Η ιστορία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

1
Η ιστορία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Η ιστορία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου χρονολογείται από τη Ρώμη του 3ου αιώνα με την εκτέλεση ενός ιερέα ονόματι Valentinus, γνωστός σήμερα ως Άγιος Βαλεντίνος. Κάθε 14 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο στέλνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς καρτέλλες και σοκολατάκια του Αγίου Βαλεντίνου να εκφράσουν την αγάπη και τη στοργή τους. Αλλά αυτή η γιορτή που έχει εξελιχθεί σε βιομηχανία 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σήμερα έχει μια όχι και τόσο αγαπημένη-περιστεριών αρχή. Αν και κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά την πραγματική ιστορία του πώς ξεκίνησαν οι διακοπές, πολλοί θεωρητικοί έχουν συγκεντρώσει σημεία της ιστορίας για να πουν την ιστορία.

Κάναμε μια βαθιά βουτιά στην προέλευση και την ιστορία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και συγκεντρώσαμε όλες τις θεωρίες και τους θρύλους (μερικοί πιο σκοτεινοί από άλλους) για να εντοπίσουμε τα νήματα που οδηγούν στη ρομαντική γιορτή που είναι σήμερα. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω πίνακα περιεχομένων για να μεταβείτε στις διάφορες ενότητες και να ανακαλύψετε την πλήρη ιστορία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Πίνακας περιεχομένων

ζευγάρι που φιλιέται και πίνει κρασί

Προέλευση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Πώς λοιπόν ξεκίνησε η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Ακολουθούν απαντήσεις σε μερικές κοινές ερωτήσεις σχετικά με την προέλευση της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου:

Από πού προέρχεται η λέξη «Βαλεντίνος»;

Πολλοί πιστεύουν ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πήρε το όνομά της από τον Άγιο Βαλεντίνο της Ρώμης, έναν αγαπημένο μάρτυρα που εκτελέστηκε στις 14 Φεβρουαρίου στην 3ος αιώνας μ.Χ. Ωστόσο, υπήρχαν στην πραγματικότητα αρκετοί άντρες γνωστοί ως «Αγ. Βαλεντίνος“ που εκτελέστηκαν επί βασιλείας του Ρωμαίος αυτοκράτορας Κλαύδιος Γότθικος. Σε μια εποχή που οι Χριστιανοί διώκονταν συχνά, οι εκτελέσεις θρησκευτικών υπερασπιστών γνωστών ως μάρτυρες αυξήθηκαν. Τις ιστορίες θρησκευτικού ηρωισμού του Αγίου Βαλεντίνου τίμησε η Καθολική Εκκλησία με τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Ποιος είναι ο Άγιος Βαλεντίνος Πραγματικά?

Οι δύο πιο διάσημοι του Αγίου Βαλεντίνου ήταν α Ρωμαίος ιερέας και Ιταλός επίσκοπος. Ο ιερέας με το όνομα Valentinus συνελήφθη για τις πεποιθήσεις του και τέθηκε υπό κράτηση. Ο Βαλεντίνος έκανε μια συμφωνία με τον άντρα που τον φύλαγε, ότι αν μπορούσε να θεραπεύσει την θετή κόρη του από την τύφλωση, θα μεταστρεφόταν στον Χριστιανισμό. Ο μύθος λέει ότι ο Βαλεντίνος μπόρεσε να κάνει το κορίτσι να δει και ο φύλακας και όλη η οικογένειά του έγιναν χριστιανοί. Όταν ο αυτοκράτορας άκουσε το νέα, αυτός διέταξε να τους εκτελέσουν όλους.

Ο δεύτερος Βαλεντίνος βρέθηκε σε παρόμοια κατάσταση. συζήτησε με έναν πιθανό προσήλυτο και κατέληξε να θεραπεύει του άντρα υιός. Το ίδιο αυτοκράτορας Γοτθικός τον εκτέλεσε όπως και τον άνθρωπο που προσηλυτίστηκε. Μερικοί πιστεύουν ότι αυτοί οι άνδρες είναι δύο ερμηνείες της ίδιας ιστορίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο αρχικός Άγιος Βαλεντίνος.

ντεμοντέ ζευγάρι φιλιά

Ιστορία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Όσο περνούσε ο καιρός, ο θρύλος αυτών των μαρτύρων εξελίχθηκε σε χριστιανική γιορτή του θανάτου τους. Πιστεύεται ότι η Καθολική Εκκλησία μπορεί να καθιέρωσε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αρχικά για να τιμήσει αυτούς τους άνδρες, που πίστευαν ότι ήταν μάρτυρες.

