Η Lisa E. Delplace διορίστηκε ως το νεότερο μέλος της Επιτροπής Καλών Τεχνών των ΗΠΑ

0
Η Lisa E. Delplace διορίστηκε ως το νεότερο μέλος της Επιτροπής Καλών Τεχνών των ΗΠΑ

Η Lisa E. Delplace, FASLA, είναι το νεότερο μέλος της Επιτροπής Καλών Τεχνών των ΗΠΑ (CFA). Ο Delplace είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Oehme, van Sweden (OvS). Με το διορισμό της, η ομοσπονδιακή υπηρεσία που εξετάζει το σχεδιασμό όλων των δημόσιων κτιρίων, πάρκων και μνημείων στην Ουάσιγκτον, DC θα έχει και πάλι την τεχνογνωσία ενός αρχιτέκτονα τοπίου. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της OvS, η «εκτεταμένη γνώση της Delplace για τις οικολογικές διαδικασίες και η βαθιά δέσμευσή της στην καλλιτεχνική τους εκτέλεση έχουν ως αποτέλεσμα μια ισχυρή γλυπτική σχέση μεταξύ αρχιτεκτονικής και τοπίου». Το έργο του OvS στην Ουάσιγκτον, DC περιλαμβάνει το Εθνικό Μνημείο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζούνιορ στο Εθνικό Εμπορικό Κέντρο, το Μνημείο του Φράνσις Σκοτ ​​Κι και τους Κήπους της Λεωφόρου Βιρτζίνια.

«Οι αρχιτέκτονες τοπίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του σχεδιασμού βιώσιμων και ανθεκτικών αστικών χώρων, συμπεριλαμβανομένων πάρκων, τοπίων δρόμων, μνημείων και δημόσιων εκπαιδευτικών τοπίων και άλλων. Είμαστε απίστευτα ευχαριστημένοι με το διορισμό της Lisa στην Επιτροπή Καλών Τεχνών των ΗΠΑ, όπου θα παρέχει συμβουλές σε εκτελεστικά τμήματα της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για τον καλύτερο τρόπο διατήρησης και ενίσχυσης του οπτικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της Περιφέρειας της Κολούμπια», δήλωσε η Πρόεδρος της ASLA Eugenia. Martin, FASLA «Η Επιτροπή και το έθνος μας θα επωφεληθούν πάρα πολύ από την ευρεία τεχνογνωσία της Lisa σε πολλές κλίμακες αρχιτεκτονικής τοπίου και την εμπειρία της με ομοσπονδιακά έργα».

Οι αρχιτέκτονες τοπίου έχουν μια ιστορική κληρονομιά στην Επιτροπή. Ένας από τους αρχικούς Επιτρόπους ήταν ο Frederick Law Olmsted, Jr., ένας από τους 11 ιδρυτές της ASLA, ο οποίος υπηρέτησε στην Επιτροπή από το 1910 έως το 1918 (1912-1918 ως Αντιπρόεδρος). Ο αντικαταστάτης του Olmsted, Jr. ήταν ο James L. Greenleaf, πρώην Πρόεδρος της ASLA. Με λίγα μόνο λάθη, το επάγγελμα της αρχιτεκτονικής τοπίου εκπροσωπείται στην Επιτροπή από την ίδρυσή της.

Κείμενο: ΠΟΤΕ

Πηγή εικόνας: Jessica Marcotte Photography

The post Η Lisa E. Delplace διορίστηκε ως το νεότερο μέλος της Επιτροπής Καλών Τεχνών των ΗΠΑ appeared first on World Landscape Architecture. Ντέμιαν Χολμς

Schreibe einen Kommentar