Τι συμβαίνει στα 401k σας όταν πεθάνετε;

0
Τι συμβαίνει στα 401k σας όταν πεθάνετε;

Είναι ένα λυπηρό γεγονός, αλλά είμαστε όλοι θνητοί και μια μέρα θα πεθάνουμε όλοι. Αυτό ισχύει είτε έχουμε συνταξιοδοτηθεί είτε όχι και υπάρχει 100% πιθανότητα να συμβεί αυτό. Σύμφωνα με τον Vanguard, τελείωσε 25% όλων των Αμερικανών έχουν ένα σχέδιο 401.000.

Αυτό σημαίνει ότι 1 στους 4 Αμερικανούς θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει ένα σχέδιο 401.000 αφού κάποιος πεθάνει. Αυτό μας φέρνει στο πολύ σημαντικό ερώτημα:

Τι συμβαίνει στα 401k μας όταν πεθάνουμε;

Σε γενικές γραμμές, το τι θα συμβεί στο 401k σας όταν πεθάνετε εξαρτάται από μερικά πράγματα: εάν έχετε ορισμένους δικαιούχους, τι είδους πρόγραμμα 401k έχετε και ποιοι είναι οι κανόνες του συγκεκριμένου σχεδίου.

Εάν έχετε ορίσει δικαιούχους για τα 401k σας, τότε θα λάβουν τα χρήματα στον λογαριασμό αφού πεθάνετε. Τα χρήματα θα διανεμηθούν σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου 401 χιλ. Εάν δεν έχετε καθορισμένους δικαιούχους, τότε τα χρήματα στο 401k σας θα γίνουν μέρος της περιουσίας σας και θα διανεμηθούν σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης σας.

Εάν έχετε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα 401.000, τα χρήματα στον λογαριασμό θα φορολογηθούν ως εισόδημα όταν διανεμηθούν στους δικαιούχους σας. Εάν έχετε πρόγραμμα Roth 401k, τα χρήματα στον λογαριασμό δεν θα φορολογηθούν όταν διατεθούν στους δικαιούχους σας.

Τι συμβαίνει στα 401 K όταν πεθάνετε πριν από τη συνταξιοδότηση;

Εάν πεθάνετε πριν από τη συνταξιοδότηση, τα χρήματα στα 401k σας θα διανεμηθούν στους δικαιούχους σας σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος. Εάν έχετε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα 401.000, τότε τα χρήματα στον λογαριασμό θα φορολογηθούν ως εισόδημα όταν διανεμηθούν στους δικαιούχους σας. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν αν έχετε Roth 401k.

Θα μπορούσαν επίσης να ξεκινήσουν μια μετατροπή των 401.000 περιουσιακών στοιχείων σε έναν Κληρονομικό IRA. Σύμφωνα με το Fidelity, «Ένας κληρονομούμενος IRA επιτρέπει στον καθορισμένο δικαιούχο να κρατήσει τα χρήματα στον λογαριασμό και να λάβει τις απαιτούμενες ελάχιστες διανομές (RMDs) με βάση το δικό του προσδόκιμο ζωής».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εάν πεθάνετε πριν από τη συνταξιοδότηση, οι δικαιούχοι σας δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στον λογαριασμό. Ούτε θα μπορούν να επωφεληθούν από τυχόν εισφορές εργοδότη που μπορεί να ήταν διαθέσιμες σε εσάς.

Διαφημίσεις με χρήματα. Ενδέχεται να αποζημιωθούμε εάν κάνετε κλικ σε αυτήν τη διαφήμιση.Ενα δΑποποίηση ευθυνών Ads by Money

Οι Online Financial Advisors είναι έτοιμοι να σας παρέχουν ποιοτικό οικονομικό σχεδιασμό και διαχείριση επενδύσεων.

Τα οικονομικά σας έχουν υποστεί μεγάλη αλλαγή; Ένας σύμβουλος μπορεί να θέσει κρίσιμες πληροφορίες στη διάθεσή σας για καλύτερη οικονομική υγεία. Κάντε κλικ παρακάτω σήμερα!

Ξεκίνα

Κατανόηση 401(k) Δικαιούχων

Δικαιούχος είναι κάποιος που ορίζετε να λάβει τα περιουσιακά στοιχεία στα 401k σας αφού πεθάνετε. Μπορείτε να ονομάσετε περισσότερους από έναν δικαιούχους και μπορείτε να αλλάξετε τους δικαιούχους σας ανά πάσα στιγμή.

