Κορυφαία φυσικά γλυκαντικά και εναλλακτικές λύσεις ζάχαρης * The Homesteading Hippy

4
Κορυφαία φυσικά γλυκαντικά και εναλλακτικές λύσεις ζάχαρης * The Homesteading Hippy

Ποια είναι τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά; Σύγκριση φυσικών γλυκαντικών και εναλλακτικών σακχάρων.

Στην αρχή δεν χρειαζόμασταν πολλή ζάχαρη. Αν και οι υδατάνθρακες είναι σημαντικοί για την ενέργεια, δεν τους λάβαμε από μπισκότα, καραμέλες και σόδα. Πήραμε τα σάκχαρά μας σε φυσική μορφή-φρούτα και λαχανικά.

Καθώς η διατροφή μας έγινε πιο «μοντέρνα», προσαρμοστήκαμε καταναλώνοντας περισσότερη ζάχαρη από ποτέ. Η αυξημένη επιθυμία για ζάχαρη οδήγησε σε μεγαλύτερη παραγωγή φθηνότερων σακχάρων. Το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης είναι πολύ φθηνό στην παραγωγή, ακόμη και πάνω από ζαχαροκάλαμο, και είναι άφθονα διαθέσιμο. Τα ΓΤΟ ζαχαρότευτλα παράγονται επίσης για να βοηθήσουν στη ζήτηση ζάχαρης.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη και άλλα επεξεργασμένα σάκχαρα δεν είναι καλά για τη γενική υγεία. Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης σε καθημερινή βάση μπορεί να καταστρέψει την υγεία σας σε χρόνο μηδέν. Η προστιθέμενη ζάχαρη υπάρχει σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα στην αγορά, από μπισκότα και παγωτά μέχρι ακόμη και «υγιεινές» σάλτσες για σαλάτες.

Ποια είναι τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά;  Σύγκριση φυσικών γλυκαντικών και εναλλακτικών σακχάρων.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη είναι όταν το σώμα σας δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη στο πάγκρεας για να εξισορροπήσει τη ζάχαρη στη διατροφή. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα παραμένουν υψηλά, πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν διαβήτη. Τα φυσικά γλυκαντικά για τους διαβητικούς είναι μια κανονική οδός που πρέπει να ακολουθήσουν, για να βοηθήσουν στη μείωση της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Οι αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα μπορεί να προκαλέσουν συντριβές σακχάρου, με εναλλαγές της διάθεσης, υπερβολική κόπωση και ακόμη και πείνα μετά. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης στη διατροφή μπορεί επίσης να οδηγήσει σε candida ή υπερανάπτυξη ζύμης. Συνδέεται επίσης με την πιθανότητα αυξημένου κινδύνου για παχυσαρκία, καρδιακές παθήσεις και ακόμη υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης.

Η στροφή στη φυσική ζάχαρη δεν είναι πάντα η απάντηση, παραδόξως. Η πρόσληψη ζάχαρης είναι η πρόσληψη ζάχαρης, είτε προέρχεται από ωμό μέλι, μελάσα μαύρης λωρίδας ή λευκή ζάχαρη. Η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας επεξεργασμένης ζάχαρης στη διατροφή σας έχει επιζήμιες συνέπειες για την υγεία σας.

Υπάρχουν υποκατάστατα ζάχαρης ή άλλα είδη γλυκαντικών που θα προσφέρουν το ίδιο γλυκό που έχουμε γνωρίσει και αγαπάμε στη διατροφή μας, που ΔΕΝ έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη; Θα μας βοηθήσουν αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά να διατηρήσουμε τα επίπεδα της ινσουλίνης μας σταθερά και να μην μας προκαλέσουν τις κρίσεις ζάχαρης που βιώνουν τόσοι πολλοί άνθρωποι;

Ναι, ευτυχώς, ΥΠΑΡΧΟΥΝ εναλλακτικές λύσεις ζάχαρης. Λάβετε υπόψη ότι τα φυσικά γλυκαντικά εξακολουθούν να είναι ζάχαρη, αλλά πολλά περιέχουν τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα μας. Το αλκοόλ με ζάχαρη είναι καλό στη χρήση, αλλά θα θελήσετε να το διατηρήσετε με μέτρο.

