Πώς ο Θεός απαντά στις επιθυμίες της καρδιάς σας

1
Πώς ο Θεός απαντά στις επιθυμίες της καρδιάς σας

Σύντομα θα μοιράζομαι περισσότερα για όλα τα υπέροχα πράγματα που μοιάζουν με σπίτια που θα κάνουμε και θα κάνουμε αυτό το καλοκαίρι, αλλά υπήρχε μια ακόμη σκέψη που ήθελα να μοιραστώ.

Σαν εμένα, οι επιθυμίες της καρδιάς σου φαίνονται τόσο αληθινές μερικές μέρες.

Κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε και επιδιώκετε να κάνετε το θέλημα του Θεού καθώς προσπαθείτε να ζήσετε μια ζωή που ωφελεί την οικογένειά σας και φέρνει δόξα σε Αυτόν. Βλέπεις αυτές τις επιθυμίες ως καλές και άγιες, και αναρωτιέσαι γιατί ο Θεός δεν απαντά στις προσευχές σου νωρίτερα και την εκπλήρωσή τους. Υπάρχει οπισθοδρόμηση μετά από πισωγύρισμα, αλλά η επιθυμία δεν πάει μακριά. Υπάρχουν μέρες που απλά συνεχίζεις με ελπίδα, αλλά υπάρχουν και άλλες μέρες που η ψυχή σου νιώθει σαν να είναι σε αναταραχή καθώς παλεύεις με αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα.

Ένιωθα έτσι για πολλά χρόνια, και Υπάρχουν ακόμα μερικές μέρες που βρίσκομαι να φωνάζω στον Θεό σαστισμένος. Πιστεύω ότι ο Θεός τοποθετεί τις επιθυμίες στις καρδιές μας για κάποιο λόγο, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοήσουμε τη λογική Του. Οραματιζόμαστε και σχεδιάζουμε την τέλεια διαδρομή προς τους στόχους και τα όνειρά μας, αλλά στη συνέχεια παραμεριζόμαστε από απροσδόκητα γεγονότα, ανατροπές και ανατροπές. Τότε έρχεται στο μυαλό αυτό το εδάφιο από το Ησαΐας 55:8:

«Τα σχέδιά μου δεν είναι τα σχέδιά σας, ούτε οι δρόμοι σας είναι οι δρόμοι μου, λέει ο Κύριος».

Μέσα από τις επιθυμίες της καρδιάς μας, ο Θεός μας δείχνει τι είναι δυνατό. Μας δίνει ένα όραμα για κάτι σπουδαίο και μετά μας ζητά να Του εμπιστευτούμε. Δίνοντάς μας αυτό το όραμα, μας έδωσε κάτι απτό για να αγωνιστούμε, αλλά στη συνέχεια μας έδωσε επίσης την ευκαιρία να προσπάθησε για Αυτόν κατά τη διάρκεια. Αυτός είναι ο αληθινός στόχος.

Αναζητώντας αυτές τις επιθυμίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύο επιλογές.

Μπορούμε να βγούμε και κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τις επιθυμίες μας, να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να πετύχουμε τους στόχους μας – με οποιοδήποτε κόστος. Μπορούμε να επιλέξουμε να βασιστούμε στον εαυτό μας ενώ απωθώντας τον Θεό, συνειδητά ή και ασυνείδητα. Σε αυτή την επιλογή, η επιθυμία μας γίνεται το είδωλό μας, και αυτό γίνεται ο υπέρτατος στόχος που κατευθύνει τη ζωή μας. Αντί να μας οδηγήσουν πιο κοντά στον Θεό, τα απροσδόκητα γεγονότα και οι αναπάντητες προσευχές γίνονται ο λόγος για τον οποίο Ο Θεός δεν ενδιαφέρεται πια. Αντί να στηριζόμαστε σε Αυτόν, εμείς βασιζόμαστε στον εαυτό μας περισσότερα και γίνονται πικραμένοι απέναντι στους γύρω μας που στέκονται εμπόδιο στους δρόμους μας και στους άλλους που φαίνονται σαν να πετυχαίνουν όλους τους στόχους τους.

Ή μπορούμε χρησιμοποιήστε αυτές τις επιθυμίες ως καταλύτη για να αναζητάτε συνεχώς το θέλημα του Θεού στη ζωή μας και να Τον δοξάζουμε μέσα από αυτό. Κρατάμε στην πρώτη γραμμή του μυαλού μας ότι ο Θεός είναι η πηγή αυτής της επιθυμίας και ότι η τελική μας επιθυμία είναι να κάνε το θέλημά Του σε αυτή τη ζωή. Αντί να διώχνουμε τον Θεό μακριά, εμείς πλησιάστε ακόμα πιο κοντά Τουκαι επιλέξτε να βασιστείτε σε Αυτόν όταν τα πράγματα δεν φαίνεται να πηγαίνουν σύμφωνα με το «σχέδιο». Εδώ επιλέγουμε να συνεχίσουμε εστιάζοντας στο επόμενο σωστό πράγμα χωρίς να ανησυχούμε για το αποτέλεσμα. Είναι να μένουμε πιστοί στις παρούσες στιγμές της ζωής μας και να διαχειριζόμαστε καλά όλα όσα μας έχει ήδη ευλογήσει.

Έχω κάνει και τις δύο επιλογές και έχω δει την επίδραση και των δύο στη ζωή μου.

Αυτή είναι η ομορφιά το έλεος του Θεού όμως, έτσι δεν είναι; Μας δίνονται πολλές ευκαιρίες για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή. Από προσωπική εμπειρία, μπορώ να σας πω ότι το η πρώτη επιλογή είναι πικρή και απομονωτική. Το μυαλό είναι γεμάτο ανησυχία, λύπη και εσωτερική αναταραχή. Ως μαμά, αυτό ξεχύθηκε στο σπίτι μου και ένιωθα έτσι Σπάνια ήμουν ήσυχος μέσα μου, με τον Θεό, ή με τον κόσμο.

Ωστόσο ο Θεός κέρδισε.

Ήταν υπομονετικός μαζί μου και μου έδειξε πώς ήταν μόνο μέσα από ένα βαθύτερο παραδοθείτε σε Αυτόν και τη θέλησή Του για τη ζωή μου ότι θα είμαι πραγματικά ευτυχισμένη. Έπρεπε πρώτα να του παραδώσω τις επιθυμίες της καρδιάς μου, για να μπορέσει να γεμίσει εκείνο το μέρος Η ειρήνη του. Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Υπάρχουν μέρες που οι ανασφάλειες, οι απραγματοποίητες επιθυμίες και οι απογοητεύσεις μου επικρατούν και προκαλούν αναταραχή. Ανεξάρτητα από αυτό, ο Θεός πάντα με καλεί κοντά Του και με ρωτάει, «Θα με εμπιστευτείς;»


Schreibe einen Kommentar