Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια λωρίδα

2
Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια λωρίδα

Αυτή είναι μια φιλοξενούμενη ανάρτηση από τον καλό φίλο μου, Laurie of Common Sense Homesteading.

Τα χαρτοκοπτικά και οι λωρίδες είναι μικρές πληγές που πονάνε πάρα πολύ για το μέγεθός τους.

Έχω μάθει να μπαλώνω τα κοψίματα χαρτιού με υγρό επίδεσμο, κάτι που συνήθως βοηθάει αρκετά. Δουλεύοντας στον κήπο και γύρω από το σωρό του ξύλου (συχνά χωρίς γάντια), μαζεύω λωρίδες στα δάχτυλά μου σε τακτική βάση.

Τα πιο ενοχλητικά από αυτά είναι τα λιγοστά μικρά buggers που μετά βίας μπορείτε να τα δείτε, πόσο μάλλον να τα πιάσετε με ένα τσιμπιδάκι. Κάθε φορά που πιάνετε ή ακουμπάτε κάτι, σπρώχνουν, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τα αφαιρέσετε.

Ο ευκολότερος τρόπος που βρήκα για να αφαιρέσω αυτές τις λωρίδες είναι εξαιρετικά απλός, αλλά μου πήρε λίγο χρόνο για να το καταλάβω, οπότε σκέφτηκα να τον κοινοποιήσω σε περίπτωση που άλλοι δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.

Αποτρέψτε τα Slivers στην πρώτη θέση

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια λωρίδα είναι να την αποτρέψετε να μπει εκεί εξαρχής! Αυτό είναι εύκολο να γίνει, καθώς υπάρχουν πολλές προφυλάξεις που μπορείτε να λάβετε για να αποφύγετε τον τραυματισμό.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε φορώντας παπούτσια έξω. Αυτό θα προστατεύσει τα πόδια σας από θραύσματα καθώς και άλλους κινδύνους. Όταν κάνετε κηπουρική, εργάζεστε με ξύλο ή άλλα υλικά που είναι επιρρεπή στη σχισμή, φροντίστε να φοράτε και γάντια.

Γενικές συμβουλές για την αντιμετώπιση ενός Splinter

Τα θραύσματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αντιμετωπίστε αμέσως τα θραύσματά σας – ξεκινήστε καθαρίζοντας την περιοχή, απαλά, με λίγο ζεστό νερό. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο σαπούνι αν θέλετε, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Αφού καθαρίσετε την περιοχή, στεγνώστε τα με μια καθαρή πετσέτα. Τότε, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε καλύτερα το θραύσμα.

Εάν μπορείτε να δείτε την άκρη του θραύσματος, θα πρέπει να μπορείτε να το αφαιρέσετε εύκολα. Συχνά αυτό μπορεί να γίνει με ένα ζευγάρι απολυμανμένα τσιμπιδάκια. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε, μπορείτε συχνά να χρησιμοποιήσετε μια βελόνα για να τρυπήσετε το δέρμα και στη συνέχεια να αφαιρέσετε το εκτεθειμένο τμήμα του θραύσματος με τσιμπιδάκια.

Απλώς μην ξεχάσετε να καθαρίσετε ξανά την περιοχή αφού αφαιρέσετε το θραύσμα!

Ενώ η χρήση λαβίδων είναι ο ευκολότερος τρόπος για να απαλλαγείτε από ένα θραύσμα ή σχίσιμο, δεν είναι πάντα δυνατό να το κάνετε αυτό. Μπορεί να μην έχετε τσιμπιδάκια ή το τσιμπιδάκι σας μπορεί να είναι πολύ μεγάλο για να πιάσετε τα μικρά κομμάτια της λωρίδας. Ευτυχώς, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Χρησιμοποιήστε ταινία

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε ένα θραύσμα με λίγη ταινία. Τόσο η κολλητική ταινία όσο και η κολλητική ταινία θα λειτουργήσουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καλύψετε το θραύσμα με ένα κομμάτι ταινία και να ξεκολλήσετε αργά την ταινία προς την αντίθετη κατεύθυνση από την κατεύθυνση στην οποία εισήλθε το θραύσμα στο δέρμα σας.

Η ταινία θα κολλήσει στην άκρη της λωρίδας και θα την τραβήξει προς τα έξω καθώς αφαιρείτε την ταινία (απλώς σας συμβουλεύουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί τόσο καλά σε μεγάλα θραύσματα ή σε αυτά που είναι βαθιά ενσωματωμένα στο δέρμα σας).

Μαγειρική σόδα

Μπορείτε να φτιάξετε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό για να αφαιρέσετε και τα θραύσματα. Χρησιμοποιώντας ίσα μέρη και των δύο, φτιάξτε μια πηχτή πάστα. Στη συνέχεια, καλύψτε το δέρμα σας κοντά στο θραύσμα και τοποθετήστε έναν επίδεσμο στην περιοχή.

