Ο πλήρης οδηγός των λουλουδιών του μήνα γέννησης

0
Ο πλήρης οδηγός των λουλουδιών του μήνα γέννησης

Σε όλους αρέσει να λαμβάνουν λουλούδια στα γενέθλιά τους, αλλά μπορείτε πραγματικά να μετατρέψετε το δώρο σας σε κάτι ουσιαστικό στέλνοντας στα αγαπημένα σας πρόσωπα τα λουλούδια του μήνα γέννησής τους. Δεν ξέρεις ποιο λουλούδι αντιστοιχεί στον μήνα γέννησής του, λες; Λοιπόν, σήμερα είναι η τυχερή σας μέρα γιατί έχουμε συγκεντρώσει τον εύχρηστο οδηγό Birthday Flowers παρακάτω για εύκολη αναφορά.

Ιανουάριος: Το γαρύφαλλο

Το λουλούδι γέννησης για όσους γεννήθηκαν τον Ιανουάριο είναι το γαρύφαλλο. Είναι επίσης γνωστό ως dianthus, γλυκό William ή gillyflower. Το γαρύφαλλο ανθίζει σχεδόν σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, όπως μωβ, κόκκινο, κίτρινο ακόμα και πράσινο. Τα γαρίφαλα μπορεί να φαίνονται ευαίσθητα, αλλά μπορούν να αναπτυχθούν κάτω από ακραίες συνθήκες και θα ανθίσουν τους χειμερινούς μήνες, αρκεί να μην είναι παγωμένος. Αυτό το λουλούδι συμβολίζει τη γοητεία, την αγάπη και τη μνήμη.

Ιανουάριος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει γαρύφαλλο

Το δευτερεύον λουλούδι γέννησης είναι η χιονοστιβάδα, ένα λουλούδι που θα ανθίσει επίσης κατά τους μήνες Ιανουάριο έως Μάρτιο για να κάνει τους κρύους χειμερινούς μήνες να αισθάνονται λίγο πιο φωτεινοί. Η άγρια ​​χιονοστιβάδα συνήθως αναπτύσσεται σε μεγάλα κομμάτια και μοιάζει με χωράφι καλυμμένο με χιόνι. Αυτά τα λουλούδια συμβολίζουν την αναγέννηση και την ελπίδα — πόσο ταιριαστό για τον πρώτο μήνα του χρόνου!

Διαβάστε περισσότερα για το λουλούδι γαρύφαλλου στον αναλυτικό οδηγό.

Φεβρουάριος: Η Βιολέτα

Τα πιο συχνά αναφερόμενα λουλούδια γέννησης για τον Φεβρουάριο είναι η βιολέτα και το primrose. Η βιολέτα, που προέρχεται από το γένος βιόλα, είναι σύμβολο σεμνότητας, ταπεινότητας και πίστης. Οι βιολέτες πήραν το όνομά τους από το μπλε-μωβ χρώμα τους αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν σε κίτρινα, μπλε και κρεμ χρώματα.

Φεβρουάριος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει βιολετί

Το δευτερεύον λουλούδι γέννησης για τον Φεβρουάριο, το primrose, είναι ένα ωχροκίτρινο λουλούδι που είναι βρώσιμο! Εάν ετοιμάζετε μια τούρτα γενεθλίων για έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας που γεννήθηκε τον Φεβρουάριο, σκεφτείτε το κίτρινο γλάσο και μερικά primroses για διακόσμηση για να εξατομικεύσετε την τούρτα.

Μάρτιος: Ο Νάρκισσος

Οι ασφόδελοι κουδουνίζουν την άνοιξη και είναι το τέλειο λουλούδι γέννησης για τον Μάρτιο. Αυτά τα λουλούδια συμβολίζουν την ελπίδα, την αναγέννηση και την αναζωογόνηση και συχνά αναφέρονται ως νάρκισσος τρομπέτας. Οι ασφόδελοι φέρουν διαφορετικές έννοιες σε διαφορετικούς πολιτισμούς. Στην Κίνα, δίνονται ως ένδειξη καλής τύχης για το νέο έτος, ενώ ένας νάρκισσος αντιπροσωπεύει την πίστη στην Ουαλία. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι τα λουλούδια είχαν θεραπευτικές δυνάμεις.

