Σε εξέλιξη η σπορά για το ιωβηλαίο «Superbloom» του Πύργου του Λονδίνου

0
Σε εξέλιξη η σπορά για το ιωβηλαίο «Superbloom» του Πύργου του Λονδίνου

Η οθόνη «Superbloom» ανοίγει στο κοινό την 1η Ιουνίου 2022. ένα εορταστικό έργο που ζωντανεύει σε μια συνεργασία μεταξύ των Historic Royal Palaces, των βραβευμένων αρχιτεκτόνων τοπίου Grant Associates και του Nigel Dunnett του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ.

Πάνω από 20 εκατομμύρια σπόροι θα σπαρθούν στην τάφρο στον Πύργο του Λονδίνου κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, καθώς οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς για τη δημιουργία μιας εντυπωσιακής λουλουδάτης επίδειξης «Superbloom» για τον εορτασμό της Αυτού Μεγαλειότητας Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας αυτό το καλοκαίρι.

Με ευνοϊκό καιρό, η άνθιση θα αρχίσει να ανθίζει στις αρχές Ιουνίου, περικυκλώνοντας τον Πύργο με ένα ζωντανό πεδίο λουλουδιών και δημιουργώντας ένα φιλόξενο νέο βιότοπο για την άγρια ​​ζωή στο αστικό τοπίο του City του Λονδίνου. Το «Superbloom» θα εξελίσσεται στη συνέχεια όλο το Καλοκαίρι, θα γίνει καταφύγιο για επικονιαστές και δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα αλλαγών χρωμάτων και σχεδίων, που θα ανθίζει μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Όλοι οι σχεδιαστές και οι εργολάβοι που συμμετείχαν στη δημιουργία του Superbloom μέχρι σήμερα έχουν επικεντρωθεί στην παροχή του τέλειου φυτού για μια εντυπωσιακή εμφάνιση λουλουδιών αυτό το καλοκαίρι. Τώρα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε με ανυπομονησία και να περιμένουμε την πρώτη βλάστηση και την υγιή ανάπτυξη τους επόμενους δύο μήνες, καθώς το όραμά μας αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα».

Andrew Grant RDI, Ιδρυτής και Διευθυντής, Grant Associates

Έχουν ήδη γίνει εκτεταμένες εργασίες τοπίου στην τάφρο του Πύργου για την προετοιμασία της έκθεσης. Ελικοειδή μονοπάτια, σχεδιασμένα από Grant Associates, οι αρχιτέκτονες τοπίου του έργου, έχουν τοποθετηθεί και επενδυθούν με υφαντό περιθώριο ιτιάς. Ένα γλυπτό ιτιάς, κατασκευασμένο από τον καλλιτέχνη Spencer Jenkins, καταλαμβάνει ήδη τη βορειοανατολική γωνία της τάφρου, προσφέροντας ένα όμορφο πλεονέκτημα για να δείτε την οθόνη και τη Γέφυρα του Πύργου. Τέλος, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών, 10.000 μετρικοί τόνοι χώματος έχουν εναποτεθεί στην τάφρο μέσω μιας τεράστιας μεταφορικής ταινίας, η οποία θα μετακινηθεί καθώς οι σπόροι εισέρχονται τελικά.

Οι σπόροι που σπέρνονται έχουν επιλεγεί προσεκτικά από τον Nigel Dunnett, Καθηγητή Φυτευτικού Σχεδιασμού και Αστικής Οπωροκηπευτικής στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, ο οποίος είναι ο κύριος κηπουρός στο έργο και έχει σχεδιάσει το σχέδιο φύτευσης. Ο Nigel έχει δημιουργήσει σχολαστικά μια σειρά από μείγματα σπόρων με θέμα τα χρώματα που θα συγχωνευθούν για να παράγουν όμορφα, μαγικά και δραματικά ιμπρεσιονιστικά οπτικά εφέ σε όλη την τάφρο, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν λάμψη και λεπτομέρεια μικρής κλίμακας.

«Το Superbloom είναι αναμφίβολα το πιο συναρπαστικό έργο με το οποίο έχω ασχοληθεί. Ήταν ένας πραγματικός συνδυασμός τέχνης και επιστήμης για την ανάπτυξη του τελικού σχεδίου φύτευσης για την τάφρο, και με τους σπόρους να πηγαίνουν τώρα στο έδαφος, ανυπομονώ να παρακολουθήσω την πρόοδό τους, από τους πρώτους πράσινους βλαστούς που αναδύθηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες, έως στο πλήρες θέαμα του εκπληκτικού ωκεανού των λουλουδιών που γεμίζει την τάφρο το καλοκαίρι».