Αφήστε το ήσυχο για μια μέρα. Το διάλυμα θα τραβήξει το θραύσμα στην επιφάνεια, διευκολύνοντάς σας να τραβήξετε τη σχισμή με τσιμπιδάκια.

Διάλυμα κόλλας

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την κόλλα του Elmer για να βγάλετε ένα θραύσμα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καλύψετε την περιοχή γύρω από τη λωρίδα με λίγη κόλλα.

Αφήστε το να στεγνώσει και να σκληρύνει εντελώς, γιατί αν προσπαθήσετε να τραβήξετε την κόλλα πολύ σύντομα, δεν θα λειτουργήσει.

Μόλις στεγνώσει τελείως, ξεφλουδίστε το ξανά. Εάν το θραύσμα δεν είναι εκεί πολύ βαθιά, θα πρέπει να βγει όταν τραβήξετε προς τα πίσω την κόλλα. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλύτερα εάν το θραύσμα βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια του δέρματός σας και δεν είναι πολύ προσιτό.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (καθώς και το λευκό ξύδι) όχι μόνο θα αποστειρώσει την περιοχή γύρω από το θραύσμα, αλλά θα βοηθήσει και στην αφαίρεσή του. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο από οποιοδήποτε διάλυμα γύρω από το θραύσμα.

Το υπεροξείδιο θα σχηματίσει φυσαλίδες και θα μετακινήσει το θραύσμα προς την επιφάνεια του δέρματός σας. Σε λίγα μόλις λεπτά, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το θραύσμα βγαίνει εντελώς από μόνο του. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλα θραύσματα, αλλά δεν λειτουργεί εξίσου καλά σε βαθύτερες λωρίδες.

Εκτός από το υπεροξείδιο του υδρογόνου, υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορείτε να αναμίξετε για να αφαιρέσετε το θραύσμα. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αλάτι και νερό Epsom
  • Μέλι
  • Ελαιο λεβάντας

Χρήση… Λαχανικά;

Υπάρχουν ορισμένες λύσεις κήπου στις οποίες βασίζονται οι άνθρωποι όταν πρόκειται για την αφαίρεση θραυσμάτων!

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται χρησιμοποιώντας μια φέτα πατάτας ή κρεμμύδι για να βγάλουν ένα θραύσμα. Θα χρειαστεί να στερεώσετε το φαγητό στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας ένα πανί, έναν επίδεσμο ή κάποιο άλλο είδος υλικού.

Πρέπει να παραμείνει προσκολλημένο στο δέρμα σας για τουλάχιστον μερικές ώρες, αλλά ιδανικά για μια νύχτα. Το θραύσμα θα ανέβει στην επιφάνεια και θα πρέπει να μπορείτε να το τραβήξετε έξω με ευκολία.

Προσθέστε μια μπανανόφλουδα

Οι φλούδες μπανάνας υποτίθεται ότι μπορούν επίσης να απαλλαγούν από τις λωρίδες σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε ένα τμήμα μιας ώριμης μπανανόφλουδας και να κολλήσετε το εσωτερικό της στην περιοχή με το θραύσμα.

Τα ένζυμα θα μαλακώσουν το δέρμα σας και θα βοηθήσουν το θραύσμα να πλησιάσει πιο κοντά στην επιφάνεια. Ενώ λίγα λεπτά είναι πραγματικά το μόνο που χρειάζεστε, μπορείτε να αφήσετε το peeling όλη τη νύχτα για καλύτερα αποτελέσματα.

ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε ένα κομμάτι ~The Homestading Hippy

Ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε μια λωρίδα

Εάν μπορείτε να πιάσετε το άκρο με ένα τσιμπιδάκι και να το αφαιρέσετε προς τα πίσω, αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να καθαρίσετε μια λωρίδα.

Για εκείνους που δεν μπορούν να πιαστούν επειδή είναι ακριβώς κάτω από το δέρμα ή είναι πολύ μικροσκοπικοί, η χρήση επίδεσμου και αλοιφής κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πληγείσα περιοχή σχεδόν πάντα δίνει μια λωρίδα που μπορεί να πιεστεί απαλά το επόμενο πρωί.

Μια αλοιφή με βάση το λάδι (όπως αντιβιοτική αλοιφή του εμπορίου ή σπιτική αλοιφή με βάση το λάδι) θα ενυδατώσει και θα διογκώσει το δέρμα.

Εάν υπάρχει μόλυνση, γενικά θα βγει στην επιφάνεια.