Μάρτιος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει νάρκισσος

Ενώ δεν υπάρχει άλλο λουλούδι γέννησης τον Μάρτιο, οι ανεμώνες, οι τουλίπες, οι ίριδες και οι αζαλέες συνδέονται συχνά με αυτόν τον μήνα καθώς η ανθοφορία τους σηματοδοτεί την αρχή της άνοιξης. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την προέλευση του νάρκισσου στο εμπεριστατωμένο άρθρο μας σχετικά με το λουλούδι γέννησης του Μαρτίου.

Απρίλιος: Η Μαργαρίτα

Η όμορφη μαργαρίτα συμβολίζει την αγνότητα, τα νέα ξεκινήματα και την αληθινή αγάπη. Είναι το λουλούδι γέννησης για όποιον γεννηθεί τον Απρίλιο και κάνει μια υπέροχη επιλογή για να το χαρίσει σε ανοιξιάτικο μπουκέτο! Οι μαργαρίτες ζέρμπερα ανακαλύφθηκαν στα τέλη του 1800 στη Νότια Αφρική από έναν Σκωτσέζο που έφερε τα λουλούδια πίσω στην πατρίδα του. Από εκεί έγιναν γρήγορα γνωστά και παραμένουν ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια μέχρι σήμερα.

Απρίλιος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει μαργαρίτα

Οι Βρετανοί έδωσαν και το όνομά του στο λουλούδι, ή έτσι μας λένε. Πιστεύεται ότι το όνομα προέρχεται από ένα παλιό αγγλικό ρητό „daes eage“ ή „day’s eye“, επειδή οι μαργαρίτες ανοίγουν με το πρώτο άγγιγμα του ηλιακού φωτός. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το λουλούδι γέννησης του Απριλίου, διαβάστε για την προέλευση και τη σημασία του στον λεπτομερή οδηγό μας.

Μάιος: Το κρίνο της κοιλάδας

Το ανοιξιάτικο λουλούδι κρίνο της κοιλάδας είναι το λουλούδι που γεννήθηκε τον Μάιο. Το λουλούδι του δάσους με γλυκό άρωμα χαρακτηρίζεται από τις λευκές κεφαλές λουλουδιών σε σχήμα καμπάνας που ανοίγουν στα τέλη της άνοιξης. Επειδή το λουλούδι ανθίζει τον Μάιο, λέγεται και καμπάνες του Μαΐου. Τα λουλούδια συμβολίζουν τη γλυκύτητα, τη μητρότητα και την ταπεινοφροσύνη και χρησιμοποιούνται συχνά σε γαμήλιες ανθοδέσμες.

Μάιος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει κρίνο της κοιλάδας

Το δευτερεύον λουλούδι γέννησης για όποιον γεννηθεί τον Μάιο είναι ο κράταιγος που συμβολίζει την ελπίδα και την ευτυχία. Ο κράταιγος είναι τεχνικά ένα δέντρο και μπορεί να αναπτυχθεί σε έναν όμορφο φράκτη με λευκά ή ροζ άνθη. Μάθετε περισσότερα για την ιστορία του λουλουδιού του Μάη.

Ιούνιος: Το τριαντάφυλλο

Το τριαντάφυλλο είναι το επίσημο λουλούδι γέννησης για τον μήνα Ιούνιο. Δεν πρόκειται να εκπλαγείτε που η έννοια αυτού του λουλουδιού είναι ρομαντισμός και αγάπη. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι συνέδεσαν το λουλούδι με τις θεές της ομορφιάς και της αγάπης τους, την Αφροδίτη και την Αφροδίτη, και το νόημα παρέμεινε για τους επόμενους αιώνες.