Ο πρώτος Βαλεντίνος

Στους μεσαιωνικούς θρύλους και σε αυτό που συχνά απεικονίζεται στα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, ο Άγιος Βαλεντίνος παντρευόταν κρυφά ζευγάρια για να προστατεύσει τους νεαρούς άνδρες από το να πάνε στον πόλεμο. Άλλες ιστορίες λένε ότι ο Άγιος Βαλεντίνος ερωτεύτηκε την τυφλή κοπέλα που είχε θεραπεύσει και ότι της έγραψε την πρώτη «Βαλεντίνος» ενώ βρισκόταν στη φυλακή – μια επιστολή που φέρεται να υπέγραψε «From your Valentine», μια έκφραση που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ιστορικά στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτές τις ιστορίες.

Λουπερκάλια

Άλλοι πιστεύουν ότι η χριστιανική εκκλησία αποφάσισε να τοποθετήσει τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου στα μέσα Φεβρουαρίου, προκειμένου να καλύψει τον ειδωλολατρικό εορτασμό της Lupercalia, επίσης γνωστή ως το φεστιβάλ γονιμότητας.

Το Lupercalia ήταν αρχικά μια ιερή συγκέντρωση Ρωμαίων ιερέων που διήρκεσε από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου. Το ειδωλολατρικό τελετουργικό περιλάμβανε τη θυσία α σκύλος και μια κατσίκα και περπατώντας στους δρόμους καλύπτοντας τις γυναίκες με το δέρμα για αυτό που πίστευαν ότι προάγει τη γονιμότητα. Ένα εξίσου περίεργο μέρος του φεστιβάλ ήταν η παράδοση των γυναικών να τοποθετούν τα ονόματά τους σε μια λάρνακα για να διαλέξουν οι εργένηδες. Το όνομα της γυναίκας που σχεδίαζαν θα ταίριαζε κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και συχνά ζευγάρια παντρεύονταν!

Πώς γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

Ποια είναι λοιπόν η πραγματική ιστορία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου; Λουπερκάλια ήταν τελικά τέθηκε εκτός νόμου. Ωστόσο, στο τέλος του 5ου αιώνα, ο Πάπας Γελάντης κήρυξε την 14η Φεβρουαρίου ως «γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου», απαλλάσσοντας την ημέρα του απείθαρχου πανηγυριού. Το αν αυτή η ενέργεια ήταν για να συγκαλύψει τη Λουπερκάλια ή για να τιμήσει τον θρησκευτικό ηρωισμό του Αγίου Βαλεντίνου υποστηρίζεται από τους ιστορικούς μέχρι σήμερα.

ζευγάρι αγκαλιάζει με τριαντάφυλλα

Η ιστορία της αγάπης την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πρώτη επίσημη αναφορά στο ειδύλλιο Τελικά εμφανίστηκε περισσότερα από χίλια χρόνια μετά το θάνατο του μάρτυρα, όταν ο Geoffrey Chaucer, ένας μεσαιωνικός ποιητής, αποφάσισε τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου του Φεβρουαρίου να σχετίζεται με το ζευγάρωμα των πτηνών. Αγγλικά πουλιά ζευγάρωσαν τον Φεβρουάριο και αμέσως μετά την αναφορά του Chaucer στο δικό του «Βουλή πλήθους», Οι ευρωπαίοι ευγενείς άρχισαν να στέλνουν σημειώσεις αγάπης κατά την περίοδο του ζευγαρώματος των πουλιών. Λίγο μετά, Η αγαπημένη κοπέλα του Σαίξπηρ, Η Οφηλία, αποκαλούσε τον εαυτό της Βαλεντίνο του Άμλετ. Ο ρομαντισμός των διακοπών του Τσώσερ και του Σαίξπηρ στη δουλειά τους σύντομα άρχισε να αποκτά δημοτικότητα στη Βρετανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το 1415, Κάρολος Δούκας της Ορλεάνης έγραψε στη σύζυγό του ενώ ήταν φυλακισμένος στον Πύργο του Λονδίνου μετά τη σύλληψή του στη μάχη του Agincourt. Ακόμη και ο βασιλιάς Ερρίκος Ε‘ προσέλαβε έναν συγγραφέα για να συνθέσει ένα σημείωμα του Αγίου Βαλεντίνου στην Αικατερίνη του Βαλουά, οδηγώντας τη συγγραφή ερωτικών επιστολών να συνδεθεί με την ημέρα.

