Πώς να δημιουργήσετε στόχους που πραγματικά θα ακολουθήσετε

4
Πώς να δημιουργήσετε στόχους που πραγματικά θα ακολουθήσετε

Έχετε βάλει ποτέ έναν στόχο και μετά τον ξεχάσατε εντελώς;

Ναι κι εγώ…. Εντελώς ένοχος γι‘ αυτό εδώ.

Γιατί νομίζετε ότι συμβαίνει αυτό;

Οχι πραγματικά. Σκεφτείτε τον τελευταίο στόχο που θέσατε και ξεχάσατε.

Γιατί νομίζεις ότι το ξέχασες;

……………………….

Είναι επειδή ο στόχος σας δεν είναι απόλυτα σύμφωνος με τις προτεραιότητές σας!

Επομένως, πρέπει είτε να αλλάξετε τον στόχο σας ώστε να ταιριάζει με τις προτεραιότητές σας είτε να προσαρμόσετε τις προτεραιότητές σας και να δημιουργήσετε έναν νέο στόχο που να ταιριάζει περισσότερο με αυτό που ελπίζετε να επιτύχετε.

Ένα πραγματικά εύκολο παράδειγμα αυτού από τη ζωή μου είναι στις επιχειρήσεις.

Έχω περάσει μεγάλο μέρος της μητρότητάς μου προσπαθώντας να ξεκινήσω κάποιο είδος επιχείρησης:

 • Κατασκευή και πώληση κεριών
 • Πώληση αιθέριων ελαίων Young Living
 • Πώληση συμπληρωμάτων
 • Προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως εικονικός βοηθός
 • Ακόμη και αυτό το blog ξεκίνησε με σκοπό να το μετατρέψει σε επιχείρηση

Δημιούργησα στόχους για καθεμία από αυτές τις επιχειρήσεις, αλλά δεν αντιμετώπισα αυτές τις επιχειρήσεις ως προτεραιότητες στη ζωή μου. Μπορεί να έλεγα ότι ήταν προτεραιότητα, αλλά ποτέ δεν πίστεψα πραγματικά ότι ήταν έτσι δεν πέτυχα ποτέ τους στόχους μου.

Συνειδητοποίησα ότι αν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω μια επιχείρηση που θα καθοδηγούσε άλλες μαμάδες πώς να βιώσουν την ηρεμία στη ζωή τους, τότε θα έπρεπε να το βάλω ως προτεραιότητα.

Έτσι δημιούργησα στόχους που αρχικά επικεντρώθηκαν στο να με βοηθήσουν να καθιερώσω την επιχείρησή μου ως προτεραιότητα στη ζωή μου.

Έκανα πράγματα όπως:

 • Προσλάβετε έναν προπονητή επιχειρήσεων
 • Αφήστε κατά μέρος ώρες εργασίας κάθε μέρα
 • Δικτυωθείτε και λέτε σε άλλους ανθρώπους για την επιχείρησή μου κάθε μέρα
 • Δημιουργήστε μια προσφορά
 • Δημιουργήστε μια ομάδα στο Facebook όπου θα μπορούσα να αρχίσω να υπηρετώ σε ηγετικό ρόλο

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έκανα, και συνεχίζω να κάνω, για να με βοηθήσω να καθιερώσω αυτήν την επιχείρηση ως προτεραιότητα ήταν να υπενθυμίζω στον εαυτό μου γιατί αυτό είναι προτεραιότητα και να αφαιρώ τις δικαιολογίες που έπεφταν στο μυαλό μου γιατί δεν έπρεπε. να είναι.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, αυτές οι δικαιολογίες είχαν να κάνουν περισσότερο με τη δική μου αξία παρά με οτιδήποτε άλλο. Αυτές οι δικαιολογίες θα έλεγαν:

 • Δεν είσαι άξιος
 • Υπάρχουν άλλοι που μπορούν να βοηθήσουν αυτές τις μαμάδες πολύ καλύτερα από εσάς
 • Κανείς δεν σε χρειάζεται
 • Δεν έχετε τίποτα αξιόλογο να προσφέρετε

Είδα αυτό το ίδιο μοτίβο σε όλες τις αποφάσεις και τους στόχους που προσπάθησα να θέσω στη ζωή μου. Διαπίστωσα ότι η ταυτότητά μου δεχόταν συνεχώς επίθεση και κάνω τις απαραίτητες ενέργειες για να την αντιμετωπίσω με την αλήθεια.

Καθώς το σκέφτεστε αυτό, θέλω να είστε πραγματικά ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με τα ψέματα και τις δικαιολογίες που αντιμετωπίζετε καθημερινά. Ίσως είναι η πρώτη φορά που το σκέφτεσαι πραγματικά και δεν πειράζει. Το σημαντικό προς το παρόν είναι να κατανοήσετε και να εντοπίσετε τα ψέματα που σας εμποδίζουν να παρακολουθήσετε τι είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς.

Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με το πώς να χειριστώ όλα αυτά τα ψέματα σήμερα, αλλά η γραφή και ένας καλός φίλος, μέντορας ή προπονητής είναι εκπληκτικά πλεονεκτήματα που πρέπει να έχετε καθώς τα πολεμάτε.

Αν και μπορεί να χρησιμοποίησα το παράδειγμα της έναρξης μιας επιχείρησης, αυτό ισχύει για κάθε τομέα της ζωής σας και τους τομείς που προσδιορίζετε ως προτεραιότητες για εσάς.

Επιστρέφοντας λοιπόν στην αρχική μας σκέψη….

Θέλω να πας και να προσδιορίσεις ποιες είναι οι προτεραιότητές σου στη ζωή σου. Στη συνέχεια, αποφασίστε για 3 στόχους που θέλετε να δουλέψετε για τους επόμενους 3 μήνες, οι οποίοι ταιριάζουν περισσότερο με τις προτεραιότητές σας και τη συγκεκριμένη σεζόν στη ζωή σας.

Θα μου άρεσε αν τις μοιραστείτε στα σχόλια!


Schreibe einen Kommentar