Υπερελαφριά Ατομική Υγιεινή | Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

1
Υπερελαφριά Ατομική Υγιεινή |  Ο Υπερελαφρός Πεζοπόρος

Μερικές συμβουλές και κόλπα για το πώς να παραμείνετε καθαροί και υγιείς στο μονοπάτι, πώς να πλένετε και να στεγνώνετε τα ρούχα σας και πολλά άλλα. Το κάνω αυτό για σχεδόν εβδομήντα χρόνια, οπότε πρέπει να κάνω κάτι σωστά!

Μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι λίγο «Όχι Όχι», αλλά κάποιος πρέπει να τα αναδείξει. Προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα αηδιασμένος από τους ανθρώπους που σκορπίζουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής (και χειρότερα!) γύρω στους θάμνους. Πρέπει να προσέξεις το βήμα σου! Ορισμένα μέρη φαίνονται χειρότερα από άλλα από αυτή την άποψη, αλλά: Παρακαλώ: θάψτε, κάψτε ή εκτελέστε! Αυτή η ανάρτηση μπορεί να έχει αντικατασταθεί από άλλες, όπως π.χ Διατήρηση καθαρότητας στο μονοπάτι αλλά αξίζει να το διαβάσετε και να ακολουθήσετε τους συνδέσμους.

Μπάνιο: Ένα άλλο προϊόν Sea to Summit: ένα ντους ultrasil camp που ζυγίζει περίπου 120 γραμμάρια (χωρίς τον ανόητο σάκο του) και προσφέρει ένα υπέροχο ντους (περίπου 8 λεπτά) με δύο λίρες βραστό νερό συν δύο κρύο – προφανώς προσθέστε το κρύο πρώτα! Sea to Summit Pocket Ντους

Η Della προτιμά συνήθως ένα σφουγγάρι από το μπιλιάρδο – μια στρατηγική που δεν ζυγίζει σχεδόν τίποτα – και δίνει ένα αρκετά ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Δείτε το APC και το Sponge Bath. Φυσικά, μια γρήγορη βουτιά σε ένα παγωμένο ρέμα, ενώ είναι πολύ δυνατό, θα σας κάνει να καθαρίσετε αρκετά. Βάρος: 0 γραμμάρια!

Για μια εναλλακτική DIY Δείτε: Ντους Platypus One Gram

23-05-2016 14.33.31 συγγρ

Για έναν προσεγμένο τρόπο να κρεμάσετε το ντους σας, δείτε αυτό: Μηχανικό πλεονέκτημα του Bush Shower, αυτό θα λειτουργούσε επίσης καλά εάν κρεμάτε βαρύ παιχνίδι κατά τη διάρκεια της νύχτας κ.λπ.

Αυτά τα βρίσκουμε πετσέτες ελαφρού φορτίου ιδανικά για στέγνωμα, ως μαντήλια που πλένονται, ως ιδρώτα κ.λπ. Πετσέτες Zpacks Δυστυχώς δεν πλένονται καλά ή διαρκούν πολύ. Οι περισσότερες πετσέτες πεζοπορίας δεν στεγνώνουν και δεν μπορούν να τις στύψουν εκτός από αυτές που αισθάνονται λίγο σαν χαρτόνι όταν στεγνώνουν. Οι μικροΐνες από τα καταστήματα $2 φαίνονται να είναι περίπου τόσο καλές όσο γίνεται.

Τουαλέτα τα ρολά πρέπει να απαγορευθούν. Πραγματικά αναρωτιέμαι ότι οι σμαραγδένιοι αναδευτήρες μας δεν έχουν χτυπήσει αυτό το συγκεκριμένο φάρμακο για τα δεινά των ταραγμένων δασών μας. Γιατί, όταν κάνουμε πεζοπορία, καταφέρνουμε να τα βγάλουμε πέρα ​​με (το πολύ) 2-3 χαρτομάντιλα Kleenex την ημέρα (Διπλώστε, χρησιμοποιήστε, διπλώστε, χρησιμοποιήστε, διπλώστε τη χρήση…), που εξοικονομεί πολύ στο βάρος της συσκευασίας – και στο εύχρηστο πορτοφόλι- Οι διανομείς μεγέθους εμποδίζουν τα χαρτομάντιλα να κορεστούν και να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη βροχή (κάτι που θα συνέβαινε σε ένα ρολό τουαλέτας). Αλλά, σκεφτείτε τα απέραντα δάση που πρέπει να σωθούν εάν όλοι αναγκάζονταν να το κάνουν αυτό κάθε μέρα. Γιατί, δεν πρέπει ποτέ να υποχωρούμε από την ικανότητα να χρησιμοποιούμε βία στους πολίτες – για να τους κάνουμε καλύτερους, φυσικά!

Φυσικά θα μπορούσες να φτιάξεις μόνος σου Ένας μπιντέ πεζοπορίας σαν αυτό.

Πάντα κουβαλάω επίσης ένα επανασφραγιζόμενο φακελάκι με αντιβακτηριακά μαντηλάκια Kleenex, αν και έχω ξαναπεί το βάρος τους Μαντηλάκια Dettol Μόνο ένα από αυτά θα προσφέρει έναν ικανοποιητικό καθαρισμό APC (μασχάλες & πατερίτσες), π.χ. αφού έχετε πάει στην τουαλέτα ή στο τέλος της ημέρας του μονοπατιού (αν δεν πρόκειται να κάνετε μπάνιο). Η καθαριότητα σε τέτοιους χώρους μπορεί να αποτρέψει ορισμένες δυσάρεστες (π.χ. μυκητιασικές) λοιμώξεις που θα σας επιβραδύνουν σοβαρά. Για τις οποίες (και άλλες πληγές) μεταφέρετε ένα μικρό μπουκάλι (ή καλαμάκι) Betadine.

Το επανασφραγιζόμενο πακέτο τσέπης Kleenex με 9 χαρτομάντιλα ζυγίζει 23 γραμμάρια, επαρκές για 3+ ημέρες. Ένα ρολό χαρτί υγείας ζυγίζει περισσότερο από 120 γραμμάρια (και δεν θα αντέξει ούτε μια μέρα αν βρέξει!) Για μια βδομάδα πεζοπορία μπορεί να έχω μαζί μου 2-3 ​​πακέτα συν ένα πακέτο των 15 αντιβακτηριακών μαντηλιών τους σε μια μικρή σακούλα από κυβικές ίνες , βάρος 3-4 γραμμάρια (46 + 61 + 3 = 110 γραμμάρια) Σάκοι αντικειμένων Zpacks

Chafing: Αποφύγετε το φούσκωμα, εφαρμόζοντας λίγη ενυδατική κρέμα στην περιοχή κάθε μέρα πριν από την πεζοπορία της ημέρας. Ομοίως, βάλσαμο φτέρνας σε όλα τα πόδια ως βοήθημα για την αποφυγή φουσκάλων ή ξηρότητας και σκάσιμο των ποδιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία στρατηγικών για να προετοιμάσετε τα πόδια σας τις δύο εβδομάδες πριν από μια πεζοπορία. Ιδιαίτερη προσοχή στο να κάνετε αυτά τα νύχια των ποδιών πολύ κοντά και να μαλακώσετε το δέρμα. Μερικοί συνιστούν τη σκλήρυνση των ποδιών για μερικές εβδομάδες με αλκοόλ. Δεν το έχω δοκιμάσει αυτό – φαίνεται σαν το λάθος τέλος να βάζω το αλκοόλ!

Τρύπες: Συνήθως μπορώ να σκάψω μια τρύπα με το τακούνι της μπότας μου, αλλά αυτό το εργαλείο μπορεί να είναι χρήσιμο εάν το έδαφος είναι σκληρό (ή για τη συλλογή δολωμάτων για ψάρεμα κ.λπ.): Εξαιρετικά ελαφριές σπάτουλες από τιτάνιο (15 γραμμάρια): Μυστρί τιτανίου ή Deuce of Spades στα 17 γραμμάρια (τώρα βγαίνει σε ακόμα πιο ελαφρύ μέγεθος). Εάν ποτέ χρειαστεί να σκάψετε για νερό, ένα από αυτά μπορεί να είναι σωτήριο. Ένα στιβαρό μεταλλικό εργαλείο θα ήταν προτιμότερο από ένα πλαστικό που δεν θα άντεχε σε βαριά χρήση σε περίπτωση ανάγκης.

Σπάτουλα τιτανίου Suluk

Σπάτουλα τιτανίου Suluk

Μπουκάλια Microdripper: Μπουκάλια Microdripper Αυτά μπορεί να είναι χρήσιμα για την αποθήκευση μικρών ποσοτήτων (π.χ. πλυσίματος άγριας φύσης, ιώδιο, αποσμητικό, εντομοαπωθητικό κ.λπ. – ΣΥΜΒΟΥΛΗ: εάν αφαιρέσετε τον «ρολό» από ένα ρολό, θα διαπιστώσετε ότι είναι ένα υγρό που μπορεί να μεταγγιστεί σε ένα απ ‚αυτά). Καλαμάκια κατανάλωσης Το Drinking Straw Storage μπορεί επίσης να γίνει χρήσιμα δοχεία. Δείτε επίσης The Last Straw & Small is Beautiful.

