Πώς να φτιάξετε λάδι από πικραλίδα * The Homesteading Hippy

2
Πώς να φτιάξετε λάδι από πικραλίδα * The Homesteading Hippy

Οι πικραλίδες αφθονούν την Άνοιξη.

Είναι η πρώτη τροφή για τις μέλισσες και τα όμορφα κίτρινα άνθη δημιουργούν μια υπέροχη κουβέρτα χρώματος ανάμεσα στο πρόσφατα πράσινο γρασίδι.

Οι πικραλίδες είναι για μένα ανοιξιάτικη μαγεία.

Το λατινικό τους όνομα είναι Taraxacum officinale, και είναι πολύ ευεργετικά για μια ποικιλία υγιεινών λειτουργιών. Οι πικραλίδες είναι διουρητικές, καθαρτικές, θρεπτικές, αλκαλοποιητικές, δροσιστικές, ακόμη και ως διεγερτικές του πεπτικού συστήματος. Τα ηλιοφάνεια κίτρινα άνθη είναι τόσο χαρούμενα, τόσο χαρούμενα, που δύσκολα μπορώ να πιστέψω ότι από πολλούς θεωρούνται ζιζάνια. Ως πρώτη τροφή για τις μέλισσες και τις πεταλούδες, είναι επίσης ένα εξαιρετικό φαρμακευτικό προϊόν στο φαρμακείο σας. Μπορείτε να φτιάξετε κρασί, υποκατάστατα καφέ, τσάγια, καθώς και πολλές άλλες υπέροχες συνταγές που χρησιμοποιούν τα άνθη. Μου αρέσει να στεγνώνω τα άνθη και να τα χρησιμοποιώ σε βάλσαμα για τα χείλη, λοσιόν χεριών ή σώματος ή ακόμα και σε σαπούνια!

Το καλύτερο μέρος για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτά τα άνθη είναι με ένα έλαιο με έγχυση πικραλίδας.

πικραλίδα έγχυση λαδιού

Προτιμώ να διαλέγω το δικό μου αργά το πρωί ή νωρίς το απόγευμα. Τα άνθη είναι τα πιο ανοιχτά αυτή τη στιγμή. Απλώς αφαιρέστε τα άνθη από το στέλεχος και μαζέψτε τα σε ένα μπολ. Όταν πάρετε ένα μάτσο πικραλίδες, αποτινάξτε τις προσεκτικά για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση τυχόν κατοίκων που μπορεί να φιλοξενούν. Στη συνέχεια, απλώστε το σε ένα φύλλο αφυγραντήρα. χρησιμοποιώ το δικό μου Excalibur, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε. Φροντίστε απλώς να επιλέξετε τη χαμηλή ρύθμιση. Στεγνώνω τα δικά μου για ένα πλήρες 24ωρο για να βεβαιωθώ ότι είναι εντελώς στεγνά. Οποιοδήποτε νερό μείνει σε αυτά μπορεί να οδηγήσει σε μούχλα, επομένως θέλετε να είστε σίγουροι ότι είναι πλήρως αφυδατωμένα.
αποξηραμένα άνθη πικραλίδας

Τοποθετούμε τα αποξηραμένα άνθη σε ένα βάζο και τα καλύπτουμε με λάδι.

Μερικά από τα αγαπημένα μου λάδια που χρησιμοποιώ για έγχυση είναι κλασματοποιημένη καρύδα, καρύδα, ελιάή ακόμη και λάδι βερίκοκου. Υπάρχουν δύο μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εγχύσετε το λάδι σας. Το ένα είναι να στρώσετε το λάδι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και να το εμποτίσετε σε φούρνο στους 250° για 2 ώρες.

λουλούδια σε βάζο

Η άλλη μέθοδος είναι να τοποθετήσετε ένα σκεπασμένο βάζο σε ένα ηλιόλουστο μέρος και να το ανακινείτε καθημερινά για 2-3 εβδομάδες. Όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, θα πάρετε ένα νόστιμο, ηλιόλουστο κίτρινο λάδι όταν τελειώσετε και έχετε φιλτράρει τα αποξηραμένα άνθη.

κίτρινο λάδι με πικραλίδα

Το εμποτισμένο λάδι θα διαρκέσει όσο το λάδι μεταφοράς που χρησιμοποιείτε.

Για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιώ συνήθως λάδι καρύδας και προσπαθώ να διατηρήσω το εγχυμένο λάδι μου σε μικρότερες παρτίδες για χρήση εντός 4-6 εβδομάδων. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης στο λάδι που χρησιμοποιείτε. Προσθέστε σε λοσιόν, σαπούνια ή ακόμα και βάλσαμο για τα χείλη.
Χρειάζεστε μερικές ιδέες για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο με έγχυση πικραλίδας; Δοκιμάστε το lip balm (πάρτε το DIY εδώ) ή σαπούνι!

Έχετε φτιάξει ποτέ εμποτισμένο λάδι; Θα το δοκιμάσετε με πικραλίδες φέτος; Φροντίστε να το καρφιτσώσετε αυτό για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar