Πώς να φτιάξετε τσάι πικραλίδας από Dandelion Roots * The Homesteading Hippy

2
Πώς να φτιάξετε τσάι πικραλίδας από Dandelion Roots * The Homesteading Hippy

Οι πικραλίδες είναι η πρώτη τροφή για τις κουρασμένες, κουρασμένες από το χειμώνα μέλισσες.

Τα έντονα κίτρινα λουλούδια έχουν τόσα πολλά να μας προσφέρουν από άνθος μέχρι ρίζα. Οι ρίζες μπορούν να συγκομιστούν προσεκτικά, να ξεπλυθούν, να στεγνώσουν και να γίνουν ένα υπέροχο τσάι πικραλίδας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε έναν υπέροχο καφέ πικραλίδα με αυτή τη συνταγή εδώ.

Το Dandelion είναι επίσης γνωστό με το λατινικό του όνομα, Taraxacum officinale. Οι πικραλίδες είναι διουρητικές, καθαρτικές, θρεπτικές και το τσάι πικραλίδας μπορεί να λειτουργήσει ως διεγερτικό του πεπτικού συστήματος.

πικραλίδα

Για να αποκτήσετε τις ρίζες, μπορείτε να αναζητήσετε τροφή για αυτές. Οι πικραλίδες είναι συχνά τόσο κοντά όσο η πίσω πόρτα σας. Θα ξέρετε ένα από το ότι είναι εύκολα αναγνωρίσιμο κίτρινο λουλούδι. Αναζητήστε τα βαθιά οδοντωτά, διακριτικά πράσινα φύλλα που το περιβάλλουν.

Σκάψτε προσεκτικά γύρω από το φυτό, κάτω στη βρωμιά περίπου 1 ίντσα. Θα θελήσετε να κάνετε έναν κύκλο περίπου 1/2 ίντσας από τη βάση του φυτού. Τραβήξτε απαλά το φυτό από τις ρίζες του και τινάξτε τη βρωμιά. Φυλάξτε τις κεφαλές των λουλουδιών και φτιάξτε εμποτισμένο λάδι και αποθηκεύστε τα χόρτα για μια νόστιμη σαλάτα.

Δύο αξιοσημείωτα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν ψάχνετε πικραλίδες για τσάι ή καφέ πικραλίδας:

  • Μην πάρετε ΟΛΕΣ τις πικραλίδες σας από την αυλή. Αφήστε λίγο για τις μέλισσες. Θέλετε επίσης να αφήσετε λίγο πίσω για να επιτρέψετε στα φυτά να αναπτυχθούν ξανά και να εξαπλωθούν ξανά. Θυμάστε ως παιδί όταν κάνατε μια «ευχή» από το ξεραμένο κεφάλι πικραλίδας; Αυτοί είναι οι σπόροι. Εάν πάρετε ολόκληρο το φυτό, τη ρίζα και όλα, αυτό δεν αφήνει τίποτα για να ξαναφυτρώσει.
  • Μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε τις πικραλίδες στην αυλή σας σε ένα ειδικό σημείο στον κήπο σας χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο. Προσοχή μόνο με τις ρίζες!

ποστ τσαγιού πικραλίδα

Τώρα που έχετε τις ρίζες της πικραλίδας, ας πάμε στο διασκεδαστικό κομμάτι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Η κατανάλωση των ριζών πικραλίδας σε ένα εγχυμένο τσάι πικραλίδας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λάβετε μερικά από αυτά τα οφέλη που περιέγραψα παραπάνω. Μου αρέσει να στεγνώνω πρώτα το δικό μου, για να αποφύγω πιθανή απώλεια από μούχλα, κάτι που μπορεί να προκύψει από το να μείνει για πολύ ώρα.

Για να τα στεγνώσετε, ξεπλύνετε προσεκτικά τη βρωμιά. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε σε κομμάτια 1/2 ίντσας. Τα στρώνετε σε ένα φύλλο αφυγραντήρα (αυτό χρησιμοποιώ) ή σε φούρνο 200º. Αφήστε τα για 6-8 ώρες για να στεγνώσουν τελείως. Φυλάσσεται σε σκεπασμένο δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος. Τώρα είστε έτοιμοι να φτιάξετε το τσάι σας.

Για να φτιάξετε ένα νόστιμο τσάι πικραλίδας, απλώς ανακατέψτε αυτά τα βότανα μαζί.

Αυτό το φυτικό παρασκεύασμα θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε όταν η ζωή γίνεται τρελή. Είναι το τέλειο τονωτικό για να σας υποστηρίξει όταν αγχώνεστε ή καταπονείστε. Δεδομένου ότι οι πικραλίδες είναι διουρητικές, αυτό το μείγμα μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση αυτού του μηνιαίου «φουσκώματος».

Απλώς ανακατέψτε αυτά τα αποξηραμένα βότανα σε ένα βάζο και καλύψτε καλά. Χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας ανά λίτρο βραστό νερό και αφήστε το να βράσει για 5-8 λεπτά πριν το πιείτε. Γλυκάνουμε κατά βούληση.

Για να φτιάξετε ένα νόστιμο υποκατάστατο καφέ πικραλίδας, δοκιμάστε αυτό το μείγμα εδώ.

Σώζετε τις πικραλίδες σας και τις ρίζες τους; Θέλετε να δοκιμάσετε αυτό το μείγμα τσαγιού πικραλίδας; Φροντίστε να το καρφιτσώσετε αυτό για αργότερα!!

Schreibe einen Kommentar