειδών,[1] Μπορείτε επίσης να υπογλυκερίνη για όλα τα βάμματα με βάση το αλκοόλ.

Οι γλυκερίτες χρειάζονται αποξηραμένα βότανα, νερό και γλυκερίνη. Τα αποξηραμένα βότανα είναι πιο εύκολο να βρεθούν. Θα χρειαστείτε νερό για να τα «ανασυνθέσετε» και να τα βοηθήσετε να αναμειχθούν με τη γλυκερίνη. Βεβαιωθείτε ότι η γλυκερίνη σας επισημαίνεται ως κατηγορία τροφίμων. Μπορείτε να βρείτε το ένα που χρησιμοποιώ εδώ.

Ενώ ένας γλυκερίτης χρειάζεται κανονικά 2-3 εβδομάδες για να κατασκευαστεί, υπάρχουν φορές που χρειάζεστε έναν έτοιμο γλυκερίτη αμέσως. Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τέτοιες στιγμές, καθώς σας επιτρέπει να φτιάξετε έναν γλυκερίτη σε λίγες ώρες. Αυτή η συνταγή κάνει έναν γλυκερίτη 1:5 με 70% γλυκερίνη και 30% νερό.

Νιώθεις να έρχεται κρύο; Φτιάξτε έναν γλυκερίτη που θα σας βοηθήσει να στηρίξετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, έτοιμο για χρήση σε 2 ώρες! The Homesteading HIppy

Ο, τι χρειάζεσαι:

100 γραμμάρια *κατά βάρος* αποξηραμένη εχινάκεια (Echinacea Angustifolia) (πάρτε το εδώ)
150 ml φιλτραρισμένο νερό
350 ml φυτική γλυκερίνη (πάρτε το εδώ)

Οδηγίες για να φτιάξετε τον γλυκερίτη σας:

 • Ζυγίζουμε την εχινάκεια και την τοποθετούμε σε καθαρό ή αποστειρωμένο βάζο.
 • Καλύψτε με το νερό ώστε το βότανο να είναι εντελώς υγρό.
 • Στη συνέχεια, προσθέστε τη γλυκερίνη και κλείστε καλά το βάζο με ένα καπάκι.
 • Απαλά και καλά, ανακατεύουμε για να αναμειχθεί η γλυκερίνη με το βότανο και το νερό.
 • Τοποθετήστε ένα κομμάτι ύφασμα ή μια πετσέτα στον πάτο του ταψιού σας και γεμίστε το τηγάνι μισογεμάτο με νερό. (το ύφασμα βοηθά στην αποφυγή του ραγίσματος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τρίποντο για να κρατήσετε το βάζο από τον πάτο του τηγανιού)
 • Τοποθετήστε το κλειστό σας βάζο πάνω στο πανί. Προσθέστε νερό στο τηγάνι, βεβαιωθείτε ότι το νερό φτάνει περίπου στη μέση του βάζου.
 • Αφήνουμε το νερό να σιγοβράσει απαλά σε μέτρια χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες, ελέγχοντας συχνά για να βεβαιωθείτε ότι ο γλυκερίτης είναι ζεστός, αλλά δεν σιγοβράζει. Ρυθμίστε τη θερμότητα όπως χρειάζεται.
 • Αντικαταστήστε το νερό στο τηγάνι όπως χρειάζεται για να διατηρήσετε το επίπεδο μέχρι τη μέση του βάζου.
 • Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.
 • Αφαιρέστε το βάζο από το τηγάνι. Στη συνέχεια, στραγγίστε το μείγμα γλυκερίνης σε ένα καθαρό βάζο, αφαιρώντας τη φυτική ύλη.
 • Σφραγίστε το βάζο σας και βάλτε ετικέτα με τα συστατικά και την ημερομηνία. Ο γλυκερίτης μπορεί να αποθηκευτεί στο ντουλάπι για αρκετά χρόνια.

Μια κανονική δόση για ενήλικες είναι 1/2 κουταλάκι του γλυκού, 4-5 φορές την ημέρα. Για παιδιά άνω των 2 ετών, χρησιμοποιήστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού, 2-3 φορές την ημέρα.

Τι κάνετε όταν νιώθετε να έρχεται κρυολόγημα; Έχετε φτιάξει γλυκερίτη στο παρελθόν; Φροντίστε να το καρφιτσώσετε αυτό για αργότερα!

1. Hawkins, J. (2010). Certified Holistic Wellness Professional βιβλίο 3. Spring Hill, TN: Vintage Remedies.
σελίδα 74

Schreibe einen Kommentar