Εύκολος τρόπος για να αφυδατώσετε τα αχλάδια * The Homesteading Hippy

3
Εύκολος τρόπος για να αφυδατώσετε τα αχλάδια * The Homesteading Hippy

Το νεότερο μου νεογέννητο σπουδάζει ζαχαροπλάστης. Όπως θα το είχε η τύχη, την περασμένη εβδομάδα η τάξη της είχε επιφορτιστεί με την αφυδάτωση των αχλαδιών. Όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό: στη σχολή σεφ, τίποτα δεν υποτίθεται ότι είναι «εύκολο. Αν είναι εύκολο, θα είναι απλά απαίσιο!

αφυδατωμένα αχλάδια σε δοχείο για τάπερ

Λοιπόν, η κόρη μου, που είναι αυτή που είναι, αφού διάβασε τις οδηγίες για ένα ξερό αχλάδι σε επίπεδο διεθνούς ξενοδοχείου, κελαηδάει και λέει: Ο τρόπος της μαμάς μου είναι πολύ πιο εύκολος από αυτό, και μάλλον έχει και καλύτερη γεύση.

Ο επικεφαλής σεφ την ακούει και αρχίζει να γελάει. Αυτός απαντά αμέσως με: Η σεφ Τ πιστεύει ότι ο τρόπος της μαμάς της είναι ευκολότερος και καλύτερος από τον τρόπο χιλιάδων κορυφαίων διεθνών σεφ. Θέλετε να βάλετε τα χρήματά σας εκεί που είναι;

Το κάνεις και με τον τρόπο της μαμάς σου και με τον τρόπο μου – έτσι ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις, αλλάζεις πιάτα με οποιονδήποτε στην τάξη, θα τον βαθμολογήσω και θα πω στην τάξη ποιος ήταν ο χειρότερος και ποιος το καλύτερο.

Αν το πιάτο που επισημαίνω ως το χειρότερο πιάτο είναι στην πραγματικότητα του τρόπου της μαμάς σου, έκπτωση 10% στον βαθμό σου και πρέπει να καθαρίζεις την κουζίνα κάθε Παρασκευή για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Ω, προτού επιλέξετε να ανταποκριθείτε στην πρόκληση, να θυμάστε ότι αυτή τη στιγμή είστε ο κορυφαίος μαθητής της τάξης και αυτή η βαθμολογία θα το επηρεάσει!».

Ο σεφ Τ λέει, “Η πρόκληση δεκτή!”

Φτιάχνει το πιάτο της και αλλάζει με έναν μαθητή που γνωρίζει ελάχιστα να σκέφτεται, μάλλον πιστεύει ότι θα αλλάξω με έναν από τους φίλους μου.

Με λίγα λόγια, όχι μόνο δεν καθαρίζει την κουζίνα, αλλά σημείωσε και την κορυφαία βαθμολογία στην τάξη.

Εάν έχετε αχλάδια που δεν τρώγονται αρκετά γρήγορα, αλλά δεν θέλετε να τα πετάξετε έξω και να σπαταλήσετε φαγητό, ή εάν θέλετε απλώς να αφυδατωθείτε για ταξίδια, κουτιά μεσημεριανού γεύματος ή αποθήκευση για μελλοντικές συνταγές που απαιτούν αχλάδια.

Εδώ είναι ο εύκολος τρόπος για να αποκτήσετε νόστιμοαποξηραμένα αχλάδια για κάθε περίσταση.

Τι θα χρειαστείτε

Θα επικεντρωθώ στη χρήση ένας φούρνος. Πολλοί οικοδεσπότες δεν ασχολούνται με την αγορά ενός αφυγραντήρα καθώς είναι δαπανηροί και περιττοί εάν έχετε ήδη φούρνο. Έχω έναν αφυγραντήρα κρέατος που, αν χρειαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφυδάτωση των φρούτων βάζοντας μια σχάρα στο κάτω μέρος του κουτιού.

Εκτός από τον φούρνο ή τον αφυδατωτή σας, θα χρειαστείτε τα αχλάδια σας (ενώ όλα τα αχλάδια θα λειτουργήσουν, προτιμώ τα ασιατικά αχλάδια ή τα αχλάδια μελί, λόγω της γεύσης τους), ζάχαρη, νερό, χυμό λεμονιού.