γυναίκες που κρατούν δώρο

Ποιο είναι το νόημα της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα;

Λοιπόν, πώς καταφέραμε να γιορτάσουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με λουλούδια, σοκολάτες και νότες αγάπης όταν ξεκίνησε από μια τόσο σκοτεινή αρχή;

Όπως έχουμε συζητήσει, για χιλιάδες χρόνια τα μέσα Φεβρουαρίου ήταν ευρέως γνωστά για τους εορτασμούς των φεστιβάλ γονιμότητας, επομένως δεν είναι περίεργο που ο ρομαντισμός συνδέεται με τις διακοπές. Ανεξάρτητα από το αν ο Chaucer και ο Shakespeare μπορούν να αποδοθούν πλήρως ή όχι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έκαναν δημοφιλή τους σημερινούς συνδέσμους γύρω από την ημέρα. Σήμερα, οι άνθρωποι συνεχίζουν να στείλε λουλούδια σε ειδικές περιπτώσεις ή για να εκφράσουν συναισθήματα αγάπης και θαυμασμού. Εκτός από τα λουλούδια, άλλα σύγχρονα σύμβολα της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνουν σοκολάτες, καραμέλες και κάρτες.

γυναίκες που χαμογελούν σε ένα κρεβάτι

Σημειώσεις, δώρα και σοκολάτες, ω μου!

Στο 17ος αιώνας, έγινε κοινό για φίλους και εραστές να ανταλλάσσουν μικρά δώρα και χειρόγραφες σημειώσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Τελικά, η παράδοση πήρε το δρόμο της στον Νέο Κόσμο και κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, μαζί με τη Βιομηχανική Επανάσταση, ήρθαν οι εργοστασιακές κάρτες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φτηνότερο ταχυδρομικό σήμαΟι τιμές συνέβαλαν στην αύξηση της δημοτικότητας της αποστολής χαιρετισμών για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και η Esther A. Howland πρωτοστάτησε στη μαζική παραγωγή των πρώτων βαλεντίνων με δαντέλα, κορδέλες και πολύχρωμες εικόνες. Σύντομα έγινε γνωστή ως «Μητέρα Βαλεντίνο».

ο πρώτο κουτί σοκολάτα δημιουργήθηκε από τον Richard Cadbury, ο οποίος άρχισε να συσκευάζει σοκολάτες σε φανταχτερά κουτιά σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις. Δημιούργησε το πρώτο κουτί με σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς το 1861 και σήμερα πωλούνται περισσότερα από 36 εκατομμύρια κουτιά σοκολάτες σε σχήμα καρδιάς κάθε χρόνο. ο πρώτες καραμέλες κατασκευάστηκαν επίσης από τον φαρμακοποιό της Βοστώνης Oliver Chase ως ιατρικές παστίλιες που χρησιμοποιούνται για τον πονόλαιμο. Όροι όπως „Happy Valentine’s Day“ και „Sweetheart“ δεν γράφτηκαν στα ζαχαρωτά παρά πολύ αργότερα.

Από πού προήλθαν τα λουλούδια;

Αφού η γονιμότητα συνδέθηκε και με τη γεωργία, Λουλούδια του Αγίου Βαλεντίνου Φυσικά έγινε δώρο επιλογής. Για αιώνες, λουλούδια έχουν συμβολίσει γονιμότητα, αγάπη, γάμος και ρομαντισμός. Η ιστορία του να χαρίζεις λουλούδια στον αγαπημένο σου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προέρχεται από το παλιομοδίτικο έθιμο να στέλνεις ανθοδέσμες για να περάσεις μη λεκτικά μηνύματα. Ο Κάρολος Β‘ της Σουηδίας πιστώνεται ότι εισήγαγε την παράδοση της «περσικής γλώσσας των λουλουδιών» στην Ευρώπη στέλνοντας το πρώτο Ανθοδέσμη του Αγίου Βαλεντίνουχρησιμοποιώντας κάθε λουλούδι για να αποδώσει ένα συγκεκριμένο νόημα, καθιστώντας δυνατή μια ολόκληρη συζήτηση χωρίς λόγια.

Τα κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα είναι μακράν τα πιο δημοφιλή Συνθέσεις λουλουδιών για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, με το κόκκινο να αντιπροσωπεύει «ρομαντισμό, αγάπη, ομορφιά και θάρρος» και το λευκό να αντιπροσωπεύει «αγνότητα, πίστη και αθωότητα». Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο χωρίς αγκάθια μπορεί να σημαίνει «έρωτας με την πρώτη ματιά». Άλλα χρώματα τριαντάφυλλων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να υποδείξουν τη φιλία (κίτρινο), την εκτίμηση (ροδακινί), τη γοητεία (λεβάντα) ή τη γλυκύτητα και τη χάρη (ροζ).

