Υπερελαφρύ Ακονιστήρι Μαχαιριών | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

0
Υπερελαφρύ Ακονιστήρι Μαχαιριών |  Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Εντάξει, λοιπόν, έχετε το εξαιρετικά ελαφρύ μαχαίρι σας (π.χ. το Kabar Johnson Adventure Piggyback που έχω συστήσει τόσο συχνά (Carry a Knife) το οποίο έχετε χρησιμοποιήσει τόσες φορές για να κόψετε το μεσημεριανό σας στο μονοπάτι (Lunch on the Trail) ή να χωρίσετε κλαδάκια σε κάνε φωτιά στο βρεγμένο (Πώς να ανάψεις φωτιά στο βρεγμένο), σφίγγοντας ένα κουτάλι για να αντικαταστήσεις ένα χαμένο ή φιλετάροντας ένα ψάρι κ.λπ. – και είναι αμβλύ, οπότε χρειάζεσαι κάτι ακόμα πιο πολύ ελαφρύ για να το ακονίσεις. Έχω διάλεξε μερικές επιλογές παρακάτω, οι οποίες είναι όλες κάτω από 20 γραμμάρια, ώστε να μην σπάσουν την πλάτη σας μεταφέροντάς τις σε αυτό το ενδεχόμενο:

επί της ράχεως

Eze-Lap Model S: 2-1/4″ Άξονας σε σχήμα διαμαντιού D με αυλάκωση για αγκίστρια ψαριών. Ανοίγει σε 5-7/16″. Αποθηκεύεται σε καπάκι τύπου στυλό. 19,5 γρ. Ακονιστήρι χωρίς καπάκι: 8 γραμμάρια. Έχω κουβαλήσει και χρησιμοποιήσει το δικό μου έτσι εδώ και χρόνια (μόνο το μαύρο κομμάτι στην παρακάτω φωτογραφία) http://eze-lap.com/hunting_fishing_outdoor_use/pocket-sharpeners/

ακονιστήρι αγκαλιάς

Διατίθεται επίσης, το Model SD 2-1/2″ Diamond D Shaped Shaft με αυλάκι για αγκίστρια με Hook Disgorger στο άκρο. Εύχρηστος.

Και μοντέλο ST: Μια ξύστρα μεγέθους τσέπης με κωνικό άξονα για οδοντωτές λεπίδες.

Ο ακονιστής DMT Diamond Mini-Sharp® 17 γραμμάρια (διπλώνεται στη μέση): https://www.dmtsharp.com/sharpeners/pocket-models/mini-sharp/

ξύστρα dmt

Το Lansky Mini Dog Bone Crock Stick Κεραμικό Ακονιστή Μαχαιριών 19,4 γρ.

ακονιστήρι lansky

Μου αρέσει ιδιαίτερα αυτό καθώς δεν χρειάζεται να έχετε κάποια ιδιαίτερη ικανότητα στο ακόνισμα μαχαιριών. Το Gerber Ceramic Pocket Sharpener 17 γραμμαρίων. Χρησιμοποιώ ακόμη και το δικό μου για να αγγίξω το μαχαίρι μου, αν και θέλετε μια πολύ καλή άκρη (π.χ. για το ξεφλούδισμα ενός sambar) θα πρέπει να τελειώσετε λίγο.

ξύστρα μαχαιριών gerber

Ακόμη πιο ελαφρύ, ένα μικρό κομμάτι χαρτιού άμμου (μεταλλικό) 2000 grit ή 2500 grit τυλιγμένο γύρω από ένα ραβδί λειτουργεί – ή θα μπορούσατε να μάθετε να χρησιμοποιείτε τέτοια πράγματα όπως μια καλά φθαρμένη πέτρα από το ρεύμα (0 γραμμάρια)! Οι γέροι βουνίσιοι τελικά κρατούσαν τα μαχαίρια τους έτσι!

Πρώτη Δημοσίευση: 12 Ιουνίου 2016

Επισκέψεις: 654

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar