Πώς να αποδώσετε λίπος για ψήσιμο, τηγάνισμα και άλλα!

2
Πώς να αποδώσετε λίπος για ψήσιμο, τηγάνισμα και άλλα!

Τι είναι το λίπος; Λοιπόν, είναι το προϊόν αυτού που συμβαίνει όταν παχύνετε το βόειο κρέας.

Το να αποδώσεις το λίπος σημαίνει ότι το έχεις λιώσει και «βγάλεις» το λίπος. Αφαιρεί τυχόν υπολείμματα στο λίπος και το κάνει λείο, κρεμώδες και εύκολο στη χρήση. Βασικά αλλάζεις τη σύνθεση. Η απόδοσή του είναι εύκολη και χρειάζονται μόνο λίγες ώρες για να είναι αρκετό για ολόκληρο το έτος.

μοσχαρίσιο λίπος

Πρώτα, θα χρειαστεί να πάρετε λίγο λίπος βοείου κρέατος.

Το τοπικό κρεοπωλείο μας το πουλάει ως „suet“ και γενικά κοστίζει 0,25 $/λίβρα. Μπορείτε επίσης να τους ζητήσετε να το αποθηκεύσουν για εσάς όταν παραγγείλετε ένα μέρος μιας αγελάδας. Θα θελήσετε να το τοποθετήσετε σε ένα μεγάλο δοχείο. Εάν δεν ταιριάζει πλήρως, θα θέλετε να το κόψετε για να ταιριάζει.

Γυρίστε το σκεύος σε χαμηλή θερμοκρασία και αφήστε το για αρκετές ώρες.

Μετά από λίγο λιώνει και λαδώνει, με το λίπος να διαχωρίζεται. Αφού «μαγειρευτεί» για περίπου 24 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία, θα θέλετε να ετοιμάσετε ένα ή δύο βαζάκια. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και στεγνά. Εμπιστευτείτε με σε αυτό. Ζεστό λάδι+κάθε λίγο νερό= δυσάρεστο, ωχρό χάλι!

Τοποθέτησα ένα χωνί κονσερβοποίησης πάνω από ένα βάζο με φαρδύ στόμιο τετράγωνο και από πάνω έβαλα μια διπλή στρώση από τυρί.

Φιλτράρετε το ζεστό λίπος σας μέσα από το τυρόπανο, προσέχοντας πολύ να μην καείτε!! Τώρα θα έχετε πολύ καυτό λάδι! Αφήστε το στην άκρη, μακριά για αρκετές ώρες. Όταν κρυώσει εντελώς, θα γίνει γαλακτώδες και θα σκληρύνει από μόνο του. Νόστιμο!!! Και ιδανικό για τηγάνισμα πατάτας, προσθήκη σε μπισκότα ή χρήση για σπιτικά σαπούνια! Καλή απόδοση!

Σε τι θα χρησιμοποιούσατε το βοδινό λίπος;

στέατος κατακόρυφο

Schreibe einen Kommentar