Πώς να φτιάξετε σαπούνι και μαλακτικό υφασμάτων στο σπίτι

2
Πώς να φτιάξετε σαπούνι και μαλακτικό υφασμάτων στο σπίτι

Σπιτικό σαπούνι πλυντηρίου και μαλακτικό

είναι εύκολο να γίνουν, κάνουν λιγότερα σκουπίδια και προφανώς χρησιμοποιεί λιγότερα χημικά από το εμπορικό σαπούνι πλυντηρίου. Δεν είμαι καθόλου λάτρης της σπατάλης. Δεν μου αρέσει να αγοράζω τα τεράστια μπουκάλια σαπουνιού πλυντηρίου που είναι γεμάτα χημικά για να πλένω τα ρούχα της οικογένειάς μου.
Και, με 5 άτομα, πλένω πολλά ρούχα. ΠΟΛΥ. Βρήκα, λοιπόν, μια συνταγή σπιτικού σαπουνιού πλυντηρίου στο διαδίκτυο που μου άρεσε και την τροποποίησα. Λειτουργεί πολύ καλά στο εξαιρετικά σκληρό μας νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο και είχα εξαιρετικά αποτελέσματα με την αφαίρεση των λεκέδων. Πρέπει να χρησιμοποιήσω μια πλήρη ράβδο σαπουνιού ως προεπεξεργαστή για πιο σκληρούς λεκέδες, όπως λίπος ή βρωμιά, αλλά αυτό το σαπούνι κάνει αρκετά καλά.

ποτήρι σαπουνιού πλυντηρίου

Να τι χρησιμοποιώ:

  • 1 σαπούνι (χρησιμοποιώ σπιτικό σαπούνι, αλλά η αρχική συνταγή απαιτεί Fels Naptha)
  • δοχείο με σφιχτό καπάκι μάχης
  • 1 φλιτζάνι σόδα πλυσίματος (ΟΧΙ μαγειρική σόδα – Η Arm and Hammer είναι η πιο κοινή μάρκα)
  • 1 φλιτζάνι Borax (20 Mule Team είναι η πιο κοινή μάρκα)
  • 1-3 ουγκιές. αιθέριο έλαιο (σε προτιμώμενο άρωμα- μου αρέσει πολύ πορτοκάλι ή λεβάντα)

Τρίψτε το σαπούνι χρησιμοποιώντας έναν τρίφτη τυριών χειρός.

Προσθέστε τον βόρακα, τη σόδα πλυσίματος και τα αιθέρια έλαια. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν και αποθηκεύουμε σε δοχείο με σφιχτό καπάκι. Χρησιμοποιώ 1/2 φλιτζάνι ανά φορτίο και προσθέτω 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι στον κύκλο ξεβγάλματος. Έχουμε πολύ σκληρό, ειρωνικό νερό, και αυτό έχει βοηθήσει τα ρούχα μας να βγαίνουν καθαρά και απαλά.

Αν σας αρέσει η επιπλέον απαλότητα στα ρούχα σας, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας μαλακτικό!

Αυτό είναι για εσάς που μπορεί να θέλετε κάτι άλλο εκτός από ξύδι στο ξέβγαλμά σας ή αυτό το «άρωμα» του υπέροχου απαλού υφάσματος που αφήνουν τα εμπορικά προϊόντα. Αυτό χρησιμοποιεί μαλακτικό του εμπορίου για να ξεκινήσει, αλλά το τεντώνει πολύ περισσότερο. Ο, τι χρειάζεσαι:

  • 1 μπουκάλι μαλακτικό υφασμάτων της επιλογής σας
  • νερό
  • Μπουκάλι λευκό ξύδι μεγέθους 1 γαλονιού
  • 1 μπουκάλι κρέμα μαλλιών ξέβγαλμα της επιλογής σας

Ξεκινήστε αδειάζοντας το λευκό ξύδι σε άλλα βάζα.

Στη συνέχεια, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι από κάθε μαλακτικό, ξίδι και κρέμα ξεπλύνετε στην άδεια κανάτα. Γεμίστε μέχρι πάνω με ζεστό νερό και σκεπάστε καλά. Ανακινήστε απαλά για να αναμειχθεί και προσθέστε 1/2 φλιτζάνι στον κύκλο ξεβγάλματος. Θα θέλετε να ανακινείτε απαλά πριν από κάθε χρήση, απλώς για να τα ανακατεύετε όλα.

ΒΕΒΑΙΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΠΙΝΑΚΙ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!

Schreibe einen Kommentar