Μερικά εργαλεία προετοιμασίας, όπως ένα μαχαίρι για να ξεφλουδίσετε τα αχλάδια, ένα κουτάλι ή μήλο για να αφαιρέσετε τα κουκούτσια και ένα τρυπητό, χαρτί ψησίματος ή χαρτί κεριού, ένα ταψί ή σχάρα και προαιρετικά λίγο μέλι ή κανέλα:

Αχλάδια ζάχαρη μέλι κανέλα χυμό λεμονιού και χαρτί κεριού
Θα χρειαστείτε αχλάδια, ζάχαρη, μέλι, κανέλα, χυμό λεμονιού, ένα μαχαίρι, ταψιά ή σχάρες ψησίματος και χαρτί κεριού

Θα χρειαστείτε επίσης κατάλληλα δοχεία αποθήκευσης και τις σωστές συνθήκες για να αποθηκεύσετε τα αφυδατωμένα αχλάδια.

Πώς να προετοιμάσετε τα αχλάδια σας

Βήμα 1. Πριν ξεκινήσετε με τα αχλάδια σας, διαλύστε ½ φλιτζάνι ζάχαρη σε 1 και ½ φλιτζάνι βραστό νερό. Θα χρειαστεί να το αφήσετε να κρυώσει για να μπορέσετε να μουσκέψετε τα αχλάδια σας σε αυτό.

Είτε χρησιμοποιείτε λευκή είτε καστανή ζάχαρη, χρησιμοποιήστε μισό φλιτζάνι ζάχαρη για κάθε φλιτζάνι και μισό βραστό νερό ανάλογα με το πόσα αχλάδια αφυδατώνετε

Εναλλακτικά, διαλύστε ½ φλιτζάνι μέλι σε 1 και ½ φλιτζάνι βραστό νερό για μια πιο εξωτική γεύση. Εάν έχετε πολύ γλυκό δόντι, προσθέστε το μέλι σε ζαχαρόνερο μόλις κρυώσει.

αχλάδια μουσκεμένα σε ζαχαρόνερο με μέλι σε χαρτί κεριού
Μουσκεύησα αυτά τα αχλάδια σε ζαχαρόνερο με μέλι για να τα γλυκάνω

Βήμα 2. Κρατήστε ένα μπολ με δροσερό νερό δίπλα σας για να βάλετε τα αχλάδια καθώς τα ξεφλουδίζετε και τα κόβετε σε φέτες – προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι ανακατωμένα για να μην μαυρίσουν.

στύβοντας λεμόνι σε δοχείο για σκεύη
Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού σε ένα μεγάλο δοχείο με νερό για να μουλιάσουν τα αχλάδια σας καθώς ξεφλουδίζετε και κόβετε τα αχλάδια σας σε φέτες για να μην μαυρίσουν τα αχλάδια

Τώρα για να ασχοληθείτε με τα αχλάδια σας…

Βήμα 3. Πρώτα πρέπει να ξεφλουδίσετε τα αχλάδια σας.

ξεφλούδισμα αχλαδιών με μαχαίρι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αποφλοιωτή λαχανικών ή ένα μαχαίρι για να ξεφλουδίσετε τα αχλάδια σας

Βήμα 4. Καθώς ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες τα αχλάδια σας, ρίξτε τα στο νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν.

αχλάδια σε δοχείο με νερό και χυμό λεμονιού
Καθώς ξεφλουδίζετε και κόβετε τα αχλάδια σας, ρίξτε τα σε ένα μπολ με ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για να βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια δεν μαυρίζουν καθώς εργάζεστε

Βήμα 5. Κόψτε το στέλεχος, κόψτε τα ξεφλουδισμένα αχλάδια σας στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια.

τραχιά αχλάδια χρησιμοποιώντας μαχαίρι
Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα μήλο για να πλύνετε τα αχλάδια σας

Βήμα 6. Χρησιμοποιώντας το κομμάτι σε φέτες ενός τυπικού τρίφτη τυριών, κόψτε τα αχλάδια σας κατά μήκος ή κόψτε τα με ένα μαχαίρι όπως θέλετε – κομμένα στη μέση, στα τέταρτα.

