Πώς να πλέξετε τις δικές σας πετσέτες πιάτων * The Homesteading Hippy

1
Πώς να πλέξετε τις δικές σας πετσέτες πιάτων * The Homesteading Hippy

καρφίτσα πανί πιάτων

Η κόρη μου έπιασε το πλέξιμο μόνη της μια μέρα.

Όταν λέω „μια μέρα“, εννοώ κυριολεκτικά „μια μέρα“. Πήγε στη βιβλιοθήκη, διάλεξε μερικά βιβλία αυτοβοήθειας για το πλέξιμο, πήρε μερικά νήματα και βελόνες από το κατάστημα χειροτεχνίας και άρχισε να πλέκει.

Ήταν μόλις 9 ετών εκείνη την εποχή, αλλά η αποφασιστικότητά της να μάθει πώς να πλέκει την κράτησε ακόμα και όταν ήταν δύσκολο. Έκτοτε έχει φτιάξει αμέτρητα καπέλα, πουλόβερ, γάντια ακόμα και κάλτσες. Όταν της ζήτησα να μου πλέξει μερικές πετσέτες πιάτων, συμφώνησε με χαρά.

Αυτό είναι το μοτίβο της και οι οδηγίες για το πλέξιμο το δικό σας

Δεν μπορώ να τα διεκδικήσω, γιατί δεν έμαθα ποτέ να πλέκω μόνη μου. Πάντα είχα στο μυαλό μου να μάθω, αλλά ποτέ δεν έχω την υπομονή να κάτσω αρκετά ακίνητος για να κάνω ράμματα, πόσο μάλλον να κάνω οτιδήποτε δημιουργικό. Προς το παρόν, πρέπει να βασιστώ στις αριστοτεχνικές της ικανότητες στο πλέξιμο και το κροσέ για να αναπληρώσω αυτό που μου λείπει. Καλά που είναι με το μέρος μου, σωστά; 😉

Για να πλέξετε τις δικές σας πετσέτες πιάτων

Χρειάζεστε νήμα από 100% βαμβάκι. Αυτό είναι διαθέσιμο στα περισσότερα καταστήματα χειροτεχνίας. Κανείς από εμάς δεν θα μπορούσε να το βρει σε μεγάλα καταστήματα όπως το Walmart ή το Meijer, αλλά το δικό σας μπορεί να το έχει. Μπορείτε επίσης να το βρείτε εδώ.

Επέλεξα το πράσινο γιατί ταιριάζει με την κουζίνα μου αρκετά. Κάθε πετσέτα πιάτων απαιτεί ολόκληρο το κουβάρι για να γίνει. Αυτό το σχέδιο πλέκει το πανί πιάτων υπό γωνία που ανεβαίνει και μετά προς τα κάτω από τη μέση. Χρησιμοποίησε επίσης βελόνες μεγέθους 7 για αυτό το πανί πιάτων.

  1. Πρώτα, κάντε 3 ράμματα.
  2. Σειρά 1-πλέξη κατά μήκος
  3. Σειρά 2 – δεμένη 2, νήμα από πάνω, δεμένη μέχρι το τέλος
  4. Σειρά 3-Σειρά 75, πλέξιμο 2, νήμα από πάνω, πλέξη μέχρι το τέλος.

Αφού κάνετε 75 ράμματα στις βελόνες, θα αρχίσετε να μειώνετε τα ράμματα. Κάνετε αυτό πλέκοντας ένα, πλέκοντας 2 μαζί, νήμα πάνω, πλέκοντας 2 μαζί και στη συνέχεια πλέκοντας κάθε φορά.

Μόλις σας απομένουν μόλις 3 βελονιές, δέστε και βιόλα! Τελείωσες!

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτά, εκτός από το γεγονός ότι τα έφτιαξε η κόρη μου…

…είναι πόσο καλά στέκονται όρθιοι. Καθαρίζουν καλύτερα κατσαρόλες και τηγάνια από τα scrubbies που αγόραζα, και έχουν πλυθεί πολύ καλά. Μπορώ να τα πλένω στο χέρι στο νεροχύτη μετά από κάθε καθημερινή χρήση και να τα χρησιμοποιώ για 2-3 ημέρες. Στεγνώνουν εύκολα κατά τη διάρκεια της νύχτας και δεν ανησυχώ μήπως μείνουν μικρόβια σε αυτά.

Schreibe einen Kommentar