Πιθανή νέα επιλογή για την καταπολέμηση του πρασίνου των εσπεριδοειδών

0
Πιθανή νέα επιλογή για την καταπολέμηση του πρασίνου των εσπεριδοειδών

Ερευνητές σε μια συλλογική προσπάθεια εργάζονται σε μια νέα πιθανή επιλογή για την καταπολέμηση του πρασίνου των εσπεριδοειδών.

Ερευνητικό έργο συνεργασίας μεταξύ του εργαστηρίου Gupta, της Κοινοπραξίας του Νέου Μεξικού (NMC) και του εργαστηρίου Stover στο USDA/ARS επικεντρώνεται στη διερεύνηση μιας νέας πιθανής επιλογής για την καταπολέμηση του πρασίνου των εσπεριδοειδών. Η έρευνα επικεντρώνεται στις αλληλεπιδράσεις των πρωτεϊνών μεταξύ των εσπεριδοειδών και των Υποψήφιος Liberbacter asiaticus (ντοLas) βακτήρια, σύμφωνα με ένα άρθρο της βιομηχανίας εσπεριδοειδών. Εξερευνήστε τις λεπτομέρειες παρακάτω.

Πρωτεΐνες που καταπολεμούν το πράσινο των εσπεριδοειδών

Σύμφωνα με το άρθρο, η έρευνα για τη νέα πιθανή επιλογή για την καταπολέμηση του πρασίνου των εσπεριδοειδών αφορά «τις δύο υποτιθέμενες λοιμογόνους πρωτεΐνες του Υποψήφιος Liberbacter asiaticus (ντοLas) που μεταδίδονται από φορείς ψύλλων και προκαλούν νόσο HLB».

«Η ανοσοαπόκριση των φυτών περιλαμβάνει πρωτεΐνες που αναζητούν και σκοτώνουν παθογόνους μικροοργανισμούς. Ωστόσο, ορισμένα βακτήρια παραμένουν τοξικά επειδή έχουν αναπτύξει την ικανότητα να μπλοκάρουν αυτές τις άμυνες των φυτών. Σε αυτή τη μελέτη, χρησιμοποιήσαμε προσομοιώσεις υπολογιστή για να σχεδιάσουμε μια μίμηση πρωτεΐνης μεταφοράς λιπιδίων που διατηρείται σε πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένων των εσπεριδοειδών, και δείξαμε ότι το μίμημα διασώζει τη βακτηριοκτόνο δραστηριότητα της πρωτεΐνης μεταφοράς λιπιδίων», δήλωσε ο Loan Huynh, ανώτερος ερευνητής στο το New Mexico Consortium and Trait Biosciences, είπε στο άρθρο.

Ο Supratim Basu, επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και σύμβουλος επιστήμονας στο NMC, είπε στο άρθρο: «Ο εντοπισμός στόχων εσπεριδοειδών όπως η πρωτεΐνη μεταφοράς λιπιδίων θα ανοίξει το δρόμο για τη θεραπεία της νόσου HLB χρησιμοποιώντας την πρωτεΐνη όχι μόνο ως βακτηριοκτόνο, αλλά επίσης ως διεγέρτης του ανοσοποιητικού».

Ο Guixia Hao, ερευνητής στο USDA/ARS, πρόσθεσε: «Αυτή η έρευνα απέδειξε τον σημαντικό ρόλο δύο ντοLas effectors και προσδιόρισαν τους στόχους τους. Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτούς τους στόχους, ειδικά την πρωτεΐνη μεταφοράς λιπιδίων, για να ενισχύσουμε την αντοχή των εσπεριδοειδών σε βακτηριακές λοιμώξεις. Αυτό το εύρημα είναι σημαντικό για την ανάπτυξη νέων στρατηγικών για τον έλεγχο της HLB των εσπεριδοειδών».

Schreibe einen Kommentar