τεμαχίζοντας αχλάδια στον τρίφτη
Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο κόβοντας τα αχλάδια σας στον τρίφτη σας

Χρησιμοποιώ τον κόφτη στον τρίφτη γιατί είναι σημαντικό να διατηρούνται ομοιόμορφες οι φέτες για να διασφαλιστεί ότι όλες αφυδατώνονται ομοιόμορφα. Μου εξοικονομεί χρόνο καθώς δεν έχω τα πιο σταθερά χέρια, επομένως σπάνια εμφανίζονται ακόμη και φέτες αν κόψω τα αχλάδια με το χέρι.

Βήμα 7. Στραγγίζουμε το νερό με το λεμόνι από τα αχλάδια. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο λεμόνι ή ξύδι σε αυτό και στο επόμενο βήμα.

Στραγγίστε το νερό με λεμόνι πριν το ξεπλύνετε
Στραγγίστε το νερό με λεμόνι πριν το ξεπλύνετε

Βήμα 8. Ξεπλύνετε καλά πριν τα τοποθετήσετε στα ταψιά ή τις σχάρες σας – ειδικά αν έχετε προσθέσει χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι, καθώς αυτά θα επηρεάσουν τη γεύση.

Πλύνετε καλά τα αχλάδια για να καθαρίσετε όλο το νερό με λεμόνι
Πλύνετε καλά τα αχλάδια για να καθαρίσετε όλο το νερό με λεμόνι

Βήμα 9. Για το τελικό στάδιο προετοιμασίας, μπορείτε τώρα να επιλέξετε πώς θέλετε να δοκιμάσετε τα αχλάδια σας.

Για ένα απόλυτα φυσικό αχλάδι, απλώς ξεπλύνετε και αφυδατώστε το χωρίς να προσθέσετε τίποτα άλλο.

ξεπλυμένα αχλάδια σε χαρτί κεριού
Μπορείτε να αφήσετε τα αχλάδια σας να έχουν φυσική γεύση ξεπλένοντάς τα πριν τα αφυδατώσετε

Για γλυκιά αλλά φυσική γεύση, μουλιάστε τις φέτες σε ένα μείγμα από ½ φλιτζάνι ζάχαρη ή μέλι σε 1 και ½ φλιτζάνι νερό για 5 – 10 λεπτά πριν τις αφυδατώσετε. Μην τα ξεπλύνετε πριν τα αφυδατώσετε αφού μουλιάσουν.

αχλάδια μουσκεμένα σε ζαχαρόνερο με μέλι σε χαρτί κεριού
Μουλιάστε τα αχλάδια που θέλετε λίγο πιο γλυκά σε ζαχαρόνερο για 5 έως 10 λεπτά
καστανά αχλάδια λόγω της μαύρης ζάχαρης
Ο τύπος ζάχαρης που χρησιμοποιείτε θα επηρεάσει το τελικό χρώμα των αχλαδιών σας, χρησιμοποιώ καστανή ζάχαρη που ροδίζει λίγο τις φέτες

Για πικάντικη γεύση, πασπαλίστε ελαφρά τις φέτες με κανέλα πριν τις αφυδατώσετε. Μην τα ξεπλύνετε πριν τα αφυδατώσετε.

αχλάδια πασπαλισμένα με κανέλα
Ρίξτε λίγη κανέλα πάνω από τα αχλάδια σας πριν τα αφυδατώσετε για μια πικάντικη γεύση

Για πιο γλυκιά γεύση, περιχύστε με μέλι τις φέτες πριν τις αφυδατώσετε. Μην τα ξεπλύνετε πριν τα αφυδατώσετε. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αχλάδια περιχυμένα με μέλι δεν θα στεγνώσουν εντελώς.

Θα κολλήσουν όταν τα βγάλετε από το φούρνο σας. Αυτή η υγρασία σημαίνει ότι τα αχλάδια σας θα μπορούσαν να χαλάσουν πιο γρήγορα. θα πρέπει να καταναλωθούν μέσα σε 3 έως 5 ημέρες.

