Συνέντευξη με τους συνιδρυτές της Plantgem – ProFlowers Blog

0
Συνέντευξη με τους συνιδρυτές της Plantgem – ProFlowers Blog

Την ώρα της άνοιξης, η ProFlowers συνεργάστηκε Plantgem για να παρουσιάσετε το επιλεγμένο απόθεμα λαμπτήρων της επωνυμίας, καθιστώντας τους διαθέσιμους σε οποιονδήποτε και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για την κηπουρική, ανεξάρτητα από την εμπειρία ή το υπόβαθρό σας. Το Plantgem προσφέρει εργαλεία κηπουρικής και φανταστικές επιλογές λουλουδιών που συνήθως προορίζονται μόνο για ανθοπωλεία. Μιλήσαμε με τους συνιδρυτές Willow King και Julie Carson σχετικά με τα επιχειρηματικά τους κίνητρα, την έμπνευση στον κήπο και τις συμβουλές για επίδοξους πράσινους αντίχειρες.

Ποια είναι η ιστορία σας με την κηπουρική; Είχατε πάντα έναν πράσινο αντίχειρα ή έπεφτε από το αριστουργηματικό θερμοκήπιο στην περιποίηση των κατάφυτων ζιζανίων;

Οι μαμάδες μας είναι και οι δύο κηπουροί, έτσι μεγαλώσαμε γύρω από αυτή την προσπάθεια και την ομορφιά. Για να είμαι ειλικρινής, πραγματικά μόλις μπαίνω σε αυτό τώρα. Πάντα διατηρούσα έναν ταπεινό κήπο λαχανικών, αλλά το να μαθαίνω για αυτές τις απίστευτες ποικιλίες λουλουδιών και να φτιάχνω χώρους για αυτές στις αυλές και τους κόσμους μας είναι μια νέα απόλαυση.

Γνωρίζουμε ότι το Plantgem γεννήθηκε από την επιθυμία να φυτέψει μοναδικούς μίσχους που πουλούσαν οι ανθοπώλες – «σκονισμένα τριαντάφυλλα, ωχρές παπαρούνες και κόκκινα ηλιοτρόπια…» – αλλά μπορείτε να αναλύσετε την αρχή του Plantgem; Θέλατε να απομυθοποιήσετε την κηπουρική, να την κάνετε πιο περιεκτική;

Απολύτως. Νομίζω ότι υπάρχει η αίσθηση ότι η κηπουρική είναι δύσκολη, απρόσιτη ή μόνο για εκείνους με τόνους ελεύθερου χρόνου στα χέρια τους. Αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν πολλά να μάθουμε για την καλλιέργεια λουλουδιών και είμαστε ταπεινωμένοι γι‘ αυτό, είναι επίσης μια απλή, διαχρονική δραστηριότητα που μπορεί να κάνει ο καθένας, οπουδήποτε! Μεγάλη αυλή, μικρό μπαλκόνι κήπου, πόλη, εξοχή – κηπουρική για όλους!

Μίλησε μου για τους αυξανόμενους πόνους της έναρξης μιας μικρής επιχείρησης. Με ποιους τρόπους ο Covid-19 βοήθησε ή εμπόδισε τις πρώτες μέρες του Plantgem; Κάποια πρόταση για άλλους επιχειρηματίες με ελάχιστα μάτια;

Δεν θα πω ψέματα, είναι μια βόλτα με τρενάκι. Έχουμε να κάνουμε με ζωντανά προϊόντα και μια πολύπλοκη αλυσίδα εφοδιασμού (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Covid) ήταν βαριά. Τούτου λεχθέντος, ήταν μια μεγάλη ώθηση για τον κόσμο της κηπουρικής, καθώς οι άνθρωποι ήταν στο σπίτι δουλεύοντας στις αυλές και τους κήπους τους, έτσι το ενδιαφέρον των πελατών ήταν υψηλό – μια τάση που πιστεύουμε ότι θα συνεχιστεί καθώς αρχίζουμε να επιστρέφουμε έξω στον κόσμο.