Συνήθως ο σύζυγός σας είναι ο κύριος δικαιούχος και τα παιδιά σας είναι οι ενδεχόμενοι δικαιούχοι, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Μπορείτε να ονομάσετε οποιονδήποτε ως δικαιούχο, συμπεριλαμβανομένων των γονιών, των αδελφών, των φίλων σας ή μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης.

Οι κανόνες για τους δικαιούχους 401.000 ορίζονται από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS). Σύμφωνα με την IRS, „Εάν πεθάνετε πριν σας καταβληθεί ολόκληρος ο τόκος, ο δικαιούχος ή οι δικαιούχοι σας θα λάβουν ό,τι απομένει σύμφωνα με τους όρους του σχεδίου σας“.

Πώς διανέμεται το 401(k) σας μετά τον θάνατο

Τα χρήματα στα 401k σας θα διανεμηθούν στους δικαιούχους σας σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος. Εάν έχετε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα 401.000, τότε τα χρήματα στον λογαριασμό θα φορολογηθούν ως εισόδημα όταν διανεμηθούν στους δικαιούχους σας. Εάν έχετε πρόγραμμα Roth 401k, τότε τα χρήματα στον λογαριασμό σας δεν θα φορολογηθούν όταν διανεμηθούν στους δικαιούχους σας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα πιστοποιητικό θανάτου για να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς των περιουσιακών στοιχείων στο όνομά τους. Θα χρειαστεί να συμπληρώσετε και να υποβάλετε τα κατάλληλα έγγραφα στον διαχειριστή του 401k σχεδίου σας.

Συμβουλή: Φροντίστε να ελέγξετε ξανά ότι έχετε ολοκληρώσει σωστά όλα τα έγγραφα και ότι έχετε υποβάλει όλα όσα έχουν ζητήσει για να αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για τη μεταφορά του προγράμματος 401k;

Ο χρόνος της διανομής θα εξαρτηθεί από τους κανόνες του συγκεκριμένου προγράμματος 401k και επίσης από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με το οποίο συναλλάσσεστε. Για παράδειγμα, είχα πελάτες των οποίων τα 401.000 σχέδια ήταν με Fidelity ή Vanguard και η διαδικασία ήταν απρόσκοπτη.

Αντίθετα, είχα άλλους πελάτες των οποίων το πρόγραμμα 401.000 ήταν μέσω του εργοδότη τους και χρειάστηκε πολύ περισσότερος χρόνος για να μεταφερθούν τα χρήματα – σε μια περίπτωση, χρειάστηκαν πάνω από 6 μήνες!

Τι πρέπει να κάνεις

Είναι καλή ιδέα να ορίσετε έναν κύριο και δευτερεύοντα δικαιούχο για το 401k σας (και όλους τους άλλους λογαριασμούς σας για αυτό το θέμα). Θα χρειαστεί να ονομάσετε έναν δικαιούχο (ή δικαιούχους) όταν ανοίγετε τον λογαριασμό και μπορείτε να αλλάξετε τους δικαιούχους ανά πάσα στιγμή.

Εάν δεν ονομάσετε έναν δικαιούχο, τότε τα χρήματα στο 401k σας θα γίνουν μέρος της περιουσίας σας και θα διανεμηθούν σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης σας – κάτι που μπορεί να μην είναι αυτό που θέλετε.

401k Δικαιούχος έχει πάει στραβά – Παράδειγμα IRL

Έγινα μάρτυρας πολλών παραδειγμάτων κάτι τραγικού, εκείνων των φρικιαστικών γεγονότων της ζωής που ποτέ δεν θα σκεφτείς ότι θα σου συμβούν, αλλά συμβαίνει, είναι τέτοιες στιγμές.

Το 401k είναι το τελευταίο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας, αλλά αν δεν το σκεφτούμε θα μπορούσε να έχει οικονομικές και συναισθηματικές επιπτώσεις. Εδώ είναι ένα παράδειγμα που μου ραγίζει ακόμα την καρδιά:

Ένα νεαρό ζευγάρι είχε παντρευτεί μόνο λίγα χρόνια που δεν είχαν κάνει ακόμη οικογένεια, αλλά αυτό ήταν στον ορίζοντα. Ο σύζυγος είχε αρχίσει να εργάζεται πριν γνωρίσει τη γυναίκα του και είχε ήδη κρύψει ένα αξιοπρεπές αυγό φωλιάς στα 401k του, ειδικά για κάποιον τόσο νέο όσο ήταν.

