Σπιτικό φυσικό σαπούνι χεριών με αφρό μπάνιου * The Homesteading Hippy

3
Σπιτικό φυσικό σαπούνι χεριών με αφρό μπάνιου * The Homesteading Hippy

Όντας δημιουργικός άνθρωπος, μου αρέσει να φτιάχνω τα δικά μου προϊόντα οικιακής χρήσης. Μου αρέσει να διαλέγω και να επιλέγω αιθέρια έλαια που είναι καταπραϋντικά και μυρίζουν ευχάριστα για μένα.

Το να φτιάξετε το δικό σας αφριστικό σαπούνι είναι τόσο γρήγορο και εύκολο. Χρειάζεστε μόνο μια χούφτα υλικά και ένα μπουκάλι διανομέα. Το να φτιάξετε το δικό σας αφρώδες σαπούνι κοστίζει ένα κλάσμα της τιμής των σαπουνιών που αγοράζονται από το κατάστημα και είναι ένα διασκεδαστικό έργο για να εμπλέξετε τα παιδιά σας.

σπιτικό σαπούνι χεριών που αφρίζει

Μου αρέσει να δίνω σπιτικά δώρα για τα Χριστούγεννα και αυτό είναι ένα ιδανικό δώρο γιατί μπορείτε να προσαρμόσετε το δώρο χρησιμοποιώντας διαφορετικά λάδια και ακόμη και επισυνάπτοντας τη συνταγή έτσι ώστε ο παραλήπτης να μπορεί να φτιάξει και το σαπούνι για ξαναγέμισμα στο μέλλον.

Βοηθήστε τον πλανήτη επαναχρησιμοποιώντας πλαστικά μπουκάλια ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε γυαλί όταν φτιάχνετε το σαπούνι σας. Αν κάνουμε όλοι το κομμάτι μας, μπορούμε να μειώσουμε τα δικά μας αποτυπώματα άνθρακα.

Τα αιθέρια έλαια έχουν εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες με φανταστική ενυδάτωση που κλειδώνει τα φυσικά έλαια του δέρματος, αφήνοντας το δέρμα σας απαλό, ενυδατωμένο και με παρακμιακή οσμή.

αφρίζοντας συστατικά σαπουνιού
Για να φτιάξετε αφριστικό σαπούνι θα χρειαστείτε απεσταγμένο νερό, σαπούνι Καστίλλης, ένα βασικό λάδι (έλαιο αμύγδαλου, ελιάς ή βιταμίνης Ε), αιθέριο έλαιο, αλάτι και ένα μπουκάλι διανομής

Συνταγή για σαπούνι χεριών με αφρό

 • 1 κουτάλι της σούπας Αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή έλαιο βιταμίνης Ε
 • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο Μου αρέσει το Ylang Ylang, το τριαντάφυλλο, η κανέλα ή η βανίλια, αλλά αυτή είναι η επιλογή σας να κάνετε, είναι απολύτως θέμα προτίμησης
 • 10 σταγόνες Λάδι Tea Tree προαιρετικά – Προσθέτω λάδι δέντρου τσαγιού σε σχεδόν κάθε προϊόν που φτιάχνω καθώς έχει εξαιρετικές αντιικές, αντιβακτηριδιακές και θεραπευτικές ιδιότητες
 • 2.5 ουγκιά σαπούνι Καστίλλης Η σωστή αναλογία είναι 1 μέρος σαπουνιού προς 4 μέρη νερού
 • 10 ουγκιά απεσταγμένο νερό ή νερό που έχει βράσει και μετά έχει κρυώσει
 • 1 – 3 κουταλάκια του γλυκού επιτραπέζιο αλάτι προαιρετικό – όσο περισσότερο αλάτι χρησιμοποιείτε τόσο πιο παχύρρευστο είναι ο αφρός. Μην χρησιμοποιείτε πολύ σαπούνι, καθώς θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητα του διανομέα να διανέμει το σαπούνι
 • Αραιώστε το αλάτι σε βραστό νερό ή σε απεσταγμένο νερό (χρησιμοποιώ 3 κουταλάκια του γλυκού – έτσι το σαπούνι είναι αφρώδες χωρίς να μπλοκάρει το σύστημα διανομής).

 • Γεμίστε το μπουκάλι του διανομέα σας κατά τα ¾ με απεσταγμένο νερό. Η αναλογία σαπουνιού προς νερό είναι 1 μέρος σαπουνιού προς 4 μέρη νερού.