αχλάδια σε φέτες καλυμμένα με μέλι σε χαρτί κεριού
Για τις πιο παρακμιακές λιχουδιές, ρίξτε μέλι πάνω από τα αχλάδια σας πριν τα αφυδατώσετε, το μέλι τα αφήνει λίγο κολλώδη όταν έχουν αφυδατωθεί
αχλάδια ζαλισμένα με μέλι μετά από αφυδάτωση
Έτσι μοιάζουν τα αχλάδια με μέλι μετά την αφυδάτωση, είναι ακόμα ελαφριά και μπορείτε ακόμα να δείτε τα ψιλοβραχίδια του μελιού

Ή, για μια απολύτως παρακμιακή γεύση (έτσι σημείωσε ο Chef T) διαλύστε ½ φλιτζάνι ζάχαρη σε 1 και ½ φλιτζάνι βραστό νερό (κάντε το πριν ξεκινήσετε να ξεφλουδίζετε και να κόβετε φέτες). Μόλις κρυώσει, προσθέστε ½ φλιτζάνι μέλι.

Μουλιάστε τις φέτες αχλαδιού σε αυτό το διάλυμα για + / – 10 λεπτά. Αφαιρέστε τις φέτες και τοποθετήστε τις στους δίσκους ή τις σχάρες σας χωρίς να τις ξεπλύνετε.

Η αραίωση του μελιού θα εξασφαλίσει ότι τα κομμάτια θα στεγνώσουν σωστά χωρίς να κολλήσουν, έτσι θα διαρκέσουν όσο όλες οι φέτες αχλαδιού που έχουν περιχυθεί με μέλι.

προσθέτοντας μέλι σε φέτες αχλαδιού μουλιασμένες σε ζαχαρόνερο
Προσθέστε μέλι στο ζαχαρόνερο για μια πολύ γλυκιά γεύση

Πώς να αφυδατώσετε τα αχλάδια

Βήμα 1. Τοποθετήστε τις φέτες – όποιο τρόπο αρωματισμού τους επιλέξετε – σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος ή χαρτί κεριού ή σε μια σχάρα. Βεβαιωθείτε ότι οι φέτες δεν ακουμπούν μεταξύ τους, δεν θέλετε να κολλήσουν μεταξύ τους όταν είναι αφυδατωμένες.

στρώνοντας αχλάδια σε χαρτί κεριού
Απλώστε τα αχλάδια σας στο χαρτί κεριού φροντίζοντας να μην ακουμπούν το ένα το άλλο

Βήμα 2. Είτε αφυδατώνετε τα αχλάδια σας στο φούρνο είτε σε αφυγραντήρα, θα χρειαστεί να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στους 135 έως 140 βαθμούς Φαρενάιτ (57 έως 60 Κελσίου), τη χαμηλότερη ρύθμιση θερμοκρασίας.

Βήμα 3. Εάν χρησιμοποιείτε αφυγραντήρα, τοποθετήστε τις φέτες αχλαδιού στους δίσκους φροντίζοντας να μην ακουμπούν μεταξύ τους.

Βήμα 4. Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο, τοποθετήστε τα ταψιά ή τις σχάρες σας στο φούρνο. Κλείστε την πόρτα του φούρνου, αλλά όχι μέχρι τέρμα. Αφήστε ένα μικρό κενό για να φύγει ο ατμός από τον φούρνο. Αν κλείσετε την πόρτα μέχρι τέρμα, θα παγιδεύσετε την υγρασία στο φούρνο και άρα τα φρούτα.

4 ταψιά με φέτες αχλαδιού στο φούρνο
Φτιάχνω 4 δίσκους ταυτόχρονα, σκέτο, ζαχαρόνερο, κανέλα και μέλι, έχω ρυθμίσει τον φούρνο μου στους 135 βαθμούς Φαρενάιτ (57 Κελσίου)

Βήμα 5. Πάρτε τις φέτες αχλαδιού για 8 έως 10 ώρες ανάλογα με το πόσο στεγνές τις θέλετε. Ελέγξτε τα τακτικά για να βεβαιωθείτε ότι τα αχλάδια είναι τόσο στεγνά όσο θέλετε. Αν τα ψήσετε περισσότερο, θα τα καταστήσει μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στα πατατάκια.

