Η Πράγα προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού πάρκων

0
Η Πράγα προκηρύσσει διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού πάρκων

Η Πράγα ανακοινώνει μια διεθνή Διαδικασία Προμηθειών Ανταγωνιστικού Διαλόγου, αναζητώντας πολυεπιστημονικές διεθνείς ομάδες για να καθορίσουν τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής στην αριστερή όχθη του ποταμού Μολδάβα. Η περιοχή των 56 εκταρίων του Rohan και του νησιού Libeň πρόκειται να υποβληθεί σε σταδιακή μεταμόρφωση, η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πάρκου πλημμυρικής περιοχής στον ποταμό και την αποκατάσταση του πλέον ανενεργού νησιού που παραμένει μέρος του ονόματος της περιοχής. Η τοποθεσία είναι μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες περιοχές της μητρόπολης, για παράδειγμα, η Φιλαρμονική του Μολδάβα θα κατασκευαστεί στην απέναντι όχθη του ποταμού.

Το Ινστιτούτο Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Πράγας, που είναι ο κύριος εννοιολογικός χώρος εργασίας της τσεχικής μητρόπολης στον τομέα της αρχιτεκτονικής, του πολεοδομικού σχεδιασμού, της ανάπτυξης, της δημιουργίας και της διοίκησης της πόλης, και ο Δήμος της Πράγας ανακοινώνουν μια διαδικασία προμήθειας με τη μορφή ανταγωνιστικός διάλογος. Μια διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από αρχιτέκτονες τοπίου, αρχιτέκτονες ή πολεοδόμους και μηχανικούς νερού αναζητείται για να αναπτύξει μια έκταση 56 εκταρίων κατά μήκος του μαιάνδρου της Πράγας, ο οποίος ήταν νησί. Στόχος του έργου είναι η προετοιμασία ενός σχεδίου ιδέας για το νησί Rohan και Libeň, δηλαδή ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης για τις επόμενες δεκαετίες, και κυρίως η προετοιμασία ενός λεπτομερούς σχεδιασμού τοπίου του πάρκου Maniny. Στόχος του νέου πάρκου πλημμυρών είναι να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά στο ποτάμι, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως αντιπλημμυρική προστασία.

Διαδικασία Ανταγωνιστικού Διαλόγου για το Rohan και το Libeň Island Πολυεπιστημονικές ομάδες με τουλάχιστον έναν αρχιτέκτονα τοπίου, έναν αρχιτέκτονα ή έναν πολεοδόμο και έναν μηχανικό νερού μπορούν να εισέλθουν στη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου. Η ομάδα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μέλος εξουσιοδοτημένο από τα τσεχικά επιμελητήρια ( ČKA ή ČKAIT). Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη διαδικασία ανταγωνιστικού διαλόγου από την Παρασκευή 8 Απριλίου έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 14:00 CEST μέσω του εργαλείου Tender Arena. Θα επιλεγούν 4 ομάδες με βάση την επαγγελματική σχεδιαστική τους προσέγγιση σε βασικά θέματα που αφορούν το Rohan και το νησί Libeň, όπως η βιωσιμότητα, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, η αρχιτεκτονική τοπίου και άλλα. Στόχος της Πράγας είναι να αποκτήσει έναν μακροπρόθεσμο εταίρο για την ανάπτυξη της περιοχής και τη διαχείρισή της.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ανταγωνιστικό διάλογο και το έργο μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://iprpraha.cz/project/98/rohan-island

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές έως την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 14:00 CEST μέσω του εργαλείου Tender Arena σε αυτό Σύνδεσμος.

Πηγή εικόνων: Ευγενική προσφορά του Ινστιτούτου Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της Πράγας

The post Η Πράγα ανακοινώνει διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού πάρκων appeared first on World Landscape Architecture. Ντέμιαν Χολμς

Schreibe einen Kommentar