Ακατέργαστο μέλι

Αυτό γίνεται από τις μέλισσες καθώς μαζεύουν νέκταρ από λουλούδια. Οι μέλισσες διασπούν τη σύνθετη ζάχαρη σε απλή ζάχαρη, την τοποθετούν στην κηρήθρα όπου εξατμίζεται το νερό. Αυτό αφήνει τη χρυσαφένια σιροπιώδη ουσία που γνωρίζουμε ως μέλι.

Ενώ το μέλι, ειδικά το ντόπιο ωμό μέλι, θεωρείται καλό για εσάς, εξακολουθεί να έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορεί να προκαλέσει αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα.

Μελάσα Blackstrap

Αυτό μένει πίσω όταν αφαιρεθεί η ζάχαρη από το ζαχαροκάλαμο. Η παχιά, μαύρη και κολλώδης υφή του μπορεί να αφήσει άσχημη γεύση σε μερικούς, αλλά είναι επίσης καλή πηγή σιδήρου και άλλων μετάλλων.

Ποια είναι τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά;  Σύγκριση φυσικών γλυκαντικών και εναλλακτικών σακχάρων.

Ζάχαρη χουρμά

Πρόκειται για αποξηραμένους χουρμάδες σε σκόνη. Το ίδιο το φρούτο προσδίδει μια ελαφριά γλύκα που δεν είναι υπερβολική. Αν και έχει τον ίδιο γλυκαιμικό δείκτη με την κανονική επιτραπέζια ζάχαρη, η ζάχαρη χουρμάς διατηρεί τα μέταλλα από τα φρούτα, όπως το κάλιο και το μαγνήσιο. Έχει επίσης λιγότερες θερμίδες από την κανονική επιτραπέζια ζάχαρη.

Ζάχαρη καρύδας

Φτιαγμένο από το χυμό του φοίνικα καρύδας, αυτή η φυσική ζάχαρη βρίσκεται τώρα εύκολα στα τοπικά παντοπωλεία. Το χρώμα, η γεύση και η υφή του είναι παρόμοια με την καστανή ζάχαρη και μπορεί εύκολα να την αντικαταστήσει στο ψήσιμο. Τα οφέλη για την υγεία της ζάχαρης καρύδας περιλαμβάνουν ότι είναι πηγή σιδήρου και ινουλίνης, μιας ίνας που δρα σαν πρεβιοτικό.

Ποια είναι τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά;  Σύγκριση φυσικών γλυκαντικών και εναλλακτικών σακχάρων.

σιρόπι από σφένδαμο

Φτιαγμένο από τον βρασμένο, μειωμένο και κρύο χυμό του σφενδάμου, το σιρόπι σφενδάμου βρίσκεται συνήθως σε τηγανίτες, βάφλες και άλλα. Εάν επιλέξετε αυτή τη φυσική ζάχαρη, βεβαιωθείτε ότι παίρνετε πραγματικό σιρόπι σφενδάμου και όχι σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης με άρωμα σφενδάμου.

Το καθαρό σιρόπι σφενδάμου περιέχει νιασίνη, βιταμίνη Β6 και ψευδάργυρο. Είναι επίσης χαμηλότερο σε νάτριο από το ωμό μέλι και περιέχει περισσότερο ασβέστιο από το μέλι.

Ζάχαρη σφενδάμου

Ό,τι απομένει μετά την παρασκευή του σιροπιού και οι κρύσταλλοι αφυδατώνονται. Έχει τα ίδια μέταλλα με το σιρόπι σφενδάμου, με μόνο 11 θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού.

Ποια είναι τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά;  Σύγκριση φυσικών γλυκαντικών και εναλλακτικών σακχάρων.

Sucanat

Αυτό είναι «φυσικό ζαχαροκάλαμο» και παρασκευάζεται από το χυμό του ζαχαροκάλαμου που θερμαίνεται και στεγνώνει. Έχει σκούρο καφέ χρώμα και περιέχει τα θρεπτικά συστατικά όπως το σίδηρο από το ζαχαροκάλαμο. Είναι γλυκύτητα σε σύγκριση με την επιτραπέζια ζάχαρη, αλλά με ελαφριά γεύση μελάσας.