 • Προσθέστε το σαπούνι Καστίλλης. Η χρήση σαπουνιού καστίλης καλής ποιότητας θα επηρεάσει απολύτως την ποιότητα του αφρού

 • Προσθέστε το λάδι βάσης – αμύγδαλο, ελαιόλαδο ή έλαιο βιταμίνης Ε. Επιλέξτε ένα λάδι βάσης καλής ποιότητας που θα ενυδατώσει το δέρμα σας.

 • Προσθέστε τις 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας.

 • Προσθέστε τις 10 σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού.

 • Γεμίστε το μπουκάλι με περισσότερο απεσταγμένο νερό.

 • Ανακινήστε καλά το μείγμα να ενωθούν όλα τα υλικά.

Προβλήματα και συμβουλές

Όταν επισκέπτεστε έναν σύνδεσμο σε αυτό το άρθρο που σας μεταφέρει σε διαφορετικό ιστότοπο όπου μπορείτε να αγοράσετε κάτι, μπορεί να κερδίσω μια προμήθεια. Διαβάστε την πλήρη αποκάλυψή μου για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εύρεση σαπουνιού Καστίλλης

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τι είναι το σαπούνι Καστίλλης. Η πραγματικότητα είναι ότι μάλλον έχετε ένα μπουκάλι στην κουζίνα σας αυτή τη στιγμή. Το σαπούνι Καστίλλης είναι σαπούνι για πλυντήριο πιάτων.

σαπούνι Καστίλλης είναι φυσικό, μη τοξικό, βιοδιασπώμενο, φυτικό σαπούνι που είναι εντελώς απαλλαγμένο από ζωικά λίπη και συνθετικά συστατικά. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά για να βρείτε μερικά. Απλώς χτυπήστε τη νησίδα απορρυπαντικού στο τοπικό σας κατάστημα.

Συστατικά που διαχωρίζονται με την πάροδο του χρόνου

Τα συστατικά μπορεί να διαχωριστούν επειδή τα συστατικά είναι 100% φυσικά. Στα σαπούνια που αγοράζονται από το κατάστημα έχουν προστεθεί χημικές ουσίες που εμποδίζουν τον διαχωρισμό των συστατικών. Ο διαχωρισμός των συστατικών σας είναι απλώς ένα σημάδι της καλοσύνης μέσα σας. Εάν τα συστατικά σας χωριστούν, ανακινήστε το μπουκάλι πριν τη χρήση.

Λεπτό, υδαρές σαπούνι

Αν θέλετε πιο παχύρρευστο σαπούνι, προσθέστε αλάτι στο νερό (το ζεστάνετε ώστε να διαλυθεί το αλάτι). Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι μέχρι να πήξει όσο θέλετε.

Λήψη της σωστής αναλογίας

Η βέλτιστη αναλογία είναι 1 μέρος σαπούνι Καστίλλης προς 4 μέρη νερό. Εάν χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ νερό, ο αφρός θα είναι ρευστός. Εάν χρησιμοποιείτε πάρα πολύ σαπούνι, το μπουκάλι της αντλίας σας θα δυσκολευτεί να διανείμει το σαπούνι.

Τα μπουκάλια του διανομέα δεν λειτουργούν

Είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείτε γυάλινο διανομέα καλής ποιότητας εάν σκοπεύετε να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι. Αλλά ακόμη και οι διανομείς καλύτερης ποιότητας θα βουλώσουν τελικά. Όταν φτιάχνετε το σαπούνι σας, βεβαιωθείτε ότι το μπουκάλι και η αντλία είναι καθαρά. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να διαλύσετε τα μπλοκαρίσματα.

Διακοπή διαρροών από το διανομέα

Προσθέτοντας περίπου 3 κουταλιές της σούπας νερό στον διανομέα σαπουνιού θα βοηθήσει στην πλήρη άντληση του σαπουνιού, που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες διαρροές!

συμπέρασμα

Είτε το φτιάχνετε για το δικό σας σπίτι είτε ως εξατομικευμένο δώρο, θα σας φανεί εύκολο και ξεκούραστο. Μπορείτε επίσης να το εξατομικεύσετε προσθέτοντας αδιάβροχες ετικέτες.

Εάν το κάνετε δώρο, σας συνιστώ να δώσετε στο σαπούνι διασκεδαστικά ή αριστοκρατικά ονόματα ανάλογα με το σε ποιον κάνετε δώρο το σαπούνι.

αφρίζοντας καρφίτσα σαπουνιού χεριών

Schreibe einen Kommentar