Ιούνιος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει τριαντάφυλλο

Ωστόσο, διαφορετικά χρωματιστά τριαντάφυλλα μπορούν να αλλάξουν τον συμβολισμό του λουλουδιού. Τα κίτρινα τριαντάφυλλα συμβολίζουν τη φιλία, τα λευκά τριαντάφυλλα σημαίνουν αθωότητα ή αγνότητα και τα ροζ τριαντάφυλλα συμβολίζουν την τέλεια ευτυχία. Το μελισσόχορτο είναι το άλλο λουλούδι του μήνα γέννησης για τον Ιούνιο.

Μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τη σημασία του λουλουδιού γέννησης Ιουνίου.

Ιούλιος: The Larkspur

Το Larkspur είναι ένα είδος του γένους delphinium και το λουλούδι γέννησης για τον καλοκαιρινό μήνα Ιούλιο. Λέγεται ότι οι Tudors έδωσαν το όνομά του στο λουλούδι επειδή έμοιαζε με το κέντρισμα του κορυδαλιά με τις ψηλές ακίδες και τα πολύχρωμα πέταλα του. Το λαρκάδικο συμβολίζει την αξιοπρέπεια, τη χάρη και τη θετικότητα.

Ιούλιος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει λουλούδι

Το νούφαρο είναι το δευτερεύον λουλούδι γέννησης για αυτόν τον μήνα. Αντιπροσωπεύει την αθωότητα, την ελπίδα και την αναγέννηση. Αν θέλετε να μάθετε πώς σχετίζεται το λαρκαδόρο με την ελληνική μυθολογία, ανατρέξτε στο άρθρο μας για τα λουλούδια γέννησης Ιουλίου.

Αύγουστος: Η Γλαδιόλα

Το λουλούδι γέννησης του Αυγούστου είναι η γλαδιόλες. Αντιπροσωπεύει τη δύναμη, την ακεραιότητα και την ανάμνηση, αλλά συχνά συνδέεται και με τον ερεθισμό, καθώς οι ρομαντικοί της Βικτώριας πίστευαν ότι τα λουλούδια ήταν σε θέση να τρυπήσουν την καρδιά κάποιου με την ομορφιά τους.

Αύγουστος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει γλαδιόλες

Το δευτερεύον λουλούδι γέννησης για τον μήνα Αύγουστο είναι η παπαρούνα. Όπως και η γλαδιόλες, συμβολίζει την ανάμνηση. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις γλαδιόλες ή να μάθετε τι είναι η γενέθλια πέτρα του Αυγούστου, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας για το λουλούδι γέννησης Αυγούστου.

Σεπτέμβριος: Ο Αστήρ

Ο ζωηρός αστέρας είναι το λουλούδι γέννησης του Σεπτεμβρίου. Αυτό το όμορφο λουλούδι έρχεται σε μια ποικιλία χρωμάτων από πορτοκαλί έως κόκκινο, λευκό και όλες τις αποχρώσεις του ροζ και του μωβ. Το σχήμα μοιάζει με αστέρι που έδωσε το όνομά του στο λουλούδι. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, η θεά Αστραία έκλαψε κάποτε πάνω από έναν σκοτεινό ουρανό με πολύ λίγα αστέρια για να φωτίσει τη νύχτα. Εκεί που τα δάκρυά της έπεσαν στο έδαφος, φύτρωσαν όμορφα λουλούδια σε σχήμα αστεριού. Ο αστέρας συμβολίζει την αγάπη, τη σοφία και τη βασιλεία.

Σεπτέμβριος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει αστέρας

Η πρωινή δόξα, τα λουλούδια που ανθίζουν τα ξημερώματα, συνδέονται επίσης συχνά με τον μήνα Αύγουστο. Διαβάστε περισσότερα για το λουλούδι γέννησης του Αυγούστου και μάθετε γιατί οι πεταλούδες αγαπούν αυτά τα λουλούδια ακόμα περισσότερο από εμάς!

