πώς να φτιάξετε ζάχαρη βανίλιας

2
πώς να φτιάξετε ζάχαρη βανίλιας

Οι λιχουδιές ψησίματος, τα μάφιν, τα γρήγορα ψωμιά και πολλά άλλα πήραν μια θέση με αυτή τη σπιτική ζάχαρη βανίλιας.

Αυτή η ζάχαρη είναι ιδανική για να προσθέσετε μόνο μια πινελιά γεύσης βανίλιας και είναι ιδανική όταν δεν έχετε εκχύλισμα στο χέρι. Είναι επίσης εξαιρετικό για γλυκαντικό τσάι, καφέ, κομπούχα και άλλα ποτά.

Η ζάχαρη βανίλιας είναι ένα υπέροχο δώρο για αυτόν τον «δύσκολο να αγοράσει κανείς», αυτόν τον εκκολαπτόμενο σεφ ή όποιον αγαπά τη βανίλια!

Μάθετε πώς να παρασκευάζετε τη δική σας κομπούχα εδώ.

ανάρτηση ζάχαρης βανίλιας

Τι χρειάζεστε για να φτιάξετε τη δική σας ζάχαρη βανίλιας:
1 φασόλι βανίλιας για κάθε φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι ζάχαρη για κάθε φασόλι βανίλιας
βάζο με σφιχτό καπάκι

Περάστε απαλά το μαχαίρι κάτω από το φασόλι για να λάβετε όλη την «καλοσύνη». Βάλτε τη βανίλια και τα φασόλια σε ένα βάζο και προσθέστε τη ζάχαρη σας. Αυτή είναι η προτιμώμενη μέθοδος μου, αλλά θα μπορούσατε επίσης να τα χωρίσετε σε κομμάτια στη ζάχαρη.

Χρησιμοποίησα ακατέργαστη, ακατέργαστη ζάχαρη για αυτό, καθώς μου αρέσουν οι μεγαλύτεροι κόκκοι για πρόσθετη γεύση. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια ζάχαρη θέλετε για αυτό και θα έχει εξίσου υπέροχη γεύση. Κλείστε το καπάκι, κουνήστε το απαλά και σε μια εβδομάδα περίπου, θα έχετε απίστευτη μυρωδιά ζάχαρης βανίλιας!

Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό χώρο.

Δεν αφαιρώ ποτέ τα φασόλια καθώς χρησιμοποιώ τη ζάχαρη. Αν πέσει κάποιο από τα φασόλια, το αφήνω απλώς να προστεθεί στη συνταγή. Τα κομμάτια είναι αρκετά μικρά ώστε να μην δημιουργεί πρόβλημα. Όταν τελειώσω, απλά προσθέτω περισσότερη ζάχαρη στα φασόλια. Νομίζω ότι μπορώ να το κάνω αυτό περίπου 3-4 φορές πριν τα φασόλια φανούν ότι έχουν «ξοδευτεί» και δεν έχουν πια γεύση ή άρωμα βανίλιας.

Έχετε φτιάξει τη δική σας ζάχαρη βανίλια στο παρελθόν; Θα δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή;

Schreibe einen Kommentar