Έντομα: Για προστασία από τα έντομα και τη θεραπεία των τσιμπημάτων τους, δείτε: Τα έντομα μπορούν να καταστρέψουν ένα ταξίδι σε κάμπινγκ Οι βδέλλες μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα. Τα τσιμπήματα τους μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την αντιισταμινική κρέμα. Για την πρόληψη των τσιμπημάτων από βδέλλες, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το παντελόνι σας στις κάλτσες σας και το πουκάμισό σας στο παντελόνι σας και φοράτε μακρυμάνικα πουκάμισα σε βδελλική χώρα. Και να τους προσέχεις. Λίγο αλάτι ή ένα αναμμένο τσιγάρο θα τα κάνει να φύγουν. Ο ψεκασμός ενός επιφανειακού ψεκασμού όπως το Baygon είναι καλός για να τα κρατάτε επίσης «σε απόσταση». Ίσως θελήσετε να το σκεφτείτε αυτό για ολόκληρο το αποτύπωμα της σκηνής σας σε έντονα μολυσμένες περιοχές. Σε αντίθεση με τα τσιμπούρια που συνήθως αφαιρούν τα δέντρα, οι βδέλλες συνήθως σκαρφαλώνουν από το έδαφος, αλλά μπορούν να σας βουρτσίσουν σε ρεματιές φτέρες, κ.λπ. Μια μικρότερη ποσότητα επιφανειακού ψεκασμού για το σκοπό αυτό θα μπορούσε να μεταγγιστεί σε ένα μικρό πλαστικό μπουκάλι ψεκασμού όπως χρησιμοποιείται για άρωμα κλπ για εξοικονόμηση βάρους.

Ρούχα: Το πλύσιμο και ο καθαρισμός των ρούχων σας είναι επίσης σημαντικό, π.χ. για την πρόληψη λοιμώξεων. Αυτό είναι πάντα καλύτερο από το να αλλάζετε πολλά ρούχα (μία για την ημέρα και μια στεγνή αλλαγή για τη νύχτα είναι το μόνο που χρειάζεστε (και μια βελόνα και κλωστή για επισκευές). Θα πρέπει να πλένετε τον εαυτό σας και τα ρούχα σας τακτικά.- π.χ. κάθε μέρα. Το σαπούνι δεν είναι απαραίτητο, αν και κάποιο Wilderness Wash μπορεί να σας βοηθήσει. Εάν φτάσετε στην κατασκήνωση νωρίς (μεσημέρι), υπάρχει χρόνος να πλύνετε τα ρούχα σας (γρήγορο στέγνωμα) και να τα ξαναφορέσετε (βρεγμένα) ώστε να στεγνώσουν πριν σκοτεινιάσει – ή εσείς μπορείτε να το κάνετε πριν ξεκινήσετε το πρωί. Θα διαπιστώσετε ότι είναι στεγνά μέσα σε δεκαπέντε λεπτά, αν και «χτυπούν» λίγο κρύο όταν τα ξαναφορέσετε. Πειθαρχία. Οι σκηνές μου (φωτιά) έχουν πάντα «γραμμές ρούχων» ενσωματώνονται σε αυτά, έτσι ώστε τα ρούχα να στεγνώνουν πριν από τη φωτιά (ακόμα και στη βροχή) μιας βραδιάς. Δείτε An Ultralight Clothes Line.

Πρώτη Δημοσίευση 20 Νοεμβρίου 2015

Δείτε επίσης:

Μπάνιο στο Μονοπάτι

APC ή Sponge Bath

Υπερελαφριά Ατομική Υγιεινή

Υπερελαφρός Ψαράς

Μπιντέ Πεζοπορίας DIY

Περιποίηση ποδιών

Υπερελαφρύ πιστόλι σωλήνων

Σόμπα Titanium Hobo Roll Up 20 γραμμαρίων

Εξαιρετικά ελαφρύ μανταλάκι ρούχων

Σειρά Ultralight Clothes

Υπό ουγγιά ανά ζευγάρι παπούτσια Camp

Επισκέψεις: 936

Facebookκελάδημαredditpinterestlinkedintumblrταχυδρομείο

Schreibe einen Kommentar