Εύκολο DIY κολιέ αιθέριου ελαίου-φορέστε τα λάδια σας καθημερινά!

1
Εύκολο DIY κολιέ αιθέριου ελαίου-φορέστε τα λάδια σας καθημερινά!

Τα αιθέρια έλαια είναι παντού αυτές τις μέρες. Δύσκολα μπορείς να στραφείς σε κανένα κατάστημα υγιεινής διατροφής χωρίς να το δεις σε ένα ράφι. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς με ασφάλεια.

Σίγουρα, θα λάβετε πολλές πληροφορίες στο διαδίκτυο και από αντιπροσώπους που πωλούν τα λάδια, αλλά είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ; Η μεγαλύτερη ανησυχία μου με ορισμένες από τις πληροφορίες είναι ότι πρέπει να βάζετε τα έλαια απευθείας στο δέρμα σας για καλά οφέλη.

κολιέ αιθέριου ελαίου οριζόντια

Έχω κάποια προβλήματα με αυτή τη γενική δήλωση. Πρώτον, οτιδήποτε βάζετε στο δέρμα σας απορροφάται σε μόλις 26 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, η συμβατική σοφία θα σας πει ότι δεν πρέπει να βάζετε ΚΑΝΕΝΑ λάδι στο δέρμα σας «τακτοποιημένο», όπως χωρίς αραίωση ή λάδι φορέα.

Δεδομένου ότι μου αρέσει να κάνω λάθος στην πλευρά της υπερβολικής προσοχής, χρειαζόμουν έναν διαφορετικό τρόπο για να έχω τα έλαια και τα αρωματικά τους οφέλη χωρίς να ανησυχώ ότι θα το κάνω τοπικά. Δεν ανταποκρίνονται όλοι στα ίδια λάδια με τον ίδιο τρόπο, οπότε χρειάστηκε να φτιάξω ένα κολιέ.

Βήματα κολιέ με αιθέριο έλαιο DIY

Βήμα 1. Πρώτα, πάρτε λίγο πηλό τερακότα.

Μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο αρκετά φθηνά. Αυτό το υλικό είναι εκπληκτικό στο ότι στεγνώνει στον αέρα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το ψήσιμο του! Βγάλτε περίπου 1/2 γροθιά από τον πηλό και τοποθετήστε τον σε λίγη περγαμηνή ή κερωμένο χαρτί. Τυλίξτε το μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου 1/2″.

απλώνω, ξεδιπλώνω, ξετυλίγω

Βήμα 2. Προσεκτικά, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε μέγεθος ή σχήμα αντικείμενο θέλετε, κόψτε μερικά σχήματα.

Χρησιμοποίησα ένα παλιό καπάκι μέτρησης για το σιρόπι για τον βήχα, αφού έβαλα ξανά το μπουκάλι και δεν ήθελα απλώς να πετάξω το καπάκι έξω.

Αφαιρέστε τον πηλό γύρω από το σχήμα χωρίς να ενοχλήσετε τον πηλό αν είναι δυνατόν. Είναι αρκετά εύκαμπτο, επομένως θα πρέπει να εργαστείτε αργά με αυτό για να αποφύγετε την κακή διαμόρφωση του πηλού. Φυσικά, θα μπορούσατε πάντα να προτιμάτε τη «ρουστίκ» εμφάνιση και να την κάνετε όσο κακοσχηματισμένη θέλετε.

κόψτε σχήματα

Βήμα 3. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό αντικείμενο, δημιουργήστε μια τρύπα στο σχήμα.

Χρησιμοποίησα το άκρο ενός από τα εργαλεία μου σε αυτό το κιτ. Ήταν πολύ εύκολο να σπρώξετε και να βάλετε την τρύπα στη θέση της. Θα πρέπει να φροντίσετε να μην το πλησιάσετε πολύ στην άκρη του σχήματος του κολιέ, διαφορετικά κινδυνεύετε να σπάσει εύκολα ο πηλός.

Βήμα 4. Αφήστε να στεγνώσει όλη τη νύχτα.

Την επόμενη μέρα, καθαρίστε προσεκτικά τυχόν τραχιές άκρες με ένα πήλινο εργαλείο ή ελαφρύ γυαλόχαρτο.

τρύπες

Βήμα 5. Βάλε λίγο κορδόνι στην τρύπα.

Μου αρέσει η «φυσική» εμφάνιση του σπάγκο από γιούτα αυτή τη στιγμή, αλλά θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε αλυσίδα, σχοινί ή κολιέ που έχετε ήδη για αυτό. Δέστε ένα κούμπωμα κολιέ στη μία άκρη και τοποθετήστε μια σταγόνα κόλλα χειροτεχνίας για να μην λύσει ο κόμπος.

Εξατομικεύστε το! Προσθέστε γούρι που σας αρέσει, για να κάνετε αυτό το μοναδικό κολιέ σας. Μόλις τελειώσετε, δέστε την άλλη άκρη του κουμπώματος στην άλλη άκρη του σπάγγου και τοποθετήστε μια σταγόνα κόλλα.

σχοινί και κόλλα
σχοινί μέσα

Χρήση

Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά προσθέστε 2-3 σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια απευθείας στον πηλό τερακότα.

Στη συνέχεια, μπορείτε να ανασηκώσετε και να «μυρίσετε» όπως χρειάζεται ή να αφήσετε τα αρώματα να πάνε φυσικά στη μύτη σας. Τα αγαπημένα μου για να προσθέσω σε αυτό είναι η μέντα και το πορτοκάλι όταν χρειάζομαι μια ώθηση ενέργειας, η λεβάντα όταν πρέπει να χαλαρώσω ή το πατσουλί όταν θέλω ένα „φυσικό άρωμα“.

Μια λέξη προσοχής: αυτά μπορούν να μυριστούν από άλλους, οπότε να είστε προσεκτικοί με τα λάδια που επιλέγετε στα μικρά παιδιά. Δεν είναι όλα τα έλαια ασφαλή για χρήση για παιδιά, ακόμη και στην αρωματοθεραπεία.

Τελική συμβουλή

Θέλετε να κρατήσετε το κολιέ σας στεγνό.

Μην το βρέχετε και απλώς ανανεώστε τα λάδια όπως χρειάζεται. Χρειάστηκε να προσθέσω μόνο 2-3 σταγόνες λάδι σε αυτό για μια ολόκληρη μέρα χρήσης.

κολιέ αιθέριου ελαίου κάθετο

Schreibe einen Kommentar