Η διαφορά μεταξύ βάμματος, γλυκερίτη και έγχυσης

2
Η διαφορά μεταξύ βάμματος, γλυκερίτη και έγχυσης

Τα βάμματα βοτάνων, οι γλυκερίτες και τα αφεψήματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε τις φαρμακευτικές ιδιότητες των βοτάνων σε μια χρησιμοποιήσιμη μορφή.

Το ντουλάπι σας με φυτικά φάρμακα είναι πιθανότατα ήδη γεμάτο με διαφορετικά βότανα σε καθεμία από αυτές τις μορφές. Θα πάρετε μερικές από τις καλύτερες ιδιότητες από κάθε βότανο, ανάλογα με τον τρόπο που τα χρησιμοποιείτε.
Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός βάμματος, ενός γλυκερίτη και ενός εγχύματος;
Λοιπόν, ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός βάμματος, ενός γλυκερίτη και ενός εγχύματος; Μάθετε τη διαφορά εδώ! The Homesteading Hippy
Ένα έγχυμα είναι βασικά ένα τσάι. Εξάγετε τις ιδιότητες των βοτάνων αφήνοντας τα βότανα να βράσουν σε βραστό νερό για 5-10 λεπτά, στη συνέχεια στραγγίζοντας και πίνοντας. Αυτή είναι γενικά μια ήπια μέθοδος για τη χορήγηση βοτάνων, ειδικά σε παιδιά και μωρά. Τα κοινά βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έγχυμα είναι:

 • χαμομήλι
 • βάλσαμο λεμονιού
 • σπόρος άνηθου

Απλώς προσθέστε τα βότανα της επιλογής σας, 2-4 γραμμάρια κατά βάρος, σε ένα μεγάλο μπρίκι ή βαζάκι. Προσθέστε 8-16 ουγγιές βραστό νερό και αφήστε το να βράσει για 5-10 λεπτά. Καλύτερα να είναι σκεπασμένο το βάζο ή ο βραστήρας. Τέλος, σουρώνουμε τη φυτική ύλη και γλυκαίνουμε στη γεύση. Όλα αυτά τα βότανα είναι ασφαλή στη χρήση (η μόνη εξαίρεση είναι το χαμομήλι εάν είστε αλλεργικοί στο αμβροσία) και είναι ιδανικά για κολικούς ή ενοχλημένους κοιλιακούς.
Ο γλυκερίτης είναι μια καλή επιλογή για όσους δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αλκοόλ σε οποιαδήποτε μορφή. Η παρασκευή γλυκερίτη περιλαμβάνει τη λήψη του αποξηραμένου βοτάνου και την έγχυσή του σε ένα μείγμα 75% γλυκερίνης και 25% νερού για την εξαγωγή των ιδιοτήτων του βοτάνου. Η γλυκερίνη είναι ένα γλυκό, με βάση τα λαχανικά, το οποίο μπορεί να κάνει το φάρμακο να πέφτει πιο εύκολα για τα παιδιά. Τις περισσότερες φορές, οι γλυκερίτες είναι μια αναλογία 1:2 ξηρής φυτικής ύλης προς ένα μείγμα γλυκερίνης/νερού. Αυτό σημαίνει ότι εάν εγχύσετε 10 γραμμάρια αποξηραμένων βοτάνων, θα προσθέσετε 20 ml υγρού σε αναλογία 15 ml γλυκερίνης και 5 ml νερού. (Λάβετε υπόψη ότι 5 ml ισούται με περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού). Συχνά θα χρειαστεί να «θρυμματίσετε» τα βότανα στο υγρό, καθώς μπορεί να μην είναι αρκετά για να τα καλύψετε.

Αφήστε τον γλυκερίτη να εγχυθεί για 4-6 εβδομάδες και στη συνέχεια στραγγίστε. Φυλάσσετε σε δροσερό, ξηρό μέρος μακριά από το φως του ήλιου για 6-12 μήνες. Η δοσολογία για γλυκερίτες, όπως και με τα βάμματα, θα εξαρτηθεί από το βότανο. Μερικοί κοινοί γλυκερίτες θα παρασκευαστούν από:

 • λεβάντα
 • μπλε ύσσωπος
 • echinicea

Ένα βάμμα είναι ένα εκχύλισμα βοτάνων που χρησιμοποιεί μια έμμηνο ρύση με αλκοόλ για να εξαγάγει τις φαρμακευτικές ιδιότητες. Η αναλογία αποξηραμένων βοτάνων προς αλκοόλ είναι τις περισσότερες φορές 1:5, δηλαδή για κάθε γραμμάριο βοτάνου, χρησιμοποιείτε 5 ml αλκοόλ. Συχνότερα χρησιμοποιείται η υψηλότερη κατ‘ όγκο αλκοόλη (80%). Αυτό μπορεί να είναι κονιάκ, βότκα ή everclear. Το φθηνό αλκοόλ στο κάτω ράφι είναι καλό για αυτό. Μερικά κοινά βότανα που χρησιμοποιούνται καλύτερα σε μορφή βάμματος είναι:

 • echinicea
 • αστράγαλος
 • σαμπούκου

Τα βάμματα παρασκευάζονται γενικά με τον ίδιο τρόπο όπως οι γλυκερίτες. Θέλετε να μετρήσετε τα βότανα κατά βάρος όταν τα φτιάχνετε για ιατρικούς σκοπούς. Ο λόγος για αυτό είναι ότι ορισμένα βότανα, ενώ είναι χρήσιμα, μπορεί να είναι τοξικά σε υψηλές συγκεντρώσεις. Θέλετε επίσης να έχετε τη σωστή αναλογία για τη «δουλειά» που πρέπει να κάνετε. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παίρνετε ένα βάμμα βοτάνων για να βοηθήσετε στα συμπτώματα του κρυολογήματος, μόνο για να διαπιστώσετε ότι δεν παίρνετε αρκετά για να κάνετε τίποτα, σωστά;

Όπως μπορείτε να δείτε, τα βάμματα, τα gycerites και τα αφεψήματα είναι όλα ωφέλιμα για το φυτικό στήθος. Ποιοι είναι μερικοί από τους αγαπημένους σας τρόπους χρήσης βοτάνων;

Φροντίστε να το καρφιτσώσετε αυτό για αργότερα!

Χέδερ Χάρις
Χέδερ Χάρις

Το ταξίδι της Χέδερ για το σπίτι ξεκίνησε το 2006, με μικρά βήματα: πρώτα, πήρε μερικά υψωμένα κρεβάτια, μερικά κοτόπουλα και κουνέλια. Με τα χρόνια, συγκέντρωσε πλήθος γνώσεων σχετικά με τη φροντίδα του σπιτιού, γνώσεις που μπορείτε να βρείτε στα άρθρα αυτού του ιστολογίου.

The post Η διαφορά μεταξύ βάμματος, γλυκερίτη και έγχυσης εμφανίστηκε πρώτα στο The Homesteading Hippy.

Schreibe einen Kommentar