Λοιπόν, πόσο βαθιά πρέπει να είναι ένα κελάρι ρίζας; * The Homesteading Hippy

2
Λοιπόν, πόσο βαθιά πρέπει να είναι ένα κελάρι ρίζας;  * The Homesteading Hippy

Ένα ριζικό κελάρι είναι μια απαραίτητη εγκατάσταση για όποιον σχεδιάζει να καλλιεργήσει αρκετά τρόφιμα για να ταΐσει την οικογένειά του κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Τα περισσότερα ριζικά κελάρια βρίσκονται κάτω, ή τουλάχιστον εν μέρει κάτω από το έδαφος για να διαρκούν περισσότερο τα προϊόντα.

είσοδος στο ριζικό κελάρι

Ένα ριζικό κελάρι μπορεί να είναι οτιδήποτε, από έναν κάδο σκουπιδιών θαμμένο στο χώμα μέχρι ένα δωμάτιο που έχει κατασκευαστεί ειδικά για το σκοπό αυτό. Η ιδέα αυτών των χώρων αποθήκευσης είναι απλή: σε ορισμένα βάθη, οι θερμοκρασίες και η υγρασία παραμένουν σταθερές παρά τις καιρικές συνθήκες πάνω από το έδαφος.

Αυτό θέτει το ερώτημα: πόσο βαθιά χρειάζεται να είναι ένα ριζικό κελάρι;

Κατά μέσο όρο, ένα ριζικό κελάρι πρέπει να έχει βάθος 10′ (3 μέτρα). Ωστόσο, σε ορισμένες τοποθεσίες όπου το έδαφος είναι ξηρό ή αμμώδες, μπορεί να χρειαστεί να σκάψετε βαθύτερα, καθώς εκεί η θερμοκρασία είναι σταθερή από 32º έως 40ºF (0° έως 4,5°C).

Ωστόσο, το βάθος ενός ριζικού κελαριού θα είναι διαφορετικό σε ένα ψυχρό κλίμα. Εδώ είναι απαραίτητο να βρίσκεστε τουλάχιστον εν μέρει κάτω από το επίπεδο του μόνιμου παγετού, ενώ σε ένα θερμότερο κλίμα, είναι απαραίτητο να φτάσετε στο επίπεδο όπου τα επίπεδα θερμοκρασίας είναι σταθερά και μπορούν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες από τη ζέστη.

Κατά συνέπεια, το βάθος ενός κελαριού σε ένα ψυχρό κλίμα θα είναι διαφορετικό από ένα κελάρι σε ένα ζεστό κλίμα.

Η θέση του κελαριού

Πολλά πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν επιχειρήσετε να κατασκευάσετε ένα ριζικό κελάρι. Μην νομίζετε Είναι απλώς θέμα να πιάσετε ένα φτυάρι και να σκάψετε μια τρύπα 10 πόδια βάθος. Λαμβάνοντας υπόψη διάφορες εκτιμήσεις θα μπορούσε να επηρεάσει το πόσο βαθιά χρειάζεται να είναι το κελάρι.

Κατά το σκάψιμο αναζητούμε το σωστό επίπεδο που θα διατηρήσει φυσικά μια ομοιόμορφη θερμοκρασία. Ο εντοπισμός της γραμμής παγετού είναι απαραίτητος, καθώς διασφαλίζοντας ότι το κελάρι βρίσκεται τουλάχιστον εν μέρει κάτω από αυτή τη γραμμή, θα του επιτρέψει να λειτουργήσει σωστά.

Τα περισσότερα ριζικά κελάρια τοποθετούνται σκάβοντας σε ένα λόφο ή στην πλευρά του σπιτιού που είναι η πιο δροσερή. Για τους περισσότερους αυτό θα είναι στη βόρεια πλευρά. Δυνητικά, το κελάρι δεν θα χρειαστεί να είναι τόσο βαθιά στη βόρεια πλευρά σε σύγκριση με τη νότια.

Σε ορισμένες βόρειες πολιτείες, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το κελάρι στη νότια πλευρά του ακινήτου. Σε αυτήν την τοποθεσία, χρησιμοποιούμε τον ήλιο για να αποτρέψουμε την υπερβολική πτώση της θερμοκρασίας στο ριζικό κελάρι και ίσως να μην χρειάζεται να είναι τόσο βαθιά.

Το είδος του εδάφους

Ο τύπος του εδάφους σε ένα ακίνητο έχει μεγάλη επίδραση στο πόσο βαθιά χρειάζεται να είναι το κελάρι λόγω δύο φυσικών ιδιοτήτων:

  • Θερμοχωρητικότητα. Αυτό είναι το επίπεδο θερμότητας που μπορεί να προστεθεί ή να αφαιρεθεί από το έδαφος προτού αλλάξει τη θερμοκρασία του.
  • Θερμική αγωγιμότητα. Αυτό είναι ένα επίπεδο που μετρά πόσο καλά ένα έδαφος θα επιτρέψει τη μεταφορά θερμότητας.

Τα πιο χαλαρά πιο αμμώδη ή αργιλώδη εδάφη είναι λιγότερο αποτελεσματικά στη διατήρηση της θερμότητας σε σύγκριση με πιο σταθερά εδάφη όπως ο πηλός. Κατά συνέπεια, ένα ριζικό κελάρι σε αυτόν τον τύπο εδάφους θα πρέπει να είναι βαθύτερο από ό,τι σε άλλους τύπους εδάφους.

Τα υγρά εδάφη δεν επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας με τον ίδιο τρόπο όπως τα ξηρά εδάφη. Κατά συνέπεια, το κορεσμένο έδαφος θα διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία πιο αποτελεσματικά από το ξηρό έδαφος. Ένα ριζικό κελάρι δεν χρειάζεται να είναι τόσο βαθιά σε αυτόν τον τύπο εδάφους.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι τύποι εδάφους μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικοί σε εξαιρετικά κοντινές περιοχές. Επομένως, το βάθος που πρέπει να έχει το κελάρι θα μπορούσε να είναι διαφορετικό σε τοποθεσίες που είναι πολύ κοντά.

Σκάψιμο κοντά σε πηγές νερού

Εάν έχετε πάει ποτέ για ψάρεμα μια ζεστή μέρα και βάλετε τις μπύρες σας στο κρύο τρεχούμενο νερό, γνωρίζετε τα δροσιστικά αποτελέσματα του νερού. Έχω δει ριζικά κελάρια χτισμένα κοντά σε ρυάκια και ρυάκια. Μερικοί έχουν επίσης ενσωματώσει τη ροή του νερού μέσα από το ίδιο το κελάρι.

Αν και αυτό ακούγεται τέλειο, για τους περισσότερους ανθρώπους το σκάψιμο σε οποιοδήποτε βάθος κοντά σε τρεχούμενο νερό μπορεί να είναι πολύ προβληματικό, καθώς η στάθμη του νερού μπορεί να εμποδίσει την επίτευξη του σωστού βάθους.

Είναι απαραίτητο το σκάψιμο;

Έχουμε δει ότι σκάβοντας περίπου 10 πόδια στο έδαφος, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δωμάτιο που θα διατηρήσει το φαγητό μας φρέσκο ​​και βρώσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, υπάρχει κάποιος τρόπος να δημιουργήσουμε μια τέτοια εγκατάσταση χωρίς να σκάβουμε στο έδαφος;

Η χρήση υπογείων και υπαρχόντων βοηθητικών κτιρίων θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη για σκάψιμο σε οποιοδήποτε βάθος, καθώς αυτά μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν για να δημιουργήσουν ένα ριζικό κελάρι.

Βρίσκοντας το Τέλειο Βάθος

Η έρευνα είναι το κλειδί για να διαπιστωθεί ακριβώς πόσο βαθιά πρέπει να είναι ένα ριζικό κελάρι σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Δοκιμάστε να σκάψετε μια μικρή δοκιμαστική τρύπα και να θάψετε έναν αισθητήρα για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία και την υγρασία.

Η παρακολούθηση των μετρήσεων για κάποιο χρονικό διάστημα θα διαπιστώσει εάν το βάθος είναι αρκετό για να δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες.

Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας είναι πολύ καλός χρόνος, καθώς ένα βάθος 5 ποδιών μπορεί να είναι αρκετό, θα ήταν κρίμα να σκάψετε 10 πόδια κάτω όταν δεν είναι απαραίτητο.

συμπέρασμα

Ένα ριζικό κελάρι χρησιμοποιεί τη δοκιμασμένη στο χρόνο μέθοδο χρήσης των σταθερών θερμοκρασιών και υγρασίας που μπορούν να βρεθούν δημιουργώντας μια εγκατάσταση αποθήκευσης κάτω από το έδαφος. Ένα ριζικό κελάρι είναι ένα φυσικό ψυγείο και θα επιτρέψει την αποθήκευση των τροφίμων για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τα υπάρχοντα υπόγεια ή βοηθητικά κτίρια μπορούν να προσαρμοστούν για να τα καταστήσουν κατάλληλα για το σκοπό τους, ωστόσο, η καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία ενός ριζικού κελαριού είναι να σκάψετε στο έδαφος για να δημιουργήσετε ένα ειδικό κατάστημα.

Το πόσο βαθιά θα πρέπει να είναι το ριζικό κελάρι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, μερικοί από τους οποίους μπορεί να είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας.

Η τοποθεσία είναι ένας τέτοιος παράγοντας, καθώς διαφορετικές κλιματικές ζώνες θα παρέχουν διαφορετικές θερμοκρασίες αέρα και εδάφους. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα απαιτήσουν ένα βαθύτερο κελάρι.

Ο τύπος του εδάφους στο ακίνητο θα επηρεάσει επίσης το πόσο βαθιά πρέπει να σκάψουμε. Διαφορετικοί τύποι εδάφους έχουν διαφορετικές ιδιότητες θερμικής ικανότητας και θερμικής αγωγιμότητας. Ένα ριζικό κελάρι σε ξηρό, αμμώδες έδαφος θα πρέπει να είναι βαθύτερο από ένα σε υγρό έδαφος.

Αν και τα 10 πόδια (3 μέτρα) είναι το συνιστώμενο βάθος για να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό κελάρι ριζών, σε ορισμένες περιοχές μπορεί να μην χρειαστεί να σκάψετε τόσο βαθιά.

Schreibe einen Kommentar