Nigel Dunnett, Καθηγητής Σχεδιασμού Φυτεύσεων και Αστικής Οπωροκηπευτικής, Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ

Αυτά τα μείγματα διαθέτουν διαφορετικές ποικιλίες πολλών γνωστών αγριολούλουδων, όπως κόκκινες παπαρούνες, κίτρινοι κατιφέδες καλαμποκιού και μπλε αραβοσίτου. Το Cornflowers εμφανίζεται σε όλα τα μείγματα σπόρων και όταν είναι σε πλήρη άνθηση, η έκρηξη του λαμπερού μπλε θα συνδεθεί με μια εποχή στην ιστορία του Πύργου που η τάφρο γέμισε με νερό. Εκτός από τα αγριολούλουδα, μια σειρά από φυτά κήπου περιλαμβάνονται επίσης στα μείγματα σπόρων για να ενισχύσουν τα χρωματικά εφέ και να επεκτείνουν την εποχή της ανθοφορίας για να καλύψει όλο το καλοκαίρι, πριν και μετά τα αγριολούλουδα φτάσουν στο απόγειό τους.

Τα ηλιοτρόπια, το Cosmos και τα Rudbeckias θα ανθίσουν στις αρχές του φθινοπώρου και το Fairy Toadflax που μοιάζει με snapdragon και το Baby’s Breath θα ανθίσουν στις αρχές του καλοκαιριού. Τα ψηλότερα φυτά θα δημιουργήσουν μια υπέροχη, εντελώς καθηλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες και τα εκατομμύρια απλά, απλά λουλούδια στο Superbloom θα είναι μια υπέροχη πηγή τροφής και νέκταρ για τους επικονιαστές.

Το έδαφος «Superbloom» έχει βαθμονομηθεί προσεκτικά από τους ειδικούς του εδάφους, Tim O’Hare Associates, για να υποστηρίξει την ανάπτυξη μιας διαρκώς εξελισσόμενης επίδειξης λουλουδιών. Αποτελούμενο από δύο τρίτα υπέδαφος και ένα τρίτο επιφανειακό έδαφος, περιέχει έναν ακριβή συνδυασμό θρεπτικών συστατικών που θα ενθαρρύνουν τα λουλούδια να ανθίσουν καθώς μεγαλώνουν κατά κύματα όλο το καλοκαίρι. Το έδαφος έχει στρωθεί σύμφωνα με το σχεδιασμό της Grant Associates με τέτοιο τρόπο ώστε η τοπογραφία της τάφρου να αλλάζει καθώς οι επισκέπτες περπατούν μέσα από αυτήν. Σε ορισμένα σημεία, οι επισκέπτες θα μπορούν να κοιτάξουν σε ένα χωράφι με λουλούδια – σε άλλα θα αισθάνονται βυθισμένοι μέσα στα άνθη, καθώς το τοπίο της τάφρου υψώνεται γύρω από τα μονοπάτια.

Οι σπόροι προέρχονται από το Green Estates / Pictorial Meadows – μια μη κερδοσκοπική κοινωνική επιχείρηση με έδρα το Σέφιλντ. Μια ομάδα από το Green Estates θα ταξιδέψει από το Σέφιλντ για να σπείρει τους σπόρους στην τάφρο, με τον καθηγητή Dunnett να επιβλέπει όλη τη διαδικασία. Για να προετοιμαστεί για τους σπόρους που θα σπαρθούν, η τάφρο έχει χωριστεί σε 350 επιμήκεις διαστάσεων 4 x 9 m, στα οποία θα σπαρθούν 15 διαφορετικά μείγματα σπόρων, που περιέχουν 29 διαφορετικά είδη – σαν ζωγραφική με αριθμούς σε πολύ μεγάλη κλίμακα! Έχει δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε κάθε μείγμα σπόρων – με τα είδη που επιλέγονται ακόμη και να λαμβάνονται υπόψη οι σκιές που ρίχνει το πανίσχυρο φρούριο στην τάφρο.

Αναμένεται ότι η σπορά θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Από εκεί και πέρα ​​η φύση θα πάρει το δρόμο της!

Εικόνες: Lea Hair Photography

The post Σε εξέλιξη η σπορά για το ιωβηλαίο «Superbloom» του Πύργου του Λονδίνου εμφανίστηκε πρώτα στο World Landscape Architecture. Ντέμιαν Χολμς

Schreibe einen Kommentar