Κάλυμμα αποθήκευσης τροφίμων από πλαστική μεμβράνη DIY The Homesteading Hippy

1
Κάλυμμα αποθήκευσης τροφίμων από πλαστική μεμβράνη DIY The Homesteading Hippy

Αν το σπίτι σας μοιάζει με το δικό μου, τα καπάκια και τα μπολ σας δεν φαίνεται να ταιριάζουν ποτέ. Στην πραγματικότητα έχω ξεφορτωθεί τα περισσότερα καπάκια, λόγω σπασίματος ή αδυναμίας να βρω ένα μπολ mate.

Τα περισσότερα από τα μπολ μου είναι χωρίς καπάκι και πολύ μοναχικά. Ωστόσο, πρέπει να μπορώ να σκεπάζω ένα μπολ λίγο-λίγο, είτε για να αποθηκεύσω τα υπολείμματα στο ψυγείο είτε για να το πάρω σε ένα δείπνο ή εκδήλωση με πιάτα.

Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη, αλλά δεν μου αρέσει η ιδέα των ειδών μιας χρήσης και εγώ Πραγματικά δεν μου αρέσει η ιδέα των περιττών σκουπιδιών. Έχω μάθει πώς να φτιάχνω τη δική μου πλαστική μεμβράνη για αποθήκευση τροφίμων. Να πώς το έκανα.

μη πλαστικό περιτύλιγμα οριζόντια

Αρχικά, θα χρειαστείτε μερικά αντικείμενα

  • ένα παλιό πανί (χρησιμοποίησα μια παλιά υφασμάτινη χαρτοπετσέτα, αλλά μια παλιά μπαντάνα ή κομμάτια υφάσματος θα λειτουργούσε επίσης
  • μια βούρτσα τροφίμων που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τίποτα άλλο
  • ένα παλιό φύλλο cookie που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ποτέ για οτιδήποτε άλλο
  • 4 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας

Είναι τόσο απλό να το κάνεις αυτό, πραγματικά.

Όμως, πιστέψτε με όταν λέω ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά, ειδικά το φύλλο cookie. Το κερί μέλισσας είναι σχεδόν αδύνατο να κατέβει από εκεί. Αν καταλάβετε πώς να το αφαιρέσετε εντελώς, είμαι όλος αυτιά! Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 500°. Όσο ζεσταίνεται, απλώστε το πανί σας στο φύλλο μπισκότων και πασπαλίστε με 3 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας. Το βάζουμε στο φούρνο για 3-5 λεπτά, προσέχοντας καλά.

μη πλαστικό περιτύλιγμα

Καθώς το κερί αρχίζει να λιώνει…

…βγάζουμε προσεκτικά από το φούρνο. Χρησιμοποιώντας τη βούρτσα, «βουρτσίστε» το λιωμένο κερί πάνω από το πανί. Θέλετε να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα παντού. Να είστε προσεκτικοί, γιατί το κερί είναι πολύ καυτό αυτή τη στιγμή και μπορεί να σας κάψει. Εμπιστεύσου με σε αυτό.

Μετακινήστε το πανί πάνω στο φύλλο μπισκότων για να βεβαιωθείτε ότι έχετε λιώσει κερί σε όλο. Πασπαλίστε το υπόλοιπο κερί μέλισσας πάνω από τα μέρη που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία και λιώστε ξανά στο φούρνο. Συνεχίζουμε να λιώνουμε και βουρτσίζουμε μέχρι να καλυφθεί όλο το πανί.

βήματα μη πλαστικής περιτύλιξης

Μόλις το πανί καλυφθεί εντελώς, αφαιρέστε από το φύλλο μπισκότων.

Αφήνουμε να στεγνώσει και να κρυώσει εντελώς. Αυτό δεν θα διαρκέσει καθόλου, πραγματικά. Μόλις το σήκωσα για να βγάλω φωτογραφία, ήταν στεγνό και δροσερό. Θα είναι αρκετά άκαμπτο, αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολο να διπλωθεί και να χειριστεί για αποθήκευση. Αποθηκεύστε μακριά από την άμεση ζέστη και το ηλιακό φως μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το περιτύλιγμα

Απλώς ζεσταθείτε στα χέρια σας για λίγο και αρχίστε να απλώνετε πάνω από το δοχείο που θέλετε να καλύψετε. Η θερμότητα του σώματός σας θα το μαλακώσει και θα πρέπει να μπορείτε να πιέσετε προς τα κάτω και να «σχηματίσετε» ένα καπάκι.

Αυτό δεν είναι εξαιρετικά αεροστεγές στο ψυγείο, αλλά μπορείτε να έχετε ένα πολύ καλό κάλυμμα με αυτό. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε τα τρόφιμα για την κατάψυξη προσωρινά με αυτό επίσης. Για να καθαρίσετε, απλώς σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Schreibe einen Kommentar