υπερτροφοδοτούμενος

Συχνά αποκαλείται „ζάχαρη ακατέργαστη“, αυτό είναι βασικά σουκανάτο που καλύπτεται από τη μελάσα του πριν από την ξήρανση. Επίσης, έχει αφαιρεθεί από τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του, αφήνοντάς σας λιγότερη επεξεργασμένη επιτραπέζια ζάχαρη. Έχει τον ίδιο γλυκαιμικό δείκτη με την επιτραπέζια ζάχαρη και την ίδια γεύση.

Ποια είναι τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά;  Σύγκριση φυσικών γλυκαντικών και εναλλακτικών σακχάρων.

Στέβια

Ένα απλό φυτό με ισχυρή γλυκύτητα. Έχει μηδενικές θερμίδες και δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό. Χωρίς καμία επίδραση στο σάκχαρο του αίματος, είναι μια εναλλακτική λύση ζάχαρης για πολλούς. Ωστόσο, λίγο πάει πολύ με τη στέβια και μπορεί να έχει μια πικρή επίγευση που δεν είναι ελκυστική για πολλούς.

Η στέβια μπορεί να έρθει σε μορφή σκόνης, σε λίγα χάπια (σκεφτείτε κύβους ζάχαρης) ή σε υγρά εκχυλίσματα. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας εκχύλισμα στέβιας με οινόπνευμα και αποξηραμένα φύλλα στέβιας. Απλώς προσθέστε 1/2 φλιτζάνι φύλλα στέβια σε ένα βάζο κτιστού μεγέθους τέταρτου. Προσθέστε βότκα για να γεμίσει το βάζο. Ανακινήστε να ενωθούν. Ανακινήστε καθημερινά για 2-3 εβδομάδες και στη συνέχεια στραγγίστε το υγρό.

Πετάξτε τα φύλλα, εξοικονομώντας το εγχυμένο υγρό. Φυλάσσετε σε σταγονόμετρο. Για να το χρησιμοποιήσετε, προσθέστε 2-3 σταγονόμετρα σε κάθε συνταγή και προσαρμόστε τη στη γεύση.

Ποια είναι τα πιο υγιεινά φυσικά γλυκαντικά;  Σύγκριση φυσικών γλυκαντικών και εναλλακτικών σακχάρων.

Ερυθριτόλη

Μια αλκοόλη ζάχαρης που δεν έχει καμία επίδραση στο σάκχαρο του αίματος. Η ερυθριτόλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αναλογία 1:1 στη θέση της κανονικής ζάχαρης χωρίς γευστική διαφορά. Η συγκεκριμένη αλκοόλη ζάχαρης απορροφάται κατά 90% πριν φτάσει στο παχύ έντερο. Ως αποτέλεσμα, δεν προκαλεί συνήθως τη γαστρική δυσφορία που μπορούν να κάνουν άλλες αλκοόλες ζάχαρης.

Μαλιτόλη, ξυλιτόλη, σορβιτόλη, μαννιτόλη

Προέρχονται κυρίως από πηγές φυτών και φρούτων και αλλοιώνονται μέσω χημικής διεργασίας. Εναλλακτικές ζάχαρης μηδενικών θερμίδων που επεξεργάζονται στο παχύ έντερο. Η υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει γαστρική δυσφορία.

Οι αλκοόλες ζάχαρης βρίσκονται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα γλυκά, το παγωτό και άλλα αρτοσκευάσματα. Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα εάν θέλετε να τα αποφύγετε. Είναι τα γλυκαντικά που τελειώνουν σε -όλ.

Η ξυλιτόλη πιστεύεται ότι βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας και μπορεί να βρεθεί στην οδοντόκρεμα. Αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρο για τους σκύλους, επομένως πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε να αποφεύγεται η πτώση τροφών που παρασκευάζονται με ξυλιτόλη.

Όπως πάντα να θυμάστε το μέτρο είναι το κλειδί για όλα. Χρησιμοποιήστε τα φυσικά σας γλυκαντικά και θα συνεχίσετε να βγείτε μπροστά, καθώς έχουν βιταμίνες και μέταλλα που θα σας βοηθήσουν να θρέψετε το σώμα σας ενώ παίρνετε το γλυκό σας.Ποια φυσικά γλυκαντικά χρησιμοποιείτε περισσότερο; Φροντίστε να το μοιραστείτε στα σχόλια!

Schreibe einen Kommentar