Πώς να φτιάξετε κεριά στέατος

2
Πώς να φτιάξετε κεριά στέατος

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε τα δικά σας diy κεριά αρωματοθεραπείας για αρωματοθεραπεία, ή απλώς έκτακτες ανάγκες!

Συνήθως παραγγέλνουμε μια γεμάτη αγελάδα κάθε 12-15 μήνες, και όταν το κάνουμε, παραγγέλνουμε «τα πάντα εκτός από το moo». Αν μπορούσα να καταλάβω πώς να διορθώσω το „μου“, θα το έπαιρνα επίσης. Τα κρεοπωλεία είναι αρκετά φοβερά για να μας επιτρέψουν να αφαιρέσουμε όλο το λίπος από την αγελάδα, μετατρέποντας σε λίπος αξίας ετών για τηγάνισμα, μαγείρεμα και παρασκευή σαπουνιού.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άλλες χρήσεις του στέατος, ειδικά για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κατά τις εποχές της καταιγίδας, την Άνοιξη και τον Χειμώνα, είναι πιθανό να χάσουμε την ισχύ. Δεν είναι το αγαπημένο μου σενάριο, αλλά ένα για το οποίο πρέπει να είμαι προετοιμασμένος. Τι θα γινόταν αν χάναμε ρεύμα και δεν είχαμε μπαταρίες στους φακούς ή τις είχαμε χάσει;

Βαρέθηκα να αγοράζω μπαταρίες και να τις βάζω σε τηλεχειριστήρια ή άλλα αντικείμενα και τους φακούς να χρησιμοποιούνται έξω και να αφήνονται έξω στη βροχή από τα παιδιά μου. Ξέρω, ξέρω…αλλά έπρεπε να κάνω προσαρμογές για να μειώσω το άγχος των αντικειμένων που χάθηκαν. Δοκίμασα μερικά κεριά για να δω τι μπορώ να κάνω με αυτά.

Φτιάχνοντας κεριά λίπους, μπορείτε να καταναλώσετε όλο το λίπος της αγελάδας, το βοδινό λίπος, όπως έκαναν οι πρόγονοί μας που κατοικούσαν στο λιβάδι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε αιθέρια έλαια στα κεριά για να φτιάξετε κεριά αρωματοθεραπείας ή κεριά μείωσης των κουνουπιών. Τα συγκεκριμένα σπιτικά κεριά βρίσκονται σε βάζα 1/2 pint. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιά βάζα ζελατίνας, ανακυκλωμένα βάζα ή βαζάκια.

Το στερεό λίπος καίει περίπου 8-10 ώρες για κάθε κερί, καθιστώντας το ένα στοιχείο μακράς διαρκείας στις προετοιμασίες μας για καταιγίδες. Είναι επίσης μάλλον ρομαντικά, καθώς αναδίδουν μια απαλή λάμψη.

κεριά στέατος

  • Αρχικά, κατεβάστε το λίπος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ζωικό λίπος με αυτό, από βοδινό λίπος μέχρι λίπος ελαφιού. Το λαρδί θα εργαστεί επίσης για να τα φτιάξει.
  • Στη συνέχεια, πάρτε το φυτίλι σας και κόψτε το περίπου μια ίντσα ψηλότερο από το κηροπήγιο που επιθυμείτε.
  • Τυλίξτε το φυτίλι γύρω από ένα καλαμάκι από ανοξείδωτο χάλυβα ή ένα μολύβι, ώστε το φυτίλι να μείνει στη μέση.
  • Προσεκτικά, φιλτράρετε το λιωμένο λίπος για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το ίζημα.
  • Ρίξτε το καυτό λάδι στο κηροπήγιο.
  • Καθώς το λάδι αρχίζει να κρυώνει, μπορείτε να προσθέσετε αιθέρια έλαια σε αυτό όπως θέλετε.
  • Θέλετε να προσθέσετε τα αιθέρια έλαια στο ψυκτικό στέατος και να ανακατέψετε απαλά για να αναμειχθούν. Τα αιθέρια έλαια είναι πολύ πτητικά και μπορούν να καούν γρήγορα ή να προκαλέσουν τεράστια φωτιά εάν δεν ανακατευτούν καλά.
  • Αφήστε το λίπος να κρυώσει εντελώς και κόψτε το φυτίλι περίπου 1 ίντσα πάνω από το λίπος.

φίλτρο λίπος diy κερί

φυτίλι στη θέση του diy κερί

diy κερί αρωματοθεραπείας

πολλά diy κεριά

Δοκιμάστε μερικά κεριά αρωματοθεραπείας DIY

Σφάλμα κεριού:

Για ένα καταπραϋντικό κερί αρωματοθεραπείας

Για ένα κερί που ενισχύει τη μνήμη

Απολαύστε τα αρωματικά σας κεριά!

Αποθηκεύονται όμορφα σε ένα ράφι, και δεν έχω λιώσει στη ζέστη του καλοκαιριού μόνο στο ράφι ή μουχλιάσει. Εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να μουχλιάσουν, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Έχετε φτιάξει ποτέ κεριά από λίπος στο παρελθόν; Θα τα δοκιμάσετε αυτά; Φροντίστε να το καρφιτσώσετε αυτό για αργότερα!

καρφίτσα κεριών στέατος

Schreibe einen Kommentar