Τραγικά σκοτώθηκε σε ένα φρικτό ατύχημα ενώ βρισκόταν στη δουλειά, και η οικογένεια έμεινε ταραχώδης. Δεδομένου ότι αυτός και η σύζυγός του ξαναπαντρεύτηκαν, θα περιμένατε να είναι ο δικαιούχος ολόκληρου του 401k, σωστά;

ΟΧΙ ακριβως.

Δεδομένου ότι αυτός ο νεαρός άνδρας άρχισε να εργάζεται πριν παντρευτεί, είχε ονομάσει και τους δύο γονείς του ως δικαιούχους στο 401k. Αφού παντρεύτηκε, δεν υπήρχε πολλή σκέψη να ενημερώσει το έντυπο δικαιούχου από τους γονείς του στη νέα του σύζυγο.

Τα χρήματα θα κάνουν τους ανθρώπους να κάνουν τρελά πράγματα.

Αν και δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα, υποψιάζομαι ότι ο σύζυγος θα ήθελε η γυναίκα του να πάρει μερικά από τα 401k του. Ίσως όλα αυτά. Αλλά οι γονείς με βάση το δικό τους σκεπτικό αποφάσισαν να πάρουν όλα τα χρήματα και να μην τα δώσουν στη νύφη τους. Αυτό είναι ένα παράδειγμα της σημασίας της ενημέρωσης των φορμών δικαιούχων στο 401k σας.

Διαφημίσεις με χρήματα. Ενδέχεται να αποζημιωθούμε εάν κάνετε κλικ σε αυτήν τη διαφήμιση.Ενα δΑποποίηση ευθυνών Ads by Money

Με ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μπορείτε να φροντίσετε την οικογένειά σας με τον σωστό τρόπο.

Αν σας συμβεί κάτι, θα θέλετε να αφήσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μια οικονομική φωλιά για την ευημερία τους. Κάντε κλικ παρακάτω για να λάβετε μια δωρεάν προσφορά.

Δείτε μια εκτίμηση

Πώς υποτίθεται ότι λειτουργεί μια διανομή 401k στη σύζυγό σας..

Ένας άλλος πελάτης βίωσε μια παρόμοια τραγωδία αλλά με εντελώς διαφορετική έκβαση. Η σύζυγος ήρθε σε μένα αφού έχασε απροσδόκητα τον σύζυγό της για περισσότερα από 20 χρόνια.

Νωρίτερα εκείνο το πρωί ήταν έξω για να πλύνει το αυτοκίνητο που ήταν μια κανονική δραστηριότητα του Σαββάτου. Λίγες ώρες αργότερα βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά τους νεκρός από μια απροσδόκητη μαζική καρδιακή προσβολή. Ήταν μόλις 55 ετών.

Δεδομένου ότι ήταν πολύ μεγαλύτερος και γιατρός, τα 401k του ήταν πολύ μεγαλύτερα από τον νεαρό άνδρα της προηγούμενης ιστορίας. Λοιπόν, φανταστείτε πόσο καταστροφικοί θα ήταν αν οι γονείς του ή οποιοδήποτε άλλο άτομο για αυτό το θέμα, ήταν ο δικαιούχος του σχεδίου του 401k.

Ευτυχώς, δεν ήταν έτσι. Και σωστά είχε ονομάσει και τη σύζυγό του ως κύριο δικαιούχο και τα δύο παιδιά του ως ενδεχόμενους δικαιούχους επειδή είχε αφιερώσει χρόνο για να συμπληρώσει σωστά όλα τα έντυπα δικαιούχων. Η μεταφορά του 401k του στη σύζυγό του ήταν μια απρόσκοπτη διαδικασία.

Αν και δεν είναι ευχάριστο να σκεφτόμαστε τι συμβαίνει με τα 401k μας όταν πεθαίνουμε, το γεγονός είναι ότι πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν πριν φτάσουν στην ηλικία συνταξιοδότησης.

Σύμφωνα με την Διοίκηση Κοινωνικής Ασφάλισηςπερίπου 1 στους 4 από τους σημερινούς 20χρονους θα μείνει ανάπηρος πριν συνταξιοδοτηθεί και περίπου 1 στους 8 θα πεθάνει πριν φτάσει τα 67.

Τι γίνεται με ένα Trust;

Εάν έχετε ένα καταπίστευμα, τότε τα χρήματα στο 401k σας μπορούν να διανεμηθούν στους δικαιούχους του καταπιστεύματος. Οι κανόνες για τον τρόπο διανομής των χρημάτων θα εξαρτηθούν από τους όρους του καταπιστεύματος.

Πώς λειτουργεί ένα καταπίστευμα A/B: Με ένα καταπίστευμα A/B, τα περιουσιακά στοιχεία του καταπιστεύματος χωρίζονται σε δύο μέρη: το καταπίστευμα «Α» και το καταπίστευμα «Β». Το καταπίστευμα «Α» είναι προς όφελος του επιζώντος συζύγου και δεν φορολογείται όταν ο επιζών σύζυγος πεθάνει. Το καταπίστευμα «Β» είναι προς όφελος των τέκνων ή άλλων δικαιούχων και φορολογείται όταν πεθάνει ο επιζών σύζυγος.

Αλλαγές που έγιναν βάσει του νόμου SECURE

ο Ρύθμιση κάθε κοινότητας για ενίσχυση της συνταξιοδότησης (SECURE). εγκρίθηκε το 2019 και έκανε κάποιες αλλαγές στον τρόπο διανομής των 401k μετά τον θάνατο.

Προηγουμένως, μπορούσατε να εφαρμόσετε αυτό που ονομαζόταν „Stretch IRA“. Αυτό σήμαινε ότι οι δικαιούχοι σας θα μπορούσαν να λάβουν διανομές από τον IRA σας κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό επέτρεψε στα χρήματα να αυξηθούν με αναβολή φόρου για πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με τον νόμο SECURE, αυτό δεν επιτρέπεται πλέον. Τώρα, οι περισσότεροι δικαιούχοι πρέπει να λάβουν διανομές από ένα κληρονομημένο 401k εντός 10 ετών από το θάνατο του κατόχου του λογαριασμού.

Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα. Εάν ο δικαιούχος είναι σύζυγος, τότε μπορεί να λάβει διανομές κατά τη διάρκεια της ζωής του. Και εάν ο δικαιούχος είναι ανήλικο παιδί, μπορεί να λάβει διανομές καθ‘ όλη τη διάρκεια της ζωής του έως ότου συμπληρώσει την ηλικία της ενηλικίωσης (18 ή 21, ανάλογα με το κράτος).

Άλλες εξαιρέσεις περιλαμβάνουν δικαιούχους που είναι ανάπηροι ή χρόνια πάσχοντες και δικαιούχους που δεν είναι περισσότερο από 10 χρόνια νεότεροι από τον κάτοχο του λογαριασμού.

Τι συμβαίνει με τις 401.000 σας Συχνές ερωτήσεις μετά το θάνατο

Τι συμβαίνει με το 401(k) μου εάν πεθάνω μετά από διαζύγιο;

Εάν έχετε χωρίσει και πεθάνετε πριν συμπληρώσετε την ηλικία των 70½ ετών, τα χρήματα στα 401k σας θα διανεμηθούν στους δικαιούχους σας σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος. Εάν έχετε ένα παραδοσιακό πρόγραμμα 401.000, τότε τα χρήματα στον λογαριασμό θα φορολογηθούν ως εισόδημα όταν διανεμηθούν στους δικαιούχους σας. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν αν έχετε Roth 401k.

Τι γίνεται αν δεν έχω κανέναν δικαιούχο στο 401k μου;

Εάν δεν έχετε κανέναν δικαιούχο στο 401k σας, τότε τα χρήματα στα 401k σας θα γίνουν μέρος της περιουσίας σας και θα διανεμηθούν σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης σας.

Μπορούν οι πιστωτές να κυνηγήσουν τα 401k μου αφού πεθάνω;

Όχι, οι πιστωτές δεν μπορούν να κυνηγήσουν τα χρήματα στα 401k σας αφού πεθάνετε. Τα χρήματα στο 401k σας προστατεύονται από τους πιστωτές.

Μπορείτε να προστατέψετε το 401k σας από τους πιστωτές ονομάζοντας έναν συγκεκριμένο δικαιούχο για τον λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο, τα χρήματα στον λογαριασμό δεν θα γίνουν μέρος της περιουσίας σας και δεν θα υπόκεινται στους πιστωτές.

Τι θα συμβεί στο 401k μου αν πεθάνω χωρίς διαθήκη;

Εάν πεθάνετε χωρίς διαθήκη, τα χρήματα στα 401k σας θα διανεμηθούν στους κληρονόμους σας σύμφωνα με τους νόμους της εξ αδιαθέτου διαδοχής. Η διαδοχή εξ αδιαθέτου είναι η σειρά με την οποία θα διανεμηθούν τα περιουσιακά σας στοιχεία εάν πεθάνετε χωρίς διαθήκη. Η σειρά είναι γενικά ως εξής: σύζυγος, παιδιά, γονείς, αδέρφια κ.λπ.

Schreibe einen Kommentar