Οι ιδρυτές της Plantgem Julie και Willow

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε ιστορίες επιτυχίας πελατών που –τουλάχιστον για μια στιγμή– έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά να αξίζει τον κόπο; Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα σας να ενσωματώνονται στα σπίτια και τους κήπους των πελατών;

Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που αρχίζουμε να το αποτυπώνουμε καθώς τα ανοιξιάτικα φυτά μας βγαίνουν από την πόρτα. Είχαμε κάποια χαρούμενα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από πελάτες που αγόρασαν λαμπτήρες το φθινόπωρο και έρχονται στο έδαφος αυτή την άνοιξη. Σκέτη χαρά!

Για ποιον έχετε φθόνο στον κήπο;

Τόσοι πολλοί άνθρωποι. Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Το έργο του Piet Oudolf. Τόσο υπέροχο και βιολογικό. Επίσης οι Ντάλιες της Φράνσις Πάλμερ και τα αγγλικά τριαντάφυλλα του Μπεν Χάμιλτον Άντερσον. Λιποθυμώ.

Τι προβλέπετε το μέλλον της οικιακής κηπουρικής με τον κόσμο κολλημένο στο σπίτι; Έχετε δει να αλλάζει από τότε που ξεκινήσατε σωστά το Plantgem καθώς τα πάντα χτυπούσαν τον ανεμιστήρα;

Απολύτως. Υπήρχαν τόσα πολλά άρθρα κατά τα αρχικά στάδια του Covid σχετικά με τη θεραπευτική ποιότητα της καλλιέργειας πραγμάτων σε περιόδους αβεβαιότητας. Σκεφτείτε το Victory Garden αλλά κάντε το μοντέρνο.

Πιστεύω ακράδαντα ότι μόλις ξεπεράσουμε τα χειρότερα του Covid, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν με αυτή τη νεοανακαλυφθείσα επιθυμία να είναι πιο κοντά στους κήπους τους και την ανανέωση της ανάπτυξης.

Η Julie Carson ιδρύτρια της Plantgem με λουλούδια

Κάποια μάντρα κηπουρικής ή λόγια σοφίας που σας κρατούν λογικούς όταν τα πράγματα γίνονται „άγρια ​​και αστεία;“ Ποιες είναι οι καλύτερες γρήγορες συμβουλές σας που δεν μπορέσαμε να βρούμε σε ένα βιβλίο κηπουρικής 101;

Δεν είμαστε τελειομανείς στο Plantgem. Πιστεύουμε στο να μάθουμε τα σχοινιά λερώνοντας τα χέρια μας και μαθαίνουμε από τα φυτά όσο και από τα βιβλία. Μου θυμίζει μια στάμπα που είχαμε στο σπίτι μου όταν ήμουν μικρή που έλεγε: «Όταν ο κόσμος κουράζεται και η κοινωνία παύει να ικανοποιεί, υπάρχει πάντα ο κήπος».

Η Ημέρα της Γης πλησιάζει. έχει μεγαλύτερη σημασία να είσαι στην επιχείρηση των λουλουδιών; Όπως αναφέρει ο ιστότοπός σας, η κηπουρική είναι προσωπική και πολιτική, επομένως με ποια ιδιότητα θα αναγνωρίσετε την Ημέρα της Γης φέτος;

Ένας φίλος μου κάνει μια εκδήλωση δενδροφύτευσης κάθε χρόνο, οπότε θα συμμετέχουμε σε αυτήν και θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές σχετικά με τη μεταφορά αυτών των ετήσιων φυτών στο έδαφος, αλλά στο μυαλό μας, κάθε μέρα είναι ημέρα της γης.

Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης ως ημέρα δράσης για τη διοργάνωση σε μεγάλη κλίμακα για να απαιτήσουμε νομοθετική δράση για την κλιματική αλλαγή.

Schreibe einen Kommentar