Βήμα 6. Αφήστε τα αχλάδια στους δίσκους ή τις σχάρες στον πάγκο σας μέχρι να κρυώσουν 100% και μετά αποθηκεύστε τα στο δοχείο αποθήκευσης της επιλογής σας. Θα σας πω στην επόμενη ενότητα τι λειτουργεί και πώς να τα αποθηκεύσετε.

στρίβοντας χαρτί κεριού για να αφαιρέσετε τα αφυδατωμένα αχλάδια σε φέτες
Για να αφαιρέσετε τις φέτες από το χαρτί κεριού, απλώς στρίψτε το χαρτί και οι φέτες θα ξεκολλήσουν από το χαρτί

Πώς να αποθηκεύσετε τα αφυδατωμένα αχλάδια σας

Θα χρειαστείτε ένα κατάλληλο αεροστεγές δοχείο. Η έκθεση στον αέρα, το φως και τη θερμότητα θα επηρεάσει τον βέλτιστο χρόνο αποθήκευσης των αφυδατωμένων αχλαδιών σας.

Χρησιμοποιήστε ένα αεροστεγές μπουκάλι, αεροστεγές κάλυμμα, τσάντα συσκευασίας κενού ή σακούλα με φερμουάρ. Εάν χρησιμοποιείτε τσάντα με φερμουάρ, τοποθετήστε την σε ένα δοχείο που θα εμποδίζει το άμεσο φως.

Αποθηκεύστε τα αφυδατωμένα αχλάδια σας σε δροσερό σκοτεινό μέρος όπως ένα σκοτεινό ντουλάπι, σκοτεινό ντουλάπι ή ένα δοχείο που θα εμποδίζει το φως.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα αφυδατωμένα αχλάδια είναι να τα καταψύξετε. Για να το κάνετε αυτό, θα χρειαστεί να τα συσκευάσετε με ηλεκτρική σκούπα.

Τα αφυδατωμένα αχλάδια καταναλώνονται καλύτερα μέσα σε 6 μήνες έως ένα χρόνο. Εάν τα καταψύξετε σε σακούλες κενού, θα διαρκέσουν 12 έως 18 μήνες.

Συμβουλές

  • Βεβαιωθείτε ότι οι φέτες σας δεν ακουμπούν, καθώς αυτό θα τις κάνει να κολλήσουν μεταξύ τους
  • Πασπαλίστε τα με λίγη κανέλα πριν τα αφυδατώσετε για να λιώσουν στο στόμα σας
  • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ ήπια αχλάδια ή αχλάδια που είναι υπερώριμα
  • Όσο πιο γλυκό είναι το αχλάδι, τόσο καλύτερη είναι η γεύση
  • Προσθέτοντας λίγο μέλι πάνω από τις φέτες πριν τις βάλετε στο φούρνο τις κάνει εξαιρετικά νόστιμες
  • Όσο περισσότερο τα αφήνετε στον αφυγραντήρα ή τον φούρνο σας, τόσο πιο τσιπ θα είναι
μελωμένα αχλάδια σε μπολ
Τα μελωμένα αχλάδια είναι το απόλυτο κινηματογραφικό βραδινό σνακ

συμπέρασμα

Τουλάχιστον 2 στους 2 σεφ συμφωνούν ότι τα αφυδατωμένα αχλάδια μου που έχουν εγχυθεί με μέλι είναι παραδεισένια. Τουλάχιστον η σεφ Τ είναι ακόμα κορυφαία στην κατηγορία της…

Τα αφυδατωμένα τρόφιμα καταλαμβάνουν πολύ λιγότερο χώρο στο ντουλάπι σας από τα κονσερβοποιημένα αχλάδια. Είναι βολικό να το παίρνετε μαζί σας όπου κι αν πάτε για να τσιμπολογούν τα μικρά σας –και τα μεγάλα– όταν είναι ξέφρενα ή πεινασμένα.

Η οικογένειά σας θα σας αγαπήσει ακόμα περισσότερο από όσο σας αγαπάει αυτή τη στιγμή, όταν ετοιμάζετε νόστιμα, αποξηραμένα αχλάδια για καλό σνακ όλο το χρόνο.

Schreibe einen Kommentar