Πώς να τουρσί Εύκολα μελιτζάνα * The Homesteading Hippy

3
Πώς να τουρσί Εύκολα μελιτζάνα * The Homesteading Hippy

Ποιος δεν λατρεύει τα τουρσί; Ξέρω ότι το κάνω! Αλλά μερικές φορές βαριέμαι να τρώω τα παραδοσιακά είδη λαχανικών τουρσί, όπως αγγούρια, κρεμμύδια, πιπεριές και παντζάρια. Θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό!

Η μελιτζάνα τουρσί δεν είναι μόνο νόστιμη – και ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε όλη αυτή την επιπλέον μελιτζάνα από τον κήπο – αλλά είναι επίσης εξαιρετικά θρεπτική. Τα τουρσί είναι εξαιρετικά για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος και αποτελούν τα τέλεια συνοδευτικά για σχεδόν οποιοδήποτε είδος γεύματος (και, ξέρετε, είναι υπέροχα και από μόνα τους!).

μελιτζάνα τουρσί

Μπορείτε να κάνετε τουρσί όποιο είδος μελιτζάνας θέλετε. Το τουρσί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε παλαιότερες μελιτζάνες ή εκείνες που είναι λιγότερο επιθυμητές για άλλες εφαρμογές, όπως αφυδάτωση και κατάψυξη. Το τουρσί κάνει τη μελιτζάνα σας τραγανή και τρυφερή, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος μελιτζάνας θέλετε – ακόμα και αυτές που έχουν μείνει στο ψυγείο για λίγο.

Τούτου λεχθέντος, η καλύτερη μελιτζάνα τουρσί θα παρασκευάζεται πάντα από υλικά υψηλής ποιότητας. Επομένως, θα πρέπει να επιλέξετε μελιτζάνες σφιχτές και ώριμες, καθώς και εκείνες που είναι απαλλαγμένες από κάθε είδους ψεγάδι.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας μελιτζάνα τουρσί στο σπίτι.

αντίχειρα συνταγής κονσέρβας τουρσί μελιτζάνας

Συνταγή για κονσερβοποίηση μελιτζάνας τουρσί

The Homesteading Hippy

Χρόνος προετοιμασίας 1 hr

Ωρα μαγειρέματος 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος 1 hr 15 λεπτά

Σειρά μαθημάτων Κονσερβοποίηση

Κουζίνα μεσογειακός

 • 3 ½ φλιτζάνια νερό
 • 3 ½ φλιτζάνια λευκό ξύδι
 • 1/3 φλιτζάνια αλάτι kosher
 • 7 κεφάλια άνηθου
 • 7 σκελίδες σκόρδο
 • 7 φύλλα δάφνης
 • 5 λίβρες μελιτζάνες περίπου 10-12 μελιτζάνες
 • Ξεκινήστε ψιλοκόβοντας το σκόρδο σας και ψιλοκόβοντας τον άνηθο σας, αν χρειάζεται, και μετά προχωρήστε στη μελιτζάνα σας. Μπορείτε να κόψετε τη μελιτζάνα σε κύβους ή φέτες – εξαρτάται από εσάς.

 • Στη συνέχεια, βάλτε το ξύδι και το νερό σας σε μια κατσαρόλα. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Ενώ το κάνετε αυτό, θα πρέπει επίσης να πλένετε βάζα κονσερβοποίησης επτά πίντας.

 • Ενώ ετοιμάζετε την άλμη σας, μπορείτε επίσης να αποστειρώνετε τα βάζα και τις ταινίες σας. Δεν χρειάζεται να αποστειρώσετε τα καπάκια, αν και μπορείτε, αν θέλετε, ρίχνοντάς τα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Τα βάζα και οι ταινίες μπορούν να αποστειρωθούν περνώντας τα στον κύκλο απολύμανσης στο πλυντήριο πιάτων ή βράζοντάς τα επίσης σε κατσαρόλες με ζεστό νερό.

 • Μόλις η άλμη πάρει μια βράση, αρχίστε να γεμίζετε τα βάζα σας. Βάλτε μια σκελίδα σκόρδο ή το ψιλοκομμένο ισοδύναμό του, ένα κεφάλι άνηθο και ένα φύλλο δάφνης σε κάθε βάζο.

 • Μόλις γεμίσουν τα βάζα με βότανα, μπορείτε να προχωρήσετε και να προσθέσετε τη μελιτζάνα σας σε φέτες. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσθέσετε το διάλυμα τουρσί με νερό και ξύδι σε κάθε βάζο, φέρνοντάς το περίπου στο 1/4” της κορυφής του βάζου.

 • Πριν σφίξετε τις ταινίες, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φυσαλίδες αέρα. Αφαιρέστε τα και προσαρμόστε για το headspace εάν χρειάζεται.

 • Μόλις γεμίσουν τα βάζα και αφαιρεθούν οι φυσαλίδες αέρα, βάλτε τα καπάκια και τις ταινίες στα βάζα σας. Σφίξτε τα μέχρι να σφίξουν τα δάχτυλα.

 • Σκουπίστε τα χείλη των βάζων σας έτσι ώστε να μην υπάρχει τροφή γύρω από τις άκρες που να μολύνουν το κονσερβοποιό σας.

 • Σε μια κονσέρβα για λουτρό νερού, φέρτε το νερό σας σε σημείο βρασμού. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε τα βάζα σας. Επεξεργαστείτε τα για δεκαπέντε λεπτά, προσαρμόζοντας το υψόμετρο ανάλογα με τις ανάγκες.

 • Όταν τελειώσει ο χρόνος, μπορείτε να προχωρήσετε και να αφαιρέσετε τα βάζα από την κονσέρβα με μια λαβίδα. Τοποθετήστε τα σε ένα καθαρό πανί για να κρυώσουν – μην τα τοποθετείτε απευθείας σε πάγκο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο.

 • Καθώς τα βάζα σας κάθονται και κρυώνουν, μπορεί να ακούσετε θορύβους που σκάνε. Αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό, αλλά αντίθετα είναι ένα σημάδι ότι τα βάζα σας σφραγίζουν. Αφήστε τα βάζα να κρυώσουν για περίπου 12 έως 24 ώρες πριν τα ανοίξετε.

Χρησιμοποιώντας μελιτζάνα τουρσί

Η μελιτζάνα τουρσί μπορεί να κονσερβοποιηθεί ή να διατηρηθεί στο ψυγείο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα διαρκέσει για μια εβδομάδα ή περισσότερο εκεί (αν και μπορεί να αρχίσει να χάνει τη τραγανή γεύση και τη γεύση μετά από εκείνη την πρώτη εβδομάδα). Η μελιτζάνα τουρσί έχει υπέροχη γεύση σε σαλάτες ζυμαρικών καθώς και σε φρεσκοψημένο ψωμί.

Η καλύτερη σύσταση για χρήση μελιτζάνας τουρσί; Μην είστε ανυπόμονοι – και φροντίστε να περιμένετε τον κατάλληλο χρόνο πριν ανοίξετε τα βάζα σας με μελιτζάνα τουρσί! Ιδανικά, θα πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν ανοίξετε ένα βάζο, έτσι ώστε οι γεύσεις να έχουν πραγματικά χρόνο να περάσουν στα βάζα.

Τύλιξε

Τώρα που ξέρετε πώς να κάνετε τουρσί μελιτζάνας, είμαι σίγουρος ότι θα θέλετε να το δοκιμάσετε. Μπορείτε να κάνετε τουρσί οποιουδήποτε τύπου μελιτζάνας και θα είναι μια φανταστική προσθήκη στο τραπέζι crudité στο επόμενο δείπνο σας – το εγγυώμαι!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για κάποιους άλλους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συντηρήσετε τη μελιτζάνα; Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την πλήρη λίστα μας με τους καλύτερους τρόπους διατήρησης της μελιτζάνας. Επίσης, μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πώς να κάνετε τουρσί μελιτζάνας σε αυτό το άρθρο.

καρφίτσα τουρσί μελιτζάνας

Schreibe einen Kommentar