Η ομορφιά του τριαντάφυλλου εξηγήθηκε από αρχαίους μύθους της θεϊκής δημιουργίας. Η Ελληνίδα θεά Χλόρις ανακάλυψε μια νεκρή νύμφη του δάσους και τη μεταμόρφωσε σε λουλούδι. Ο σύζυγός της Ζέφυρος φύσηξε τα σύννεφα για να μπορέσει ο ήλιος του Απόλλωνα να ρίξει τις θερμαντικές ακτίνες. Η Αφροδίτη πρόσθεσε την ομορφιά και το αρωματικό νέκταρ του Διονύσου, ενώ οι τρεις Χάριτες έδωσαν περαιτέρω δώρα γοητείας, χαράς και λαμπρότητας στο πρόσφατα κομμένο τριαντάφυλλο. Στη συνέχεια, η «Βασίλισσα των Λουλουδιών» παρουσιάστηκε στον γιο της Αφροδίτης, τον Έρωτα, τη θεότητα της αγάπης.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι πάνω από το 80% των δώρων για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνουν τριαντάφυλλα και ότι σχεδόν το ένα τρίτο όλων των Αμερικανών ενηλίκων θα αγοράσει είτε Φυτά του Αγίου Βαλεντίνου ή λουλούδια ως δώρο.

Τι γίνεται με το Flying Baby;

Σε Ρωμαϊκή μυθολογία, ο Έρως ήταν ο άτακτος γιος της Αφροδίτης, θεάς του έρωτα και της ομορφιάς. Ήταν γνωστός για το ότι εκτόξευε βέλη σε θεούς και ανθρώπους, με αποτέλεσμα να ερωτευτούν αμέσως ο ένας τον άλλον. Ζωγράφοι της Αναγέννησης όπως ο Caravaggio δημιούργησαν τη διαρκή απεικόνιση του Έρως ως φτερωτού αγοριού με τόξο και βέλος που τοποθετήθηκαν αργότερα στις αρχές του 19ου αιώνα ευχετήριες κάρτες.

άνδρες που χαμογελούν

Στοιχεία και συχνές ερωτήσεις για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Σύμφωνα με την Ένωση Ευχετήριων Καρτών των ΗΠΑ, περίπου ένα δισεκατομμύριο κάρτες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποστέλλονται κάθε χρόνο παγκοσμίως, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη γιορτή αποστολής καρτών. Ρίξτε μια ματιά παρακάτω για μερικά διασκεδαστικά γεγονότα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και συχνές ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου!

Ε: Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου προορίζεται να γιορτάζεται μόνο μεταξύ ζευγαριών;

ΕΝΑ: Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει γίνει μια ετήσια γιορτή για τον εορτασμό όλων των τύπων σχέσεων! Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι εκφράζετε πόσο αγαπάτε τα μέλη της οικογένειάς σας, τους συναδέλφους σας, τα μικρά παιδιά ή τους γούνινους φίλους σας. Δείτε την ανάρτησή μας στο Ιδέες για την Ημέρα του Γαλεντίνου που έχει γίνει μια ανατροπή στις τυπικές γιορτές για να γιορτάσουμε τους φίλους!

Ε: Τι να δώσω την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;

ΕΝΑ: Είτε είναι η πρώτη σας ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μαζί είτε η 20ή σας, η επιλογή ενός δώρου για τον ξεχωριστό σας άνθρωπο μπορεί να είναι μια δύσκολη δουλειά! Καραμέλα του Αγίου Βαλεντίνου και τα τριαντάφυλλα είναι παραδοσιακές προσφορές, ενώ α Καλάθι σπα του Αγίου Βαλεντίνου προσθέτει μια πολυτελή μοντέρνα περιστροφή. Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε, δημιουργήσαμε την κορυφαία ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ιδέες για δώρα για κάθε στάδιο της σχέσης σας!

Σας ενθουσιάσαμε για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου; Ενώ η ιστορία της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι το μόνο σοκολάτες και τριαντάφυλλα, χαιρόμαστε που έχουμε μια μέρα αφιερωμένη στο να δείξουμε αγάπη για τους άλλους! Κάθε αγάπη έχει σημασία, οπότε φέτος, μην ξεχάσετε να στείλετε ένα σημείωμα στη μαμά σας, να κάνετε ένα δώρο στη συνάδελφό σας και να δείξετε λίγη επιπλέον αγάπη και εκτίμηση σε έναν φίλο που το χρειάζεται. Για περισσότερες ιδέες για δώρα, ανατρέξτε στο δικό μας Καλάθια δώρων του Αγίου Βαλεντίνου ιδανικό για να φτιάξετε τη μέρα οποιουδήποτε!

Καλή Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Schreibe einen Kommentar