Οκτώβριος: Κατιφές

Ενώ το έντονο πορτοκαλί χρώμα του κατιφέ είναι αυτό για το οποίο το γνωρίζουμε, το λουλούδι γέννησης του Οκτωβρίου ανθίζει επίσης σε λευκό και κίτρινο χρώμα. Το λουλούδι είναι εγγενές στη Μεσόγειο και συμβολίζει τη δημιουργικότητα, το πάθος και το θάρρος. Το δευτερεύον λουλούδι γέννησης για τον Οκτώβριο είναι ο Κόσμος.

Οκτώβριος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει κατιφές

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου εορτασμού του Dia de los Muertos, μπορείτε να βρείτε τον κατιφέ να διακοσμεί τους δρόμους του Μεξικού. Στη μεξικανική κουλτούρα, το λουλούδι συμβολίζει τον ήλιο και το φως και πιστεύεται ότι βοηθά τα πνεύματα να βρουν το δρόμο τους από το νεκροταφείο στους βωμούς όπου γιορτάζεται η ζωή τους.

Διαβάστε περισσότερα για τον συμβολισμό και την ιστορία του λουλουδιού του Οκτώβρη.

Νοέμβριος: Το Χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο, που συχνά αναφέρεται ως μαμά, είναι το μοναδικό λουλούδι γέννησης για τον μήνα Νοέμβριο. Το νόημα αυτού του λουλουδιού που καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα γύρω στον 15ο αιώνα είναι η πίστη, η χαρά και η μακροζωία.

Νοέμβριος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει χρυσάνθεμο

Το χρυσάνθεμο δεν είναι μόνο το λουλούδι γέννησης του Νοέμβρη, είναι επίσης το λουλούδι της επιλογής για τη 13η επέτειο του γάμου για να ευχηθούμε στο ζευγάρι μια μακρά και χαρούμενη ζωή μαζί!

Δεκέμβριος: Ο Νάρκισσος

Ο νάρκισσος είναι το λουλούδι γέννησης για όποιον γιορτάζει την ιδιαίτερη μέρα του τον Δεκέμβριο και σημαίνει πίστη, καλές ευχές και σεβασμό. Τα περισσότερα λουλούδια του γένους νάρκισσους ανθίζουν στις αρχές της άνοιξης, αλλά είδη όπως ο χάρτινος νάρκισσος μπορούν να βρεθούν σε όλο τους το μεγαλείο τους κρύους χειμερινούς μήνες όπως ο Δεκέμβριος.

Δεκέμβριος μήνας γέννησης λουλούδι που σημαίνει νάρκισσος

Το Holly συνδέεται επίσης συχνά με αυτόν τον μήνα και είναι μια όμορφη επιλογή αν θέλετε να στολίσετε τη συσκευασία του δώρου σας. Διαβάστε περισσότερα για τον Νάρκισσο και μάθετε γιατί το λουλούδι γέννησης για τον Δεκέμβριο είναι σημάδι αυτοπεποίθησης και φιλοδοξίας.

Αυτά είναι τα τέλεια λουλούδια για να συμπεριλάβετε σε μια ανθοδέσμη γενεθλίων, ώστε ο φίλος ή το μέλος της οικογένειάς σας να γνωρίζει πόσο τα εκτιμάτε. Η επιπλέον σκέψη που θα βάλετε για να τους στείλετε λουλούδια για την ξεχωριστή τους μέρα δεν θα περάσει απαρατήρητη και θα είναι ένα εξαιρετικό ξεκίνημα συζήτησης στο πάρτι γενεθλίων τους!

Αγοράστε λουλούδια γενεθλίων με τις καλύτερες πωλήσεις

Schreibe einen Kommentar