(Οι ροζ επίδεσμοι παραλλαγής είναι προαιρετικοί. Τα αγόρια χρησιμοποίησαν όλους τους πράσινους επιδέσμους camo. Ο τόνος του δέρματος λειτουργεί μια χαρά. J) Συσσωρεύεται υγρό γύρω από τη λωρίδα και – POP – βγαίνει με ένα τσίμπημα ή συμπίεση. Στην αρχή πονάει λίγο, αλλά αυτή η προσέγγιση είναι πολύ λιγότερο επώδυνη από το σκάψιμο με βελόνα (που ήταν η προσέγγιση της μαμάς μου).

Αυτό λειτουργεί εξαιρετικά στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, για ξύλινες λωρίδες, φίμπεργκλας, λωρίδες φυτών και μικροσκοπικά αγκάθια επίσης.

Εντοπίστε το Sliver

ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε ένα κομμάτι 2 ~The Homesteading Hippy

Επίδεσμος λωρίδα

ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε ένα κομμάτι ~The Homesteading Hippy

Ο Σλίβερ έχει φύγει

ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε ένα κομμάτι ~The Homesteading Hippy

Συνιστώ να καθαρίσετε ξανά την περιοχή μετά την αφαίρεση του θραύσματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγη βαζελίνη για να βοηθήσετε την περιοχή να επουλωθεί.

Και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει σε αυτό. Μερικές φορές το απλό είναι το καλύτερο.

Πότε να πάτε στο γιατρό

Εννέα στις δέκα φορές, τα θραύσματά σας μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν στο σπίτι και πραγματικά δεν χρειάζεται να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις σε αυτό, ωστόσο.

Για παράδειγμα, εάν το θραύσμα είναι πολύ μεγάλο, πολύ βαθύ ή βρίσκεται μέσα ή κοντά στο μάτι σας, ίσως είναι καιρός να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό.

Ομοίως, τυχόν τραύματα από θραύσματα που παρουσιάζουν σημάδια μόλυνσης, όπως οίδημα, ερυθρότητα, ζεστασιά ή αυξημένο πόνο, πρέπει να αντιμετωπιστούν από γιατρό. Εάν δεν έχετε κάνει πρόσφατα αναμνηστικό τετάνου (μέσα σε πέντε χρόνια), θα χρειαστείτε επίσης ένα αναμνηστικό.

Τα σημάδια μόλυνσης περιλαμβάνουν μια διογκωμένη περιοχή γύρω από τη λωρίδα, το πύον, το δέρμα που είναι ζεστό στην αφή ή το δέρμα που είναι εξαιρετικά επώδυνο.

Εάν το θραύσμα σας εισήλθε στο δέρμα κατακόρυφα ή έχει σπάσει κατά τη διάρκεια προσπαθειών αφαίρεσής του, ίσως είναι καιρός να πάτε και στο γιατρό, και ο ίδιος κανόνας ισχύει αν προσπαθήσατε ανεπιτυχώς να το αφαιρέσετε πολλές φορές.

Εάν δοκιμάσετε όλες αυτές τις συμβουλές και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βγάλετε τη λωρίδα σας, ίσως αξίζει μια επίσκεψη στον γιατρό.

Μπορούν να το βγάλουν και να εξασφαλίσουν ότι δεν πονάτε. Μπορούν επίσης να σας ελέγξουν για μόλυνση και να σας χορηγήσουν θεραπεία σε περίπτωση που υπάρχει.

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, μπορείτε επίσης να βρείτε άλλες αναρτήσεις στο Χρήσιμη σειρά Home Remedies στο Common Sense Homesteading.

Σημείωση: Αυτή η ανάρτηση είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται για τη διάγνωση ή τη θεραπεία οποιασδήποτε ασθένειας. Σε περίπτωση σοβαρού τραυματισμού, παρακαλούμε επισκεφθείτε έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία υγείας.

Laurie-Neverman

Η Λόρι και η οικογένειά της ζουν στην αγροτική βορειοανατολική περιοχή του Ουισκόνσιν σε ένα φιλικό προς το περιβάλλον/ενεργειακά αποδοτικό/προσβάσιμο/νέο μοντέρνο σπίτι με ηλιακούς συλλέκτες, ένα ριζικό κελάρι και ένα φαρμακείο με βότανα. Έχει πτυχίο στα Μαθηματικά/Φυσική και MS στη Μηχανολογία. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως σύζυγος και μητέρα με πάθος για τη φυσική θεραπεία, την οικιακή φροντίδα και την κηπουρική. Αυτή και ο σύζυγός της, August, εκπαιδεύουν στο σπίτι τα δύο αγόρια τους. Μπορείτε να συνδεθείτε μαζί της στη διεύθυνση www.commonsensehome.com και στο Facebook στη διεύθυνση https://www.facebook.com/CommonSenseHome.

ενημερώθηκε στις 13/02/2020 από τη Rebekah White

Schreibe einen Kommentar