Λάβετε τις απαραίτητες βιταμίνες από το φαγητό σας * The Homesteading Hippy

4
Λάβετε τις απαραίτητες βιταμίνες από το φαγητό σας * The Homesteading Hippy

Η λήψη μιας χούφτας συμπληρωμάτων καθημερινά δεν είναι ο πιο συναρπαστικός τρόπος για να πάρετε τις βιταμίνες σας και σίγουρα δεν είναι ο πιο φυσικός τρόπος.

Ωστόσο, το σώμα σας χρειάζεται απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για να παραμείνει υγιές. Εάν μπορείτε να τρώτε τις απαραίτητες βιταμίνες σας κάθε μέρα, μπορείτε να παραλείψετε τα χάπια και να παραμείνετε υγιείς. Επιπλέον, το σώμα σας απορροφά καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά όταν αυτά έρχονται με τη μορφή τροφής και όχι επεξεργασμένων χαπιών.

Για να παραμείνετε υγιείς και να αποκτήσετε αυτό που απαιτεί το σώμα σας, δεν χρειάζεται να κοιτάξετε πολύ πιο μακριά από τον δικό σας κήπο! Αυτή η λίστα καλύπτει τις συνιστώμενες απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεστε για να παραμείνετε υγιείς και περιλαμβάνει μερικούς υπέροχους τρόπους για να τις ταΐσετε στην οικογένειά σας:
Αφήστε το φαγητό σας να είναι το φάρμακό σας.  Μάθετε μερικές τροφές που έχουν απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζεται η οικογένειά σας!  The Homesteading Hippy
Βιταμίνη Α είναι εξαιρετικό για υγιή όραση. Βοηθά στην πρόληψη παθήσεων των ματιών και βελτιώνει τη συνολική υγεία των ματιών σας. Συνιστώνται περίπου 700 mcg την ημέρα. Οι γλυκοπατάτες είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Μόλις 2-3 γλυκοπατάτες την εβδομάδα θα κρατήσουν τα μάτια σας υγιή.

Βιταμίνη Β6 είναι απαραίτητο για έναν δυνατό μεταβολισμό. Η Β6 βοηθά επίσης το σώμα σας να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις. 1,3 mg είναι η προτεινόμενη ημερήσια δόση και μπορείτε να την πάρετε από κοτόπουλο, ψάρι και φασόλια. Μόνο μία μερίδα την ημέρα από οποιοδήποτε από αυτά τα τρόφιμα θα παρέχει αυτό που χρειάζεται το σώμα σας.

Βιταμίνη Β12 βοηθά στη διατήρηση του νευρικού σας συστήματος. Το κοτόπουλο και το ψάρι είναι επίσης εξαιρετικές πηγές και μια μερίδα την ημέρα θα σας δώσει τα συνιστώμενα 2,4 mcg που χρειάζεται το σώμα σας.

Βιταμίνη C διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρό και αυξάνει τον μεταβολισμό σας. Οι πιπεριές ή οποιοδήποτε είδος εσπεριδοειδών είναι εξαιρετικές πηγές και χρειάζεστε μόνο μία μερίδα την ημέρα για να πάρετε τα απαραίτητα 75 mg.

Ασβέστιο κρατά τα οστά και τα δόντια σας γερά. Θα πρέπει να προσπαθήσετε να λαμβάνετε 1000 mg την ημέρα. Μπορείτε εύκολα να πάρετε αυτό που χρειάζεστε από μία μερίδα γιαούρτι ή σκούρα φυλλώδη πράσινα όπως το λάχανο και το σπανάκι.

Βιταμίνη D βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει το ασβέστιο και μειώνει τη φλεγμονή. Μόνο μια μερίδα λιπαρών ψαριών την εβδομάδα θα παρέχει τα 15 mcg που χρειάζεστε. Μπορείτε επίσης να απορροφήσετε τη βιταμίνη D απευθείας από τον ήλιο περνώντας μόλις 15 λεπτά την ημέρα στον κήπο σας χωρίς αντηλιακό. Τα μανιτάρια, το τυρί και τα αυγά είναι επίσης εξαιρετικές πηγές βιταμίνης D.

Βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα σας. Τα αμύγδαλα και οι ηλιόσποροι έχουν τα υψηλότερα επίπεδα αυτής της βιταμίνης. 2-3 μερίδες την εβδομάδα από τα δύο θα σας δώσουν τα 15 mg που χρειάζεται το σώμα σας για να παραμείνει υγιές.

Φολικό οξύ
βοηθά στο σχηματισμό νέου ιστού. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών, επομένως συνιστάται ιδιαίτερα σε έγκυες γυναίκες. Συνιστώνται 400 mcg την ημέρα για τις μέλλουσες μητέρες και μπορείτε εύκολα να λάβετε επαρκή ποσότητα φυλλικού οξέος από σκούρα φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και γαλακτοκομικά. Εάν δεν είστε έγκυος, αρκεί μόνο μία μερίδα την εβδομάδα.

Σίδερο βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να σχηματίσουν αιμοσφαιρίνη. Τα μαύρα φασόλια, τα σκούρα φυλλώδη πράσινα και οι φακές περιέχουν τα υψηλότερα επίπεδα σιδήρου. Μόνο μία μερίδα την εβδομάδα θα σας δώσει τα συνιστώμενα 18 mg.

Βιταμίνη Κ βοηθά το αίμα σας να πήξει. Μία μερίδα σκούρων φυλλωδών λαχανικών την εβδομάδα είναι το μόνο που χρειάζεστε για να λάβετε τα απαραίτητα 90 mcg και να διατηρήσετε το αίμα σας υγιές.

Όταν το σώμα σας λαμβάνει απαραίτητες βιταμίνες από φυσικές πηγές, απορροφώνται πιο εύκολα και λαμβάνετε υψηλότερο όφελος από τη λήψη συμπληρωμάτων. Η προσθήκη αυτών των τροφών στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα γευμάτων σας θα κρατήσει εσάς και την οικογένειά σας υγιείς όλο το χρόνο.

Ποιες τροφές καταναλώνετε τακτικά για να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέταλλα και βιταμίνες; Φροντίστε να το καρφιτσώσετε αυτό για αργότερα!